Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

7 Stichtingen op Curacao die met een klein gebaar groots geholpen zijn

Allereerst, wat fijn dat u dit artikel leest. Het is mooi om te zien dat u tijdens uw vakantie ook iets wil doen ter verbetering van het eiland Curacao.

In elk land is er wel iets wat u kunt doen als u er met vakantie gaat. Ook als u met vakantie gaat in Nederland zijn er stichtingen en goede doelen die uw hulp hard kunnen gebruiken.

Met heel weinig moeite kunt u een wereld van verschil maken, zo ook op Curacao. Het vinden van zo’n stichting of initiatief en uitvogelen waarmee zij het beste geholpen zijn, kost misschien wel het meeste tijd. Daarom hebben wij een opsomming gemaakt van initiatieve en stichtingen op Curacao en waarmee u met een klein gebaar en weinig moeite, voor een grote impact kunt zorgen.

Handjes uit de mouwen of doneren aan de Voedselbank

Op Curacao is er geen bijstand als men werkeloos thuis zit zoals Nederland. Tijdens één jaar Coronacrisis op Curaçao zijn er maar liefst 85.000 voedselpakketen uitgedeeld. Voor hen die geen voldoende middelen hebben om hun maag en die van hun kinderen te vullen, is de Voedselbank onmisbaar. Voedselbank Curaçao is een project van Fundashon Yudansa pa Kòrsou (Stichting Hulp voor Curaçao). Door het succes van dit project is de stichting ook meer bekend onder de naam van de Voedselbank Curaçao. Wilt u de Voedselbank, dat 100% op vrijwilligers draait helpen? Dat kan door een financiële bijdrage te leveren of vrijwilliger te worden (kan ook eenmalig op een ochtend). Klik hier om te doneren.

Messenger: Facebook VoedselbankCuracao
WhatsApp: +5999 5291919
[email protected]

Breng schoolspullen mee voor Pack for a Purpose

Pack for a Purpose is een wereldwijde organisatie. Gaat u dus op vakantie naar een ander land dan Curacao, dan kunt u altijd even kijken voor welke projecten op uw bestemming iets mee zou kunnen nemen.

Pack for a Purpose zou dus bij elke reis die u maakt, deel kunnen zijn van uw vakantievoorbereidingen. Curacao telt momenteel 3 hotels die hieraan mee doen, waaronder het Avila Beach Hotel. Het motto van Pack for a Purpose is duidelijk: Small Space. Little Effort. Big Impact. Klik hier om te bekijken wat u in uw koffer kunt meenemen en kunt afleveren bij de front desk van het Avila Beach Hotel. In één kwartaal is er zo'n 100 kilo aan schoolspullen bij het Avila Beach Hotel binnen gekomen en naar hun bestemming gebracht. Helpt u ons mee dit record te verbreken?

Neem iets mee of bied kennis aan Stichting Aliansa

Stichting Aliansa vangt vrouwen (en hun kinderen) op die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld en bieden hen noodvopvang in een safe house om onder te duiken. Voor deze safe house zijn zij op zoek naar verschillende materialen die u kunt meenemen indien er een plekje vrij is in uw koffer. Denk hierbij aan speelgoed van 0 tot 14 jaar, hygiene producten zoals maandverband, luiers, babyspullen (speentje, schoenen, kleding, flesjes), dameskleding, lakens en beddengoed. Zij kunnen ook uw kennis goed gebruiken op verschillende gebieden. Wilt u graag een helpende hand geven en bent u: Psycholoog, Therapeut, Jurist, Specialist in daderhulp, Specialist op het gebied van seksueel geweld dan ontvangt de stichting graag uw hulp! Je hebt Stichting Aliansa misschien voorbij zien komen bij het nieuws omtrent het bezoek van Prinses Beatrix of via Grace & Us van Anouk Smulders waarvoor zij zich inzet sament met Nederlandse influencers als Sanny Zoekt Geluk, De Huismuts, Quinty Trustful en Iris Zeilstra. Klik hier om middels een Tikkie te doneren. Donaties zijn ook welkom via Maduro & Curiel's Bank N.V. (Plaza Jojo Correa 2-4 Willemstad Curaçao) Rekeningnummer 32181004. Swift/IBAN code: MCBKCWCU. STICHTING ALIANSA Kaya Akoerio 27 Willemstad Curaçao. Foto gemaakt door: Berber van Beek

Stichting Aliansa di Lus:
Adres om spullen af te leveren: Jan Otzenstraat z/n - Fundashon Bos Di Hubentut
WhatsApp: +5999 5238448 / +5999 4622442
[email protected]

 

Een beter milieu begint bij jezelf

Ook op Curacao wordt er op getracht het eiland schoon te houden, hopelijk ook door u. De World Clean Up is hier ook een bekend begrip. Toeristen zijn tevens welkom om zich in te schrijven. Gaat u zelf lekker naar het strand en geniet u van een vakantie op dit mooie eiland? Ruim dan vooral op wat u heeft genuttigd. Lege bekertjes, sigarettenpeuken, servetjes, gooi ze weg in de prullenbak. Wilt u een stapje verder gaan, kijk dan ook eens om u heen of u nog wat zwerfvuil ziet van anderen dat u kunt weggooien. Het eiland is u dankbaar!

Vindt u het belangrijk dat uw kinderen met deze duurzame waarden opgroeien op een speelse manier? Geef uw kind dan op voor de educatieve activiteit van E Mucha. Het is in samenwerking met Water Refill Program van D-Tap en het Avila Beach Hotel. Uw kind onderzoekt samen met Pedagogisch Hulpverlener Laura Vernooijs welke superkrachten er nodig zijn om zo goed mogelijk voor de natuur (op Curacao) te zorgen. Tijdens de Nature Needs Superheroes workshop spelen ze spelletjes, knutselen en leren over de prachtige onderwaterwereld op Curacao. Klik hier voor meer informatie en om uw kind geheel gratis in te schrijven.

Geef liefde aan de dieren bij Dierenbescherming Curacao

Bij Dierenbescherming Curacao kunt u het zo ‘gek’ maken als u zelf wilt. Van honden en katten knuffelen, uitlaten en wassen tot hokken schoonmaken en zelfs hondjes adopteren. Meehlelpen kan elke maandag tot vrijdag van 9.30 – 11.45 en op zaterdag van 8.30 tot 13.00. Waar veel mensen denken dat straathonden en -katten agressief of vals zijn, blijkt het tegendeel waar. Met een klein gebaar zoals een knuffel, maar ook middels het kopen van een t-shirt of een kleine donatie steunt u ze al en draagt u direct bij aan hun geluk. Klik hier om te doneren middels een Tikkie. Klik hier om in te schrijven voor vrijwilligerswerk via een formulier. Klik hier om te kijken wat u nog meer kunt doen. Andere stichtingen voor hondjes kunnen een donatie ook goed gebruiken: Stichting Dog, Feed Friends Foundation, Rescue Paws CuracaoFoto gemaakt door: Berber van Beek

Dierenbescherming Curacao:
Abattoirweg 7 (Parera)
+5999 465 4300
[email protected]
www.dierenbeschermingcuracao.com   

Koop een D-Tap fles en reduceer plastic plus steun Carmabi 

Op Curacao is het alle dagen van het jaar warm. Water drinken is zodoende nog belangrijker. Het is gemakkelijk om een koud plastic flesje water te kopen onderweg, maar dit komt niet het mileu ten goede. Om plastic te reduceren en toch gehydrateerd te blijven is daarom een fotogenieke waterfles extra handig. Daarnaast gaat 5% van elk verkochte fles rechtstreeks naar het goede doel. Lokale kunstenaresse Kokolishi heeft voor Curacao de 'Special art edition D-TAP 2021' ontworpen. Voor elke verkochte fles doneert het Water Refill Program Curaçao 5% aan Carmabi NME onderwijs. Carmabi werd in 1955 opgericht als een Marine onderzoeksinstituut. Nu heeft de organisatie 4 pijlers: Marine en Terrestrisch Onderzoek, Parkmanagement, Natuur- en Milieueducatie en Consultancy.
Klik hier om de flessen in Nederland te bestellen. De flessen zijn op Curacao o.a. te koop bij partner Avila Beach Hotel, Mom & Co, Mensings Caminada en DA Drogist.

Steun The Hidden Green Movement 

Jandino Asporaat is geboren en getogen op Curacao en zeer fanatiek als het gaat om het ontwikkelen van het eiland. Hij steunt zo ook een lokaal initiatief van fotograaf Berber van Beek en Reina Keijzers. Ze zijn bezig met van 365 dagen, om de hidden farmers van Curacao in de spotlights te brengen. De initiatiefneemsters willen een jaar lang met foto’s en filmpjes twaalf lokale boeren in de spotlight zetten en lokale voedselproductie onder de aandacht brengen. De online campagne moet in maart 2022 officieel van start gaan, maar het ontbreekt The Hidden Green Movement nog aan fondsen. Dit heeft als resultaat voor Curacao onder andere meer ondersteuning van de boeren, een gezondere bevolking, meer banen in de agrarisch sector, minder voedselimport, sterkere economie, minder kwetsbare en een duurzame samenleving en minder CO2 uitstoot. Klik hier om vanuit Nederland te doneren. Als u op Curacao woont: Vidanova Bank account number: 3001197222 Tnv: SEDOP Foundation Curacao.

E-mail: [email protected] 
Telefoonnummers: +5999 5103669 / +5999 6753285

 

Wellicht ook interessant:

Avila Beach Hotel officiële partner Water Refill Program Curacao

Het is de missie van Water Refill Program Curacao om het gebruik ...

6 manieren waarop het Avila Beach Hotel duurzaam onderneemt

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat we gelukkig st...

Nature Needs Superheroes

Vind u het ook belangrijk dat kinderen spelenderwijs opgroeien me...