Het Keshi Yena gerecht is een Curaçaos (en Arubaans) maaltijd. Dit smakelijke gerecht werd geboren op Curacao ten tijde van de slavernij in de 17e en 18e eeuw.
Het is een typisch voorbeeld van een lokaal gerecht, wiens naam in Papiamento letterlijk "gevulde kaas" betekent.
Dit is één van de meest betekenisvolle gerechten op Curacao, gemaakt met restanten van dure producten als Hollandse Edam of Goudse kaas van de rijken. De slaven vulden de schaal van een uitgeholde kaas met tafelresten zoals kip, olijven en rozijnen.
U kunt de kaas eigenlijk vullen met wat u maar wilt; uw favoriete groenten of met restjes als u ernaar streeft om geen voedsel te verspillen. Maak uw eigen versie van de Keshi Yena, of maak er één met restjes, zoals vroeger, om er een duurzaam gerecht van te maken.
De Keshi Yena is al tientallen jaren het bekendste gerecht van Avila. Het staat op het menu sinds de opening van het Belle Terrace-restaurant in de jaren vijftig (nu Restaurant The Pen).