Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

COVID-19: Feiten & Fabels over een vakantie naar Curaçao

COVID-19: Hoe zit dat nou op Curaçao. Hoe veilig is het eiland? Wat kan er allemaal? Is het nog wel fijn vertoeven op dit vakantie-eiland? Wat heb ik nodig om te kunnen reizen? Wat zijn de maatregelen die gelden? Welke risico’s loop ik? Wat betaal je zoal voor een vliegticket en verblijf. Allemaal vragen die ongetwijfeld spelen en waar u misschien geen goed beeld van heeft. Wij helpen u graag met gedegen informatie op weg.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 maart 2021.

Fabel: Curaçao is gesloten

Curaçao is gewoon open, al sinds juni ‘20. Er is op Curaçao geen lockdown want hier gaat het eigenlijk heel goed qua besmettingen. Er zijn maar een handjevol actieve cases en het gaat gestaag richting de 0 cases. Ook begint het eiland met vaccineren en het is de bedoeling dat iedereen 18 jaar en ouder vanaf 15 februari en voor 1 juni 2021 gevaccineerd is. 

   


Wellicht ook interessant: 

Bekijk hier het actuele aantal corona-besmettingen op Curaçao

 

Feit: Iedereen is welkom op Curaçao 

Feit: Op Curaçao moet u 2 meter afstand houden

Op Curaçao is 2 meter afstand inderdaad de regel. Echter, is dit ontzettend gemakkelijk als u geniet van uw vakantie. Op het strand, bij het zwembad en de vele (buiten)activiteiten heeft u namelijk echt voldoende ruimte. Daarnaast zijn er op Curaçao enorm veel open buitenruimtes.

Ook is het net zoals in Nederland verreist om een mondkapje te dragen in supermarkten, winkels en ziekenhuizen. Als er geen 2 meter afstand gehouden kan worden dient u alsnog een mondkapje te dragen. 

   


Wellicht ook interessant: 

Uw COVID-19 bestendige Curacao Vakantieplanning

 

Feit: Er is een avondklok op Curaçao van 22.00u - 4.30u

Er is nog wel een avondklok. Voor hotelgasten houdt dit in dat zij tussen 21.00u - 4.30u op het resort zijn en niet perse in de hotelkamer van het Avila Beach Hotel moeten zijn.

In de meeste gevallen zul je zien dat de avondklok van 21.00u geen probleem zal zijn. Zeker als je de gehele dag door hebt genoten van leuke activiteiten, het zonnetje en wellicht een jetlag. Het is in Curaçao namelijk 5 of 6 uur (zomer- of wintertijd) vroeger dan in Nederland. 

Fabel: Ik loop teveel risico om mijn vakantieinleg niet terug te krijgen

Indien u vlak voor vertrek toch een positieve PCR-Test ontvangt, kunt u uw verblijf bij het Avila Beach Hotel altijd gratis omboeken of annuleren. Op onze website kunt u ons aangepaste annuleringsbeleid bekijken.

Indien u op Curaçao na klachten positief bent getest hoeft u zich over de extra verblijfskosten bij het Avila Beach Hotel ook geen zorgen te maken. Als u uw verblijf moet verlengen omdat u nog niet mag reizen, is een kamer kosteloos voor deze extra nachten.  

Fabel: Reisverzekeringen dekken niets bij code oranje

Er zijn gewoon reisverzekeringen die onkosten dekken, ongeacht een code oranje en zelfs een code rood. Google of bekijk bijvoorbeeld “OOM Tijdelijk in het Buitenland”.

Fabel: Bij terugkomst naar NL moet u een PCR-Test doen

Dit is niet het geval. Als u terug gaat naar Nederland vanuit Curaçao hoeft u volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken geen negatieve PCR-Test of negatieve sneltest te overleggen en hoeft u ook niet in thuisquarantaine te gaan. 

Fabel: Een vakantie op Curaçao is niet meer zo fijn 

Wat doet u zoal op vakantie? Op het strand genieten van een cocktail, wijntje of ijskoud biertje? Lekker uiteten gaan? Genieten van een ontspannende massage? Een leuke tour of gezellig boottripje naar Klein Curaçao? Dit kan allemaal nog gewoon, zonder mondkapjes of andere beperkingen.

Curaçao is een eiland waar men 365 dagen per jaar geniet van het ‘buitenleven’ vanwege de perfecte weersomstandigheden.

Zo’n 95% van de activiteiten zijn buitenactiviteiten, en met meer dan 35 stranden en een prachtige onderwaterwereld (het Avila Beach Hotel heeft ook een prachtig huisrif) is het ontspannen in de buitenlucht uiterst gemakkelijk en aangenaam. Ook anno nu.

   


Wellicht ook interessant: 

Uw 9-daagse COVID-19 bestendige Curacao Vakantieplanning

 

Feit: Een vakantie naar Curaçao is nu heel voordelig

Een KLM retourticket naar Curaçao boekt u al vanaf 450 euro.

Een hotelkamer voor 2 personen bij het Avila Beach Hotel boekt u via de website al vanaf 119 euro per nacht, inclusief uitgebreid ontbijt. Bekijk hier al onze speciale aanbiedingen.


Alles handzaam op een rijtje?
Leest u alles graag handzaam op 1 A4tje? Download de flyer hier.

Wilt u graag zien welke extra maatregelen het Avila Beach Hotel neemt omtrent veiligheid en hygiëne? Download de flyer hier

Wellicht ook interessant:

Uw COVID-19 bestendige Curacao Vakantieplanning

Benieuwd hoe u uw dagen op Curaçao zou kunnen doorbrengen; inclu...

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...

20 foto’s waardoor Curaçao meteen op uw Bucket List komt

Waarschijnlijk zit u flink te dagdromen over uw volgende vakantie...