Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

5 Beste Culturele Activiteiten op Curacao

Curacao is veel meer dan alleen zon, zee & strand. Het prachtige en zonovergoten eiland heeft een unieke charme. Hoewel er Nederlands wordt gesproken, verschilt de cultuur met de Nederlandse cultuur. Curacao een rijke cultuur en een hele hoop historie. Bekijk hier 5 beste culturele activiteiten op Curacao om het eiland volledig te ontdekken.

   


Wellicht ook interessant: 

Leer alles over Curaçao: Feiten & Tips over Curaçao

 

Proef de Curacaose cultuur via gerechten, snacks en andere versnaperingen

Wie aan Curacao denkt, denkt aan de paradijselijke witte stranden, maar wist u dat er ook heerlijke (Krioyo) lekkernijen zijn? Er is echt meer dan Blue Curacao, Amstel Bright en Brasa bier dat het proeven waard is. Denk bijvoorbeeld aan de Arepa di pampuna (pompoen pannenkoeken), Kaasballen (misschien nog wel lekkerder dan bitterballen), Awa di lamunchi (limoenwater), Keshi yena, Johnny cake (gefrituurde broodjes), Pastechi (een pasteitje) met kaas, tonijn, kip of gehakt en Stobá (stoofpot).

Over smaak valt niet te twisten, maar we weten vrijwel zeker dat het in de smaak valt! Voor de echte durfal is er ook Sop’i guiambo / jambo (okra soep) of Sop’i yuana (leguanensoep). De Curacase cultuur ervaart u simpelweg het beste als u het proeft. Uw lokale serveerster of kok vertelt u vast met plezier over de historie van het gerecht als u het bestelt.

Beleef de Curacaose cultuur via muziek

Op Curacao is een leven zonder muziek bijna ondenkbaar. Muziek zit in ieders hart en nieren en de heupen wiegen bijna automatisch mee als er wat gespeeld wordt. Muziekstromen zoals Salsa, Merengue, Bachata, Kizomda, Blues, Latin Jazz zijn wellicht bekend. Maar wat is nu echt typisch Curacaose muziek?

Tambú (vroeger vooral gespeeld voor en door minderbedeelden), Tumba (vroeger vooral gespeeld voor en door alle klassen), Mazurka (vroeger vooral gespeeld voor en door middenklasse) en de klassieke Wals (vroeger vooral gespeeld voor en door welgestelden). Ritmo Kombina is opgekomen eind jaren ’90 en is een combinatie van verschillende latin muziek genre’s van vroeger en is de pop muziek Curacao. Bekende bands in dit genre zijn Era, Dreams, Cache, One Flavaz.

Ontdek de muurschilderingen tijdens een walking tour

Waar vindt u de mooiste muurschilderingen? Waar komt de term “Kabe'í Boto” vandaan dat liften betekent, maar letterlijk vertaald een kop van de boot is? Hoe bespeel je een typisch Curacao’s traditioneel muziekinstrument, de Ka’i Orgel (cylinderpiano) en waarom ligt de vloer van het Mikvé Israël-Emanuelsynagoge bezaaid met zand?

Stadsgids Corine Seket kent allerlei leuke feitjes en weetjes die u niet vindt via Google. Het is mogelijk om te kiezen tussen twee routes; de Otrobanda Street Art en het stegengebied, of Punda Window Art met Fort Amsterdam en Handelskade.

Ga op museum- en landhuizen tocht

Op Curacao is een schat aan cultureel erfgoed te vinden. Als u bij aankomst op het eiland van de luchthaven naar uw accommodatie rijdt, passeert u ongetwijfeld al tal van musea en mooie landhuizen. De geschiedenis van het eiland Curacao gaat duizenden jaren terug, naar de tijd dat de indianen het eiland bewoonden.

De slavernij is een markant gedeelte van de historie en de landhuizen, vroeger ook wel plantagehuizen genoemd, zijn een zichtbaar overblijfsel uit deze tijd. De meeste landhuizen fungeren nu als museum of gallerijen en het uitzicht vanuit de landhuizen is vaak schitterend. Landhuis Jan Kok, Landhuis Knip en Landhuis Bloemhof zijn echt een bezoekje waard.

Maak verbinding met de locals door Papiaments te leren

Als u vrienden wilt maken met een local is er een magische manier om dit te bereiken. Verdiep u in de moedertaal van Curacao, het Papiaments. De officiele talen op Curacao zijn Nederlands en Papiaments. Bijna iedereen spreekt daarnaast Engels en Spaans. De naam ‘Papiaments’ is afgeleid van het woord ‘papia’ dat ‘spreken’ betekent. Neem de moeite om enkele woorden Papiament te leren en probeer in het Papiaments te converseren met lokalen. Het is de sleutel tot het veroveren van de harten van Curaçaoënaars. Dit hoeven helemaal geen volzinnen te zijn, wat woordjes is al voldoende. Voorbeelden van enkele woorden in het Papiaments:

Bon dia                        Goedemorgen
Bon tardi                      Goedemiddag
Bon nochi                    Goedenavond  
Ayo                              Tot ziens
Danki                           Dank u wel      
Hopi bon!                     Heel goed!
Kon ta bai?                  Hoe gaat het?
E ta dushi                    Het is heerlijk              
Mi por hanja...             Mag ik... (als je iets besteld)   

Wellicht ook interessant:

20 foto’s waardoor Curaçao meteen op uw Bucket List komt

Waarschijnlijk zit u flink te dagdromen over uw volgende vakantie...

Top 20 bezienswaardigheden op Curacao

Het grote aantal bezienswaardigheden op Curacao maakt het eiland ...

10 redenen om het Avila Beach Hotel te kiezen als uw hotel op Curacao

Om te beoordelen of ons hotel een match is met uw wensen en de fa...