Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

6 manieren waarop het Avila Beach Hotel duurzaam onderneemt

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat we gelukkig steeds meer terug zien komen in de reiswereld. Ook op Curacao houden hotels en reisorganisaties zich hier steeds meer mee bezig. Dit geldt tevens voor het Avila Beach Hotel dat als één van de weinige hotels op het eiland een nauwe band heeft met de lokale bevolking, met name dankzij het feit dat zij het oudste operationele hotel op het eiland zijn en zodoende veel warme herinneringen herbergen van niet alleen (terugkerende) hotelgasten, maar ook van Curacaoenaars. Zonder hun steun en liefde voor het hotel zou Avila geen Avila zijn geweest. En voor deze mensen doet het hotel graag iets terug.

Scholen

Het hotel heeft al jarenlang een band met de nabijgelegen Oranjeschool. Zo is sinds jaren een bijbehorend initiatief dat bijna elke werknemer van het hotel elke maand een klein bedrag van hun salaris doneert aan de school. Die donaties worden vervolgens door het management verdubbeld en hiervan wordt één keer per jaar een grote investering gedaan in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe computers, airco’s en onlangs nog een nieuwe bibliotheek. Helaas is deze school onlangs gesloten, maar daar komen nu nog twee andere scholen bij, de Schotborgh school en Kolegio Don Sarto.

Elke rechtstreeks geboekte kamernacht = 1 Boom waard

Vanaf 1 oktober 2019 planten we voor elke kamernacht die rechtstreeks is geboekt via deze website van Avila 1 boom in Haïti, via One Tree Planted. Dit is een non-profit organisatie in de VS. Via hun netwerk van herbebossingspartners ter plaatse financieren zij boomaanplantingen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Door dit te doen geven we terug aan de natuur voor onze en toekomstige generaties.

Lokale medewerkers

Ruim 90% van de werknemers is geboren en getogen op Curacao. Er wordt dus voornamelijk lokale kennis in huis gehaald met als resultaat de beste tips over het eiland voor haar hotelgasten, biedt echte lokale gastvrijheid én is enorm loyaal personeel dat niet hoeft terug te verhuizen en daardoor ook rijk is aan ervaring om een nóg betere kwaliteit en service te verlenen.

Pack for a Purpose

Het hotel is daarnaast lid van Pack for a purpose, waarmee reizigers worden aangespoord om iets mee te nemen dat diezelfde Kolegio Don Sarto en de Schotborg school goed kunnen gebruiken. En het slaat aan want gasten nemen regelmatig een pakketje met schoolspulletjes mee. Met initiatieven zoals Pack for a Purpose wil het Avila Beach Hotel de gemeenschap van het eiland vooruit helpen.

Bijscholing Cornell University

Het hotel helpt naast initiatieven zoals Pack for a Purpose, tevens graag haar eigen medewerkers vooruit. Zo besteedt het hotel veel tijd aan het trainen, opleiden van haar personeel en bieden van stagemogelijkheden, zowel op Curacao als in het buitenland met als neusje van de zalm een zomercursus op het prestigeuze Cornell University in New York; de beste Hospitality & Hotel Management opleiding in de wereld.

Recyclen

Bovendien is het hotel er tevens op gericht om zich zoveel mogelijk in te zetten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Zo proberen zij energie te besparen en te recyclen. Vanaf 2013 is het Avila Beach Hotel daardoor in bezit van de internationale “Travelife Gold Award”, maar ook de lokale “Sustainable Innovation Award 2013”, dat jaar voor het eerst uitgereikt op Curacao door Bedrijvenplatform Milieu.

Bij alle bedrijfsbeslissingen wordt er dus zowel een hoger bedrijfsrendement na gestreefd, als ook de kansen benut voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de Curacaose maatschappij. Met z’n alle kan er gewerkt worden aan een betere wereld, ook op een klein eiland als Curacao.

 

Wellicht ook interessant:

Vierde Travelife Gold Award voor Avila Beach Hotel

Met trots meldt het Avila Beach Hotel dat zij wederom de internat...

Pack for a purpose wanneer u naar Curaçao gaat

Het Avila Beach Hotel is lid geworden van Pack for a purpose. Rei...

Hoe verblijft u veilig op Curacao?

Is Curacao veilig? Kort antwoord: ja. Maar dat betekent niet dat ...