Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

De 10 beste tours om Curacao te ontdekken

Curacao is een redelijk klein eiland, maar er valt ontzettend veel te ontdekken. Of u nou op zoek bent naar iets actiefs of juist wilt ontspannen, met uw gezin of alleen; er is voor ieder wat wils. Met behulp van onze tourdesk wordt uw reis een ontspannende aangelegenheid in plaats van één die veel stress oplevert.

Het aanbod van verschillende activiteiten en tours op Curacao is groot en daardoor kan het soms lastig zijn om een keus te maken – vooral omdat ze allemaal leuk lijken. Het is zonde om kostbare vakantiedagen te verspillen, daarom helpen we u graag op weg. Hieronder staan de tien beste tours die u kunt doen om Curacao op allerlei manieren te ontdekken.

Dagtrip naar Klein Curacao

 Klein Curacao ligt op ongeveer anderhalf uur varen bij Curacao vandaan. Het heeft alles wat u van een tropisch paradijs verwacht: parelwitte stranden, azuurblauw water en zeeschildpadden. Er gaan dagelijks tours naar Klein Curacao vaart. De tour begint ’s ochtends vroeg en duurt tot het eind van de middag. Gedurende de dag heeft u alle tijd om Klein Curacao te verkennen, op het strand te liggen, te snorkelen of op de boot te relaxen. Ontbijt, lunch en dessert worden ter plaatse door de bemanning verzorgd en op de terugweg is er een open bar. Houdt u van de zee, zeilen, bounty-eilanden, rum-punch en gezelligheid? Dan is de dagtrip naar Klein Curacao een absolute must.

Maak een diepzeeduik met Substation Curacao

 Heeft u altijd al eens de oceanen willen ontdekken? Dat kan – geheel zonder training en zonder nat te worden. Substation Curacao neemt u mee in een minionderzeeër tot een diepte van ruim 300 meter. Tijdens deze duiken komt u allerlei bijzondere en zeldzame dieren tegen die alleen op grote diepten leven. Er zijn verschillende duiken zoals een nachtduik en een duik naar een gezonken schip dat op de diepe bodem ligt. Voor deze tour is geen enkele voorkennis vereist en het is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

   


Wellicht ook interessant: 

De 10 mooiste stranden van Curacao

 

Volg een begeleide Walking Tour

Punda en Otrobanda zijn levendige en kleurrijke buurten en er is altijd wel iets te beleven. Het heeft een rijke historie met veel zichtbare overblijfselen uit het verleden en is tegelijkertijd erg hip. Er zijn gezellige cafés, kleine winkeltjes, goede restaurants en prachtige street art.

Downtown Willemstad is een ware mengelmoes van alles wat Curaçao mooi maakt, en een goede gids als Corine Seket kunt u er alles over vertellen. Deze unieke wandeltocht is beschikbaar op dinsdag en donderdag in de ochtend, in één taal, Engels, Nederlands of Duits en de informatie die ze deelt gaat veel verder dan Google!

Klik hier voor meer informatie over de Walking Tour.

Boottrip om de mooiste zonsondergang van Curacao te zien

Er gaat niks boven de zonsondergang op Curacao en er is geen betere plek om deze te aanschouwen dan vanaf een boot. Vaak via het Spaanse Water, waar enkele van de meest prachtige huizen en villa’s van Curacao te zien zijn. Vanaf daar vaart u richting de haven en heeft u een geweldig uitzicht over het water en de zonsondergang. Ook de beroemde Julianabrug en Emmabrug (pontjesbrug) kunt u hier vanaf een unieke locatie bewonderen. Deze tour is geschikt voor iedereen die Curacao eens van een andere kant wilt zien.

Ontdek de Blauwe Kamer

De Blauwe Kamer is een grot waar je alleen in komt als je ongeveer drie meter onder water zwemt. De verborgen grot heeft zijn naam te danken aan het blauwe licht dat de kamer vult. Dit komt door het zonlicht dat via het helderblauwe water wordt gereflecteerd. Om bij de Blauwe Kamer te komen kunt u wandelen, kanoën of een watertaxi nemen. Hoe u er ook komt: de Blauwe Kamer is zeer de moeite waard.

Duik met dolfijnen in de open zee van Curacao

Dolphin Academy heeft hun dolfijnen getraind om in open zee te zwemmen. Dit biedt duikers de mogelijkheid om deze geweldige dieren in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen. De dolfijnen zijn allesbehalve schuw en spelen en zwemmen graag met duikers. Voor deze tour is een duikcertificaat vereist. 

Standup paddle mangrove tour 

U kunt ook op een actieve en bijzondere wijze ontdekken: op een standup paddle board op Curacao. Dit staat ook wel bekend als suppen. Het board waarop u staat is in feite een groot surfboard en met een peddel beweegt u zich voort. Het board is dusdanig groot dat het makkelijk is om uw evenwicht te bewaren: iedereen kan het. Onder begeleiding van een ervaren gids kunt u al suppend de prachtige mangroven en wateren van Curacao verkennen. Er zijn verschillende tours om uit te kiezen, dus het is maar net waar u zin in heeft!

Verken het Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste natuurgebied van Curacao en verplichte kost voor iedere natuurliefhebber. U kunt het gebied verkennen met uw eigen auto, een pick-up safari of lopend. Er zijn acht verschillende wandelpaden, waarvan het beklimmen van de Christoffelberg (372 meter hoog) het absolute hoogtepunt is. De tocht naar de top is een ware beproeving en niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal: met de juiste omstandigheden is bijna heel Curacao zichtbaar. Het wordt sterk aangeraden om vroeg in de ochtend aan deze tocht te beginnen omdat het rond het middaguur simpelweg te heet is voor zulke inspanning. Voor andere wandeltochten door het prachtige natuurgebied geldt dit in mindere mate.

Maak een stadstour in een Rolls Royce uit 1926

Rondleidingen door de stad zijn extra bijzonder in een Rolls Royce uit 1926. Vooral populair bij mannen. Doe iets bijzonders door uw vakantie op een elegante manier echt uniek te maken.

Tour door de stad Willemstad en / of te gebruiken als ultieme (trouw) prop.

Deze romantische add-on kan worden geboekt voor $ 265 per uur en de parkeerplaats van deze oldtimer bevindt zich in onze Britt Gift Shop op het terrein.

Wellicht ook interessant:

Top 20 bezienswaardigheden op Curacao

Het grote aantal bezienswaardigheden op Curacao maakt het eiland ...

10 Beste Restaurants in Curacao

Op zoek naar een fantastisch restaurant? Wij hebben voor u de 10 ...

Walking Tour Punda & Otrobanda

Het Avila Beach Hotel biedt de mogelijkheid om een begeleide wand...