Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Top 20 bezienswaardigheden op Curacao

Het grote aantal bezienswaardigheden op Curacao maakt het eiland tot een populaire vakantiebestemming. Er is namelijk voor ieder wat wils: zichtbare geschiedenis, levendige cultuur, een bruisend nachtleven, indrukwekkende natuurgebieden, uitgebreide winkelmogelijkheden, geweldige duiklocaties en prachtige stranden. Of u nou voor het eerst op vakantie naar Curacao gaat of voor de vijfde keer terugkomt (voor veel mensen blijft het niet bij één keer), er is altijd iets nieuws te ontdekken. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van twintig bezienswaardigheden op Curacao die u niet wilt missen. Het is misschien wat veel om allemaal in één vakantie te doen, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Het is juist een goede reden om nog eens naar Curacao op vakantie te gaan! 

Pontjesbrug

De bekendste brug van Curacao: de pontjesbrug

Als u ooit foto’s van Curacao heeft gezien, dan is de kans heel groot dat de pontjesbrug (die eigenlijk de Koningin Emmabrug heet) erop stond. Het is één van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van Curacao. De drijvende pontjesbrug verbindt twee stadsdelen – Punda en Otrobanda ­­– van het historische Willemstad, de hoofdstad van Curacao.

De pontjesbrug gaat meerdere keren per dag open voor scheepvaart, en dit gebeurt op unieke wijze. De brugwachter vaart de brug in zijn geheel aan één walkant zodat de boten er langs kunnen. Dit proces is ontzettend leuk om te aanschouwen en hoeft u helemaal niet te hinderen. Wanneer de brug geopend is kunt u gebruik maken van een gratis veerpont naar de overkant.

Als u meer wilt weten over de Curaçaose geschiedenis, deze unieke brug of de straatkunst, steegjesdistrict of raamkunst wilt zien, dan is een begeleide wandeltour de perfecte gelegenheid.

De mooiste stranden

Ontdek de mooiste stranden van Curacao

Een vakantie naar een tropisch eiland is niet compleet zonder heerlijk op één van de vele stranden te hebben gelegen. Op Curacao zijn meer dan 35 prachtige stranden om dit te doen. Vanwege de veelal ongerepte natuur is ieder strand uniek. Voor de waaghalzen is er een strand waarbij u van een tien meter hoge klif het water in kunt springen: Playa Forti. Dit is gelegen in Westpunt, waar een aantal van de mooiste stranden van Curacao te vinden zijn. Ligt u liever op het privéstrand van uw hotel, dan bent u bij Avila aan het juiste adres.

Special events & concerten

Special events & concerten op Curacao

De levendige cultuur van Curacao is terug te zien in het grote aantal verschillende events dat er wordt georganiseerd. Denk hierbij aan sportwedstrijden, concerten, speciale diners en happy hours om de dag mee af te sluiten. Een event op Curacao dat in het bijzonder moet worden benoemd is carnaval. Bent u in februari op het eiland, dan mag (en kunt) u dit event absoluut niet missen. Het hele eiland en al haar bewoners toveren zich om in een groot kleurrijk festijn waarbij iedereen welkom is.

Eén van de bekendste muziekevents op Curacao is wellicht het North Sea Jazz Festival. Dit driedaagse festival is al tientallen jaren een begrip en blijft zichzelf overtreffen met zowel bekende namen als nieuw talent. Ook bij Avila worden wekelijkse en speciale (muziek)events georganiseerd. Om te zien wat er op de planning staat, kunt u een kijkje in de agenda nemen.

Pietermaai 

Het historische Pietermaai District

Pietermaai is één van de meest veelzijdige en kleurrijke buurten van Curacao. Er is een groot en divers aanbod aan cafés, restaurants, kleine winkels en uitgaansgelegenheden. Pietermaai is waar kunstenaars, zakenmensen, jongeren, vakantiegangers en muziekliefhebbers samenkomen. Deze mengelmoes van mensen past perfect bij de huidige staat van de gebouwen in Pietermaai: lang niet alles past bij elkaar, maar dat maakt het juist mooi.

   


Wellicht ook interessant: 

De meest populaire gebieden van Curacao

 

Handelskade

De kleurrijke Handelskade

Aan het water in Willemstad bevindt zich de Handelskade. Hier kunt u heerlijk slenteren of een verfrissend drankje drinken op één van de terrassen. De kleurrijke gevels die de Handelskade sieren zijn kenmerkend voor het eiland. Het is niet voor niks dat dit stukje Curacao op ontzettend veel ansichtkaarten staat. Vanaf de pontjesbrug of de overkant (Otrobanda) heeft u een geweldig uitzicht op de Handelskade. Ook ’s avonds, wanneer de pontjesbrug en gevels kleurrijk verlicht zijn, is dit een onmisbare bezienswaardigheid.

Tugboat

Neem een duik bij de Tugboat

De tugboat is de bekendste duik- en snorkellocatie van Curacao. Op slechts vijf meter diepte (dus zeker geschikt voor snorkelaars) ligt een kleine sleepboot die ooit per ongeluk is gezonken. Nu wordt het bootje door veel verschillende vissen als thuis gebruikt. U kunt de tugboat met de boot bereiken, maar ook vanaf het strand is dit prima te doen. Het hoeft u dus niks te kosten!

Shete Boka

Bezoek het bijzondere natuurpark Shete Boka

Als u tijdens uw vakantie op Curacao de natuur in wilt, dan is Shete Boka een aanrader. Dit natuurpark van ruim 200 hectare heeft een kustlijn van tien kilometer. Aan deze kustlijn bevinden zich zeven inhammen/baaien (wat tevens de vertaling van Shete Boka is) waar zeeschildpadden aan land komen om hun eieren leggen. Er zijn verschillende wandelroutes die u langs de mooiste plekjes leiden, zoals bijvoorbeeld de natuurlijke brug van Curacao of Boka Tabla; een grot waar hoge golven naar binnen klappen.

Klein Curacao

Curacao in het klein: Klein Curacao

Een dagtrip naar Klein Curacao is een absolute must voor iedere strand- en zeeliefhebber. Het strand van Klein Curacao is zo wit dat het haast pijn doet aan uw ogen. Het water is er zo helderblauw dat u de zeeschildpadden van ver kunt zien tijdens het snorkelen. Op Klein Curacao zijn geen wegen, winkels of restaurants en er woont ook niemand. Op het midden van het eiland staat enkel een vuurtoren waar u in kunt. Dit biedt een mooi uitzicht over het eiland, de zee en het aangespoelde wrakschip dat verderop ligt. Klein Curacao heeft niet veel meer te bieden dan zon, zee, en absolute rust. Wat wilt u nog meer?

Er varen dagelijks meerdere (zeil)boten van Curacao naar Klein Curacao. In de meeste gevallen vertrekken ze vroeg in de ochtend en zijn aan het eind van de middag weer terug op Curacao.

Blue Room

Ontdek de verborgen Blauwe Kamer van Curacao

De Blauwe Kamer is een unieke ervaring voor iedereen die niet bang is om een stukje onderwater te zwemmen. De ingang tot deze verborgen grot bevindt zich namelijk onder de zeespiegel. Eenmaal binnen reflecteert het blauwe water het zonlicht op de muren en het plafond ­– een magisch effect. Het is raadzaam om snorkelspullen mee te nemen, want ook onderwater is het sprookjesachtig. Om bij de Blauwe Kamer te komen kunt u wandelen, kanoën of een watertaxi nemen.

Christoffel Park 

Trotseer de Christoffelberg – de hoogste berg van Curacao

De Christoffelberg is het hoogste punt (372 meter) van Curacao, en u kunt hem tot de top beklimmen. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht over het eiland – op heldere dagen kunt u heel Curacao zien. De Christoffelberg ligt in een natuurpark, wat zorgt voor een kleurrijke en veelzijdige omgeving. Ook tijdens de tocht omhoog en naar beneden zult u verstelt staan van de natuur om u heen.

De klimtocht naar de top van de Christoffelberg wordt door velen als zwaar beschouwd en is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Het is geen wandeltocht. Het wordt sterk aangeraden om vroeg in de ochtend aan de klim te beginnen omdat het in de middag te heet is.

Zwemmen met dolfijnen

Zwem met de dolfijnen van Dolphin Academy Curacao

Dolphin Academy op Curacao maakt het mogelijk om met dolfijnen te zwemmen. Dit kan in open zee – weliswaar met getrainde dolfijnen – of in een lagune. Voor velen is dit één van de redenen om naar Curacao op vakantie te gaan en is het een onvergetelijke ervaring.

De dolfijnen van de Dolphin Academy Curacao zijn getraind om in open water te zwemmen en contact te maken met u als duiker. Hiervoor is een duikcertificaat vereist. Blijft u liever in de natuurlijke lagune van de Dolphin Academy, dan kunt u ook daar met dolfijnen zwemmen en spelen. Dit kan zelfs zonder duikcertificaat. Onder begeleiding van professionele trainers maakt u kennis met één van de bijzonderste diersoorten ter wereld.

De oceaan rondom Curacao zit boordevol leven. Als u een boottocht maakt (bijvoorbeeld naar Klein Curacao) dan zou het zomaar kunnen dat u onderweg dolfijnen kunt spotten.

Curacao Sea Aquarium

Leer meer over de zee in het Sea Aquarium Curacao

Het Sea Aquarium op Curacao is een waar begrip op het eiland en ook daarbuiten. Het Sea Aquarium is uniek omdat alle aquaria in directe verbinding met open zee staan. Hierdoor wordt er een zo natuurlijk mogelijke omgeving voor de dieren gecreëerd – geheel zonder kunstmatige hulpmiddelen.

Een bezoek aan het Sea Aquarium Curacao is niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor jong en oud. U leert op interactieve wijze meer over dolfijnen, haaien, roggen, schildpadden en andere zeedieren. Het Sea Aquarium Curacao hoopt hiermee de noodzaak te benadrukken dat we verantwoordelijk met onze zeeën om moeten gaan.

Landhuis Chobolobo

Landhuis Chobolobo: het geboortehuis van Blue Curacao

Een fles Blue Curacao is een populair souvenir om mee naar huis te nemen vanaf Curacao. Deze blauwe likeur wordt niet alleen op het eiland veel gedronken, maar ook daarbuiten. Blue Curacao wordt gemaakt in Landhuis Chobolobo, waar u meer dan welkom bent om te komen kijken hoe het drankje wordt gemaakt. De rondleiding, die ongeveer een uur duurt, wordt afgesloten met – hoe kan het ook anders – een proeverij!

Zoutpannen

De zoutpannen van Curacao

Tussen Seaquarium Beach en het Jan Thiel strand ligt een bijzonder natuurgebied: de zoutpannen van Jan Thiel. Vroeger was dit een belangrijke zoutplantage voor Curacao, maar tegenwoordig kunt u er heerlijk wandelen, hardlopen of fietsen. De zoutpannen zijn tevens het gebied waar veel flamingo’s te zien zijn – deze komen in grote getale op het zoutmeer af. Naast flamingo’s zijn er ook veel andere vogelsoorten te zien en vooral te horen. Als u gaat wandelen, hardlopen of fietsen op Curacao dan is het verstandig om dit ’s ochtends vroeg te doen. ’s Middags is het hier vaak te heet voor.

Floating Market

Onderhandel op de Floating Market

De Floating Market is een markt waar voornamelijk groente, fruit en vis wordt verkocht. Hoewel veel kraampjes tegenwoordig op de kade staan, heeft de Floating Market haar naam te danken aan het feit dat vrijwel alle producten vanuit Venezuela worden overgevaren.

Op de Floating Market is het meestal erg druk en er gebeurt van alles. Autobestuurders kopen vaak producten vanuit hun auto, waardoor het verkeer allesbehalve soepel verloopt. Mensen praten in verschillende talen tegen elkaar zoals Engels, Papiamento, Nederlands en Spaans – vaak is het een mengelmoes van al deze talen. De markt vindt plaats in Willemstad, dus als u in het centrum bent is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Mambo Boulevard

Mambo Boulevard & Mambo Beach

Vrijwel iedereen kent Mambo Beach en dat is met goede reden. Dit centraal gelegen strand is voor veel mensen dé plek om naartoe te gaan. De Mambo Boulevard is namelijk meer dan alleen strand: er zijn restaurants, winkels, een Hollandse snackbar en uitgaansgelegenheden. Tijdens het wekelijkse happy hour is het hier compleet afgeladen en ontzettend gezellig.

Mambo Boulevard verbindt het Lions Dive Resort via Mambo Beach met Cabana Beach – van begin tot eind een leuke wandel met af een toe een verfrissende duik tussendoor.

Zanzibar

Laat u in de watten leggen bij Zanzibar Curacao

Het sfeervolle strandrestaurant Zanzibar is gelegen aan het Jan Thiel strand. Hier kunt u heerlijk ontbijten, lunchen of dineren. Het strand is voorzien van comfortabele strandstoelen en loungebedden. De vele palmbomen zorgen voor voldoende schaduwplekken voor degenen die niet in de zon willen zitten. Kortom: Zanzibar heeft alles wat  u nodig heeft om heerlijk te ontspannen op het strand.

Julianabrug

De Koninging Julianabrug verbindt Curacao

De Julianabrug van Curacao loopt parallel aan de pontjesbrug in Willemstad. Een belangrijk verschil is dat de Julianabrug 56 meter hoog is en bestemd voor autoverkeer. De brug is zo hoog zodat vrijwel alle schepen (op de allergrootste cruiseschepen na) er onderdoor passen. Als u een auto huurt tijdens uw verblijf op Curacao – wat aanbevolen wordt – dan is een ritje over de Julianabrug een mooie ervaring. Het uitzicht over Willemstad, de pontjesbrug, de Handelskade en de oceaan is er één die u bij zult blijven. 

Museums

Bezoek een museum naar keus op Curacao

De rijke geschiedenis en cultuur van Curacao wordt tentoongesteld in verschillende musea. In veel gevallen zijn dit oude gebouwen met een belangrijke historie, zoals het Octagon. Vroeger verbleef de Venezolaanse verzetsstrijder Simón Bolívar hier enkele maanden om zich klaar te maken voor de laatste strijd tegen het Spaanse koloniale bewind in Zuid-Amerika. Tegenwoordig is het een klein museum met een zichtbare en haast tastbare geschiedenis.

Het bekendste museum van Curacao is wellicht het Seaquarium, waar vooral liefhebbers van (zee)dieren hun ogen uitkijken. Het oudste museum op het eiland is het Curacao Museum. Hier worden allerlei voorwerpen uit de 18e tot en met 21e eeuw bewaard en tentoongesteld. Denk hierbij aan kunst, traditioneel Curacaos meubilair en de cockpit van het eerste KLM-vliegtuig dat van Nederland naar Curacao vloog.

Mivke Israel Emanuel synagoge

Bezoek de beroemde Mikve Israel Emanuel Synagoge

De Mivke-Israel-Emanuel synagoge is de oudste synagoge van het Caribische gebied en Zuid-Amerika. De synagoge geeft een beeld van de Joodse gemeenschap op Curacao. De Mikve Israel-Emanuel Synagoge is goed onderhouden en wordt nog steeds gebruikt voor diensten – buiten diensttijden is de synagoge toegankelijk voor toeristen.

Wellicht ook interessant:

Een volledig overzicht van alle vluchten naar Curacao

Één van de populairste Caraïbische bestemmingen wordt gemakkel...

15 Meest Insta-waardige Curacao hotspots

Het maken van Caribisch ogende vakantiefoto’s is niet alleen le...

Hoe is het weer op Curacao?

De zon schijnt er namelijk bijna altijd en het is altijd warm wee...