Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Vierde Travelife Gold Award voor Avila Beach Hotel

11 november 2019

Willemstad – Met trots meldt het Avila Beach Hotel dat zij wederom de internationale certificering Travelife Gold heeft ontvangen voor duurzaamheid in de toerisme industrie. Travelife is een internationaal label dat duurzaamheid promoot in de toeristische sector. In 2013 heeft het Avila Beach Hotel de Travelife Gold Award voor het eerst ontvangen, onlangs is deze certificering na een intensieve audit verlengd. Een Travelife Gold certificering houdt in dat accommodaties de impact op het milieu minimaliseren en een dergelijk sociaal beleid voeren. Het hotel moest voldoen aan een checklist met in totaal 163 elementen. In samenwerking met Zyta de Koeijer (ZK Consultancy) is dit succesvol gelukt. Het Avila Beach Hotel is dan ook enorm trots op deze mooie onderscheiding.

 

 

Steeds strengere eisen

De duurzaamheidseisen van Travelife worden steeds hoger. Om de twee jaar vindt er een nieuwe audit plaats waar verbeterpunten naar voren komen die binnen zes maanden dienen worden uitgevoerd om het Gold label te verkrijgen. Het oudste operationele hotel van Curaçao heeft deze duurzaamheid certificering ontvangen omdat zij een uitstekend sociaal beleid voert; bijvoorbeeld door het aannemen van voornamelijk lokaal personeel en het inkopen van zoveel mogelijk lokale producten. Goed zorgt voor de omgeving en gemeenschap; bijvoorbeeld door meubels en andere artikelen aan goede doelen te schenken en het Avila personeel geeft maandelijks een kleine bijdrage aan de nabijgelegen Oranjeschool welke door het management wordt verdubbeld. Uiteraard let het Avila Beach Hotel ook op het milieu (zowel boven- als onderwater) en het dierenwelzijn op Curaçao. Voorbeelden hiervan zijn het deelnemen aan Clean Ups, plaatsen van een 'pop-up'- koraal kwekerij en het reduceren van watergebruik en elektra en het gebruik van plastic.

 

Duurzaamheid is nog steeds de trend

Steeds meer bedrijven en particulieren letten op het duurzame karakter bij de selectie van het boeken van hotelaccommodaties. Duurzaamheid wordt vooral gezien als kwaliteit en daarom kiest een groeiend aantal gasten voor een hotel met een groen label. Gasten die het Avila Beach Hotel bezoeken kunnen zelf ook mee helpen aan een beter Curaçao. Door deel te nemen aan het Pack for a Purpose project, waarbij zij schoolbenodigdheden voor de nabijgelegen Oranjeschool en de Schotborghschool in Koraal Specht kunnen meenemen. Wegens groot succes is aan dit project sinds mei jl. ook de Kolegio Don Sarto School in Soto toegevoegd. Het hotel plant daarnaast één boom in Haïti (één van de meest ontboste landen ter wereld) voor elke kamerovernachting die rechtstreeks via de website van Avila wordt geboekt.

 

Bezoek voor meer informatie over duurzaamheid bij het Avila Beach Hotel: https://www.avilabeachhotel.nl/nl/over-avila/groen-reizen

 

Wellicht ook interessant:

6 manieren waarop het Avila Beach Hotel duurzaam onderneemt

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat we gelukkig st...

Webcam Avila Beach Hotel Curacao

Droom weg en neem een kijkje bij het Avila Beach Hotel op Curaça...

5 Redenen om in het laagseizoen naar Curacao te reizen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om in het laagseizoen naar Cu...