Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Groot Santa Martha wacht unieke ontwikkeling

Project van hoteliers Avila/Lions Dive en ontwikkelaars Van Alstede

WILLEMSTAD – In de Voyager Lounge van het Avila Beach Hotel de regering van Curaçao en de investeerders hun handtekening gezet onder een akkoord voor de ontwikkeling van Santa Martha en omgeving. Het betreft een veelomvattend project van de families Vogels en Van Alstede ter vervanging van het in verval geraakte voormalige Coral Cliff/Sunset Waters Hotel en omstreken.

General Manager Robbin Vogels van Avila Beach Hotel en projectontwikkelaar Phillip van Alstede gaven als nieuwe eigenaren van het gebied dat bekend stond als Coral Cliff aan de genodigden, onder wie premier Eugene Rhuggenaath, de ministers Zita Jesus-Leito (VVRP), Steven Martina (Economische Ontwikkeling/Toerisme) en Kenneth Gijsbertha (Financiën), inzage in de plannen. Vogels legde uit dat binnen 3 jaar een all-inclusive hotel wordt gebouwd met 200 tot 300 kamers dat onder hun aanvoering zal worden beheerd. Hiermee is een investering gemoeid van 100 miljoen gulden en uiteindelijk zullen daar circa 250 personen werk vinden. In enkele fasen zal er op dit terrein een tweede hotel bij komen welken samen tussen de 700 en 800 kamers zal tellen, waar te zijner tijd 1000 tot 1500 arbeidsplaatsen te verdelen zijn. Dit totale plan vergt, uitgesmeerd over een periode van 10 jaar, een investering van minimaal 250 miljoen gulden.

Voortvarend apparaat
Ontwikkelaar Van Alstede lichtte toe dat het project naast het hotel met alle bijbehorende faciliteiten voorziet in de aanleg onder andere van een jachthaven met watersportactiviteiten in het grote binnenwater van Santa Martha en activiteiten in de natuur, zoals paardrijden enz. Tevens zullen volgens het concept ‘farm to fork’ voor de gasten van het hotel zoveel mogelijk producten afgenomen worden van zichtbare naburige tuin- en landbouwers en vissers uit Groot Santa Martha (ook Soto en omgeving).
Tot slot sprak directeur Will Vogels van het Lions Dive Hotel zijn waardering uit voor de voortvarendheid waarmee de regering en de betrokken ministeries, vanaf juni dit jaar, gehoor hebben gegeven aan de verzoeken voor de benodigde vergunningen en regelingen. Dit stelt de ontwikkelaars in gelegenheid om op de kortst mogelijke termijn een aanvang te maken met uitvoering van een project op Bándabou dat zijn weerga niet zal kennen.

De overeenkomst met minister Zita Jesus-Leito van VVRP werd namens de ontwikkelaars getekend door Robbin Vogels en Phillip van Alstede, gadegeslagen door hun respectievelijke vaders Will Vogels en Maarten van Alstede.

Wellicht ook interessant:

Derde Travelife Gold Award voor Avila Beach Hotel

Met trots meldt het Avila Beach Hotel dat zij wederom de internat...

Pack for a purpose wanneer u naar Curaçao gaat

Het Avila Beach Hotel is lid geworden van Pack for a purpose. Rei...

Hoe verblijft u veilig op Curacao?

Is Curacao veilig? Kort antwoord: ja. Maar dat betekent niet dat ...