Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Beste locaties voor het spotten van inheemse dieren op Curacao

Leguanen

De groene leguaan behoort tot een geslacht van plantenetende hagedissen die inheems zijn in de tropische gebieden van Midden-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Het is de grootste hagedis in Amerika en hij wordt ook wel de Amerikaanse leguaan genoemd. U kunt ze overal op Curacao vinden, meestal zonnebadend op de grond of op de takken van bomen. Beten of slagen met de staart komen relatief zelden voor.


De beste locaties om leguanen te spotten zijn het restaurant van Playa Lagun (restaurant van Bahia Apartments & Diving) en het restaurant van Kokomo.

 

Dolfijnen

Naast de dolfijnen in Sea Aquarium Park kunt u ze ook in open zee spotten tijdens een Open Water Dolphin Dive of wanneer de Dolphin Academy hun tuimelaars naar de open zee brengt, richting Zanzibar en Mambo Beach.

Om wilde dolfijnen te spotten tijdens een boottocht, kunt u het beste de golven achter of aan de zijkant van de boot in de gaten houden. Dolfijnen lijken het leuk te vinden om over golven te springen.

 

Wanneer u een dolfijn vanaf de kust wilt spotten, dient u naar de zee te turen en de horizon van links naar rechts te scannen, op zoek naar opspattend water of vogels. Alles anders dan een glad oppervlak is het bekijken waard, want de kans is aanmerkelijk dat dit een school dolfijnen is.

De grootste kans om wilde dolfijnen te zien maakt u tijdens een boottocht naar Klein Curacao. Tevens vanaf de kust; de kustlijn bij Westpunt tot helemaal tot aan de kust van Pietermaai en Jan Thiel. 

Flamingo’s

Naast het Sea Aquarium Park zijn er verschillende locaties om flamingo's te spotten. Bij de zoutvlakte bij Jan Thiel is er een meer waar ze bewonderd kunnen worden. Er is ook een park genaamd Den Dunki. Het verkennen van de zoutvlakten en het omliggende gebied is een geweldige manier om de dag te beginnen. Ook is het 's ochtends nog niet te warm is. Rond 17.00 uur is ook een goed tijdstip om er te wandelen, maar zorg ervoor dat u weer terug bent voordat de zon ondergaat anders is het te donker. Het is verstandig om uw wandeling voor 18.30 uur te beëindigen.

De tweede locatie om flamingo's te spotten is bij Jan Kok. Hier kunt u deze prachtige vogels het beste bewonderen. Als u richting Coral Estate en Porto Marie rijdt kunt u het haast niet missen. Plan uw bezoek 's morgens of laat in de middag, voordat u naar het strand gaat of wanneer u terugkomt van het strand, als de temperatuur niet te hoog is.

Een andere goede plek om flamingo's te zien is op de weg naar Kokomo Beach. Aan de linkerzijde op de Weg naar Bullenbaai is er een meer waar u ook vaak flamingo’s aan treft.

   


Wellicht ook interessant: 

10 redenen om het Avila Beach Hotel te kiezen als uw hotel op Curacao

 

Vogels

Van de 215 vogelsoorten die op Curacao zijn waargenomen, zijn er slechts 57 inheems. U vindt de meeste soorten in het Christoffelpark, bij de zoutvlakten en in de buurt van de mangroven (watervogels).

De roofvogel warawara (caracara / polyborus plancus) en de felgele troepiaal zijn waarschijnlijk de bekendste vogels van Curacao. De geelgroene parkieten, lokaal ‘prikichi’ genoemd, zijn ook alomtegenwoordig op Curacao.

Bij een bezoek aan Curacao, dient u alleen maar een kijkje te nemen in de tuin van uw hotel om de troepiaal te spotten. Ze kunnen prachtig zingen. De prikichi treft u vooral in struikgebieden. Om de warawara te zien, heeft u een veel scherpere blik nodig. Let goed op wanneer u naar Bandabou rijdt of door het Christoffelpark of de zoutvlaktes wandelt.

Zeeschildpadden

Tijdens het snorkelen of duiken op Curacao is het zeer waarschijnlijk dat u zeeschildpadden ziet. Op Playa Piskado (oftewel Playa Grandi) komt u gegarandeerd zeeschildpadden tegen. Andere locaties op Curacao waar deze prachtige wezens gespot kunnen worden zijn Playa Lagun en Klein Curacao.


Wat u zeker in uw achterhoofd moet houden wanneer u een dier in het wild ziet, is om het niet te storen. Geniet van het bekijken van deze prachtige dieren, maar laat ze verder met rust. Voer ze niet, raak ze niet aan en kom niet te dichtbij.

Respecteer ze als wilde dieren.

Wellicht ook interessant:

5 tips om met minder plastic te Reizen

Plastic... wat duurzaamheid betreft is het misschien wel de slech...

De 10 beste tours om Curacao te ontdekken

Curacao is een redelijk klein eiland, maar er valt ontzettend vee...

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...