Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

10 redenen om mee te doen aan de KLM Curacao Marathon

Bij een vakantie naar een tropisch oord zoals Curacao denkt u waarschijnlijk niet meteen aan sporten. Toch is Curacao een uitermate sportief eiland waar veel verschillende sportevenementen worden georganiseerd. Eén hiervan is de KLM Marathon Curacao – een (hard)loopwedstrijd die u langs enkele hoogtepunten van Curacao brengt en een must voor alle marathon lopers wereldwijd. Vraag een willekeurige marathon loper naar zijn ervaring op Curacao en ondanks het zwaar is, zal u een stortvloed aan enthousiasme ontvangen. Elk jaar eind november vindt dit evenement plaats en online kan men zich hiervoor inschrijvingen. Om u over de streep te trekken geven we u 10 redenen om mee te doen aan de KLM Marathon Curacao.

Het is de beste finish ooit

Tijdens de KLM Curacao Marathon komt u langs allerlei prachtige plekken, maar toch zal u tijdens het lopen stiekem verlangen naar de finish. Dat is ook niet zo gek. Niet alleen omdat hardlopen in de Caribische warmte extra intensief is, maar vooral omdat de finish zo ontzettend geweldig is. Het is namelijk op een strand, en op dat strand vindt een geheel Caribische afterparty plaats. Dus mocht het tijdens het rennen tegenzitten, denk dan aan de ijskoude cocktails die op het strand voor u klaarstaan en die verfrissende duik in het helderblauwe water.

Combineer sport met ontspanning

Curacao biedt tal van mogelijkheden op het gebied van sport. Fietsen, (wind)surfen, zwemmen en hardlopen zijn erg populaire sporten op het eiland. Natuurlijk is het heerlijk om actief bezig te zijn en te rennen, maar het is ook ontzettend fijn om op een strandstoel te liggen. De KLM Curacao Marathon is een internationaal evenement en een mooie uitdaging voor iedere sporter. De verschillende afstanden (van 5 t/m 42,2km) maken het evenement toegankelijk voor iedereen. Om lichaam en geest volledig in balans te brengen kunt u naast het sporten één van de vele wellnessresorts van Curacao bezoeken of nog beter, er te verblijven. Zo geniet u extra van uw welverdiende vakantie.

Ren over twee wereldberoemde bruggen

Het parcours van de KLM Curacao Marathon loopt langs onder andere langs zee en regelrecht door Willemstad. Twee unieke hoogtepunten in Willemstad zijn de 56 meter hoge Julianabrug – die normaal gesproken alleen voor auto’s is bestemd –  en de wereldberoemde pontjesbrug (Curacao’s bekendste brug). Het komt zelden voor dat u deze indrukwekkende bruggen hardlopend kunt oversteken!

   


Wellicht ook interessant: 

Registreer hier online voor de KLM Curacao Marathon

 

Handelskade in het morgenlicht

De handelskade is één van de bekendste plekken van Curacao. Overdag en ’s avonds is het hier meestal druk, maar ’s ochtends vroeg is het er rustig en extra mooi. Als u meedoet met de KLM Curacao Marathon kunt u dit pareltje aanschouwen in alle rust en een geheel andere lichtval, u komt er namelijk tijdens zonsopkomst langs.

Goede doel: Run 4 School

Ieder jaar heeft de KLM Curacao Marathon een goed doel waarvoor geld wordt ingezameld. Dit jaar gaat de opbrengst naar een basisschool op Curacao. Deelnemers worden gevraagd hiervoor een – geheel vrijwillige – donatie te doen. Naast het meedoen voor uzelf, draagt u tegelijkertijd bij aan een betere toekomst voor kinderen op Curacao.

Verschillende afstanden

Laat u niet afschrikken door het woord marathon. De KLM Curacao Marathon bestaat namelijk uit vijf verschillende afstanden, waarvan 5 kilometer de kortste en 42,2 kilometer de langste is. Hierdoor is het evenement toegankelijk voor sporters van ieder kaliber. Daarnaast is het niet verplicht om te rennen, wandelen mag ook. Als u maar op tijd bij de finish bent voor de afterparty.

Caribische waterstations

Het parcours loopt langs meerdere hotels, waaronder het Avila Beach Hotel (in de buurt van de start en finish van de KLM Curacao Marathon), die graag meewerken aan het evenement. Dit is in de vorm van het uitdelen van water, een verfrissende sproeilaan en opzwepende muziek. Oftewel: alles om u naar de finish te helpen.

   


Wellicht ook interessant: 

10 redenen om het Avila Beach Hotel te kiezen als uw hotel op Curacao

 

Pre Pasta Party

De avond voor de race is het belangrijk om goed te eten. Daarom wordt er een Pre Pasta Party op Curacao georganiseerd met niemand minder dan sterrenchef Pascal Jalhay. Dit evenement is vooral erg gezellig en iedereen is welkom (mits in het bezit van een toegangskaart), dus neem uw (ren)vrienden en familie mee!

Afterparty op het strand

We noemden het al eerder en willen het graag nogmaals benadrukken: de afterparty op het strand wilt u niet missen. Na de inspannende race kunt u heerlijk ontspannen met blote voeten in het zand, een cocktail in de hand, een verfrissende duik nemen in het helderblauwe water, een boel gezellige mensen om u heen en feestelijke Caribische muziek op de achtergrond. Tijdens deze afterparty is iedereen een winnaar.

Ontvang steun in allerlei talen

De KLM Curacao Marathon is een evenement met deelnemers uit allerlei landen. Dit betekent dat er ook toeschouwers uit allerlei landen langs de zijlijn staan. De sfeer bij de KLM Curacao Marathon is altijd gemoedelijk en iedereen juicht voor elkaar. Dus wees niet verbaasd als er iemand iets in een andere taal naar u roept: het zijn ongetwijfeld woorden van steun. Deze marathon op Curacao wordt uw best time ever!

Wellicht ook interessant:

Top 20 bezienswaardigheden op Curacao

Het grote aantal bezienswaardigheden op Curacao maakt het eiland ...

Top 10 plekken om te lunchen op Curacao

Op Curacao zijn er restaurants en eetgelegenheden in overvloed, m...

10 Beste evenementen op Curacao

Met behulp van dit overzicht krijgt u een beeld van de beste even...