Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

10 Beste evenementen op Curacao

De grootste charme van Curacao is de veelzijdigheid van het eiland. Niet alleen wanneer het de vele stranden en prachtige locaties betreft, maar ook qua evenementen is het aanbod groots. Naast de jaarlijks terugkerende evenementen worden er op Curacao ook een heleboel andere evenementen georganiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan concerten, theatershows en stand up comedy. Curacao staat niet voor niets bekend als een feestelijk eiland met een liefde voor cultuur. Met behulp van dit overzicht krijgt u een beeld van de 10 beste evenementen op Curacao.

Curacao North Sea Jazz

Het North Sea Jazz festival is een waar begrip in Nederland, maar sinds enkele jaren ook op Curacao. Zoals de naam al doet vermoeden draait het hier voornamelijk om jazz, maar blijft het zeker niet beperkt tot dit genre. Het Curacao North Sea Jazz festival is dan ook ontzettend populair onder jong en oud. Het festival geeft naast bekende namen zoals Alicia Keys, John Legend, Stevie Wonder en Prince ook het podium aan nieuw talent om door te breken bij het grote publiek. Voor muziekliefhebbers is dit hét evenement om bij te zijn.

Carnival

Als er ergens groots wordt uitgepakt, dan is het wel tijdens carnaval op Curacao. De straten worden gebruikt als podia voor sierlijke dansen, zomerse kleding wordt vervangen door kleurrijke kostuums en auto’s maken plaats voor praalwagens met muziek. Carnaval op Curacao is een evenement waar u simpelweg niet omheen kunt. Dat komt goed uit, want dit wilt u ook niet missen.

KLM Curacao Marathon

Dit jaarlijks terugkerende internationale sportevenement is een waar spektakel voor zowel de toeschouwers als de deelnemers. Naast de marathon en halve marathon zijn er verschillende afstanden die gewandeld of gerend mogen worden door jong en oud. Het parcours loopt langs enkele hoogtepunten (soms letterlijk) van Curacao, zoals de 56 meter hoge Julianabrug. De finish is op een strand in de buurt van het Avila Beach Hotel waar het eind van de race uitbundig wordt gevierd met een Caribische afterparty.

   


Wellicht ook interessant: 

10 redenen om mee te doen aan de KLM Curacao Marathon

 

Pietermaai Pagara XXL

Er is geen betere plek om het nieuwe jaar in te luiden dan in Pietermaai op Curacao. Deze kleurrijke wijk is het culturele hart van Curacao en de plek waar je wilt zijn tijdens de jaarwisseling. Met ontzettend veel vuurwerk wordt de narigheid uit het afgelopen jaar verdreven en het nieuwe jaar verwelkomd met veel podia met muziek en lekker eten. De Pietermaai Pagara XXL is de grootste pagara van het eiland en de meest populaire, onder zowel lokalen en toeristen. Ongeveer alle horecagelegenheden in het gebied dragen hun steentje bij om het Pagara-evenement zo uitbundig mogelijk te vieren. Laat alles los en verdwaal in deze feestelijke wijk tijdens dit geweldige evenement. Terwijl de klok in Nederland 0.00 uur slaat staat u in uw zomerkleding met een ijskoud biertje te toasten in de straten van het centrum van Willemstad.

Fuikdag

De eerste zondag van het jaar staat op Curacao bekend als Fuikdag. Tijdens dit bijzondere evenement komt iedereen samen op ongeveer alles wat drijft (boten, jetski’s, luchtbedden, opblaasbare dieren) in de Fuikbaai. Hier wordt het nieuwe jaar nogmaals feestelijk ingeluid, ditmaal op het water – geheel in Caribische stijl. Dit feest is zo populair geworden dat zelfs bekende Nederlanders hier speciaal voor afreizen. Zonder boot is Fuikbaai niet te bereiken, dus het wordt aanbevolen om uw vervoer voor die tijd (en bijtijds) te regelen.

Curacao Masters: Pro-Am Golf Tournament

Dit internationale toernooi nodigt professionele golfspelers uit voor een serieus potje golf op Curacao. Bent u een liefhebber van golf, golft u zelf of wilt u de sport op hoog niveau aanschouwen? Dan is het Curacao Masters-evenement echt iets voor u. Bent u op zoek naar een accommodatie in de periode van dit evenement? Zoek dan naar hotels die golf kortingen aanbieden. Verschillende hotels (inclusief het Avila Beach Hotel) hebben speciale arrangementen of bieden speciale kortingen aan om tegen gereduceerde tarieven zelf een balletje te gaan slaan.

Heineken Regatta

De Heineken Regatta is een spectaculaire internationale zeilwedstrijd op zee. Tijdens en na de race is er ook op het vasteland (hoewel, Curacao blijft natuurlijk een eiland) veel te beleven. Er worden veel feesten georganiseerd en er zijn meerdere optredens van internationale artiesten. Oftewel: dit is een evenement waar iedere liefhebber van watersport bij wil zijn.

Pasta e Basta

Het idee achter Pasta e Basta is simpel: heerlijk Italiaans eten en drinken dat geserveerd wordt door zingende obers. De zangkunsten zijn net zo veelzijdig als het eten, van opera tot popmuziek. Het concept uit Amsterdam is meer dan 10 jaar geleden overgewaaid naar het Avila Beach Hotel op Curacao. Dit bijzondere evenement is romantisch voor stelletjes en ook erg gezellig voor families en andere grotere groepen. Schuift u aan tijdens Pasta e Basta, dan bent u gegarandeerd van een unieke ervaring.

Plein Air

Tijdens het Plein Air festival leggen schilders hun interpretatie/kunst van Curacao vast op het witte doek. De lucht, land en zee spelen hierbij belangrijke rollen. Sommige schilderijen worden letterlijk onderwater gemaakt, terwijl andere op de top van een berg worden geschilderd. Het doel van het Plein Air festival is om de veelzijdige pracht van Curacao vast te leggen en deze schilderijen wereldwijd te verspreiden. Daarnaast worden er workshops gegeven voor (aspirant-)schilders. Voor liefhebbers van kunst is Plein Air Curacao een absolute must.

   


Wellicht ook interessant: 

10 leukste musea op Curacao

 

Culinaire evenementen: Flavors, Curacao Culinair, Pietermaai Proeft

Curacao is op culinair gebied ook interessant. Het eiland kent zoveel heerlijke gerechten dat het haast onmogelijk is om ze allemaal te proberen. Om dit wat gemakkelijker te maken worden er verschillende culinaire evenementen georganiseerd. Bij het Flavors-evenement kunt u proeven wat de bekendste en beste restaurants van Curacao zoal serveren. Tijdens Curacao Culinair kunt u eveneens op één locatie aanschuiven, de mooie tuin van Landhuis Chobolobo, om te genieten van heerlijke amuses en kleine hapjes van de beste restaurants van Curacao. Het welbekende Pietermaai kan als culturele wijk natuurlijk niet achterblijven wanneer het op eten aankomt. Op een sfeervol marktplein kunt u genieten van allerlei minigerechten van de horecagelegenheden uit Pietermaai. Dit feestelijke evenement wordt compleet gemaakt met livemuziek. Alle culinaire evenementen op Curacao hebben meerdere elementen gemeen naast lekker eten: een zeer gezellige sfeer, live muziek en bars die zowel heerlijke als aantrekkelijke uitziende drankjes.

Foto: Helmi Smeulders

Wellicht ook interessant:

Top 20 bezienswaardigheden op Curacao

Het grote aantal bezienswaardigheden op Curacao maakt het eiland ...

Top 10 plekken om te lunchen op Curacao

Op Curacao zijn er restaurants en eetgelegenheden in overvloed, m...

10 Beste Restaurants in Curacao

Op zoek naar een fantastisch restaurant? Wij hebben voor u de 10 ...