Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Avila Beach Hotel officiële partner Water Refill Program Curacao

De kwaliteit van het kraanwater op Curacao behoort tot één van de beste ter wereld

Het is de missie van Water Refill Program Curaçao om het gebruik van plastic waterflessen voor eenmalig gebruik op Curacao te verminderen en de gemeenschap te ondersteunen om samen te werken voor een duurzaam eiland.

Het Water Refill Programma Curaçao is in juni 2019 als een pilot gestart. Tijdens de lockdown heeft D-TAP hun bevindingen omgezet in een vernieuwd beleid. Via het Water Refill Program is er een bredere inzet voor een duurzamer Curacao, zowel op korte als op lange termijn. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties werden het kompas van het programma.

Deze hoofdpijlers zijn:

1. Milieubescherming:

2. Sociale ontwikkeling

3. Economische ontwikkeling

Op basis van deze kernwaarden zijn 10 duurzaamheidsdoelstellingen opgesteld. Het Avila Beach Hotel gaat zich sorten op één van deze 10 duurzaamheidsdoelen. Samen met de andere partners, nog 2 “groene” hotels/resorts, TUI, Dynaf, Carmabi, Green Phenix, slaan we de handen ineen.

Scan & Go Waterfles 

De Scan & Go waterfles is deel uit van één van de sterkste duurzame programma's ter wereld. Op deze fles staat de plattegrond van Willemstad, plus 3 QR-codes. Door de QR-codes te scannen kan het eiland op een duurzamere manier ontdekt worden.

D-TAP & Water Refill Program Curacao probeert het makkelijk te maken om onverpakt, koud kraanwater te vinden op Curacao, zodat zolang de herbruikbare 'D-TAP' fles in gebruik hebt, er nooit meer flessenwater gekocht hoeft te worden. Meer informatie over dit programma via www.refillcuracao.com.

Het Avila Beach Hotel is er trots op deel te zijn van dit programma, omdat het perfect aansluit bij Avila's groene en innovatieve visie op toerisme. Het hotel kijkt uit naar een langdurige en duurzame samenwerking met D-TAP & Water Refill Program Curacao.

Wellicht ook interessant:

Nature Needs Superheroes

Vind u het ook belangrijk dat kinderen spelenderwijs opgroeien me...

6 manieren waarop het Avila Beach Hotel duurzaam onderneemt

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat we gelukkig st...

Vierde Travelife Gold Award voor Avila Beach Hotel

Met trots meldt het Avila Beach Hotel dat zij wederom de internat...