Wie aan Curacao denkt, denkt aan de paradijselijke witte stranden, maar wist u dat er ook heerlijke (Krioyo) lekkernijen zijn? Er is echt meer dan Blue Curacao, Amstel Bright en Brasa bier dat het proeven waard is. Denk bijvoorbeeld aan de Arepa di pampuna (pompoen pannenkoeken), Kaasballen (misschien nog wel lekkerder dan bitterballen), Awa di lamunchi (limoenwater), Keshi yena, Johnny cake (gefrituurde broodjes), Pastechi (een pasteitje) met kaas, tonijn, kip of gehakt en Stobá (stoofpot).
Over smaak valt niet te twisten, maar we weten vrijwel zeker dat het in de smaak valt! Voor de echte durfal is er ook Sop’i guiambo / jambo (okra soep) of Sop’i yuana (leguanensoep). De Curacase cultuur ervaart u simpelweg het beste als u het proeft. Uw lokale serveerster of kok vertelt u vast met plezier over de historie van het gerecht als u het bestelt.