Vind ons

 • 1.2 km
  AFSTAND VANAF HET CENTRUM

 • 12.4 km
  AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

 • Adres
  PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Het Coronavirus: hoe veilig is Curacao en welke veiligheidsmaatregelen kunt u verwachten?

We kunnen het goed voorstellen dat u niet kunt wachten om weer te gaan reizen en te genieten van de wonderen die de wereld te bieden heeft. Als Curacao op uw radar staat, vindt u hier een goed overzicht van hoe veilig Curacao echt is en wat de beperkingen en veiligheidsmaatregelen precies zijn.

FAQ

Hoeveel gevallen van Coronavirus waren er op Curacao?

 

Na de lockdown van Curaçao was het eiland volledig COVID-19-vrij. Er waren in totaal slechts 17 gevallen (waarvan 1 Nederlandse toerist overleed) voordat de grenzen op 1 juli 2020 opengingen. Curaçao is een bestemming met een laag risico, het is relatief weinig geraakt met besmettingen door het Coronavirus. Klik hier voor een actueel overzicht.

Welke landen worden beschouwd als laag risico en kunnen deelnemen zonder PCR-test en verplichte quarantaine?

Reizigers uit landen met een laag risico kunnen zonder een PCR-test of verplichte quarantaine naar Curaçao  reizen.

De lijst met landen die als laag risico worden beschouwd, zijn:

 • Anguilla, Antigua and Barbuda, Barbados, Bermuda, Bonaire, Cayman Islands, Dominica, Grenada Guadeloupe, Jamaica, Martinique, Montserrat, Saba, Saint Barthelemy, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, St. Eustatius, St. Vincent and Grenadines, Trinidad & Tobago, Virgin Islands British

Deze lijst kan worden gewijzigd afhankelijk van de situatie van het land met betrekking tot het virus. We zullen dit artikel bijwerken wanneer de procedures verschuiven.

Welke andere verplichte vereisten zijn er wanneer ik naar Curacao vlieg vanuit "Medium Risk" landen?

Landen met een Medium Risk zijn:

 • Aruba, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Canada, China, Cuba, Denemarken, Finland, Frans Guyana, Duitsland, Griekenland, Guyana, Hongkong, Hongarije, India, Italië, Jamaica, Marokko, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Saint Barthelemy, Sint Maarten, Suriname, Zweden, Taiwan, Trinidad & Tobago, Turkije, Turks- en Caicoseilanden, Uruguay
   
 • Vanaf 7 oktober worden het Amerikaanse Tri-State-gebied (New York, New Jersey en Connecticut) en de staat Florida als middelgroot risico beschouwd. Voor aankomst dienen bezoekers uit deze staten naast de onderstaande drie stappen een door de staat uitgegeven identiteitsbewijs te tonen als bewijs van ingezetenschap. Als u uw landen niet in de bovenstaande lijsten ziet staan, betekent dit dat het wordt vermeld als een land met een hoog risico en dat een quarantaine van 14 dagen vereist is.
   

Verplichte acties om Curacao binnen te komen vanuit Medium Risk landen:

- Een negatief resultaat van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test in een laboratorium
- Voldoende dekking voor medische zorg en om de mogelijke extra kosten te dekken in het geval dat u in quarantaine of ziek wordt tijdens uw verblijf is vereist
- Vul vóór de reis de Public Health Passenger Locator Card (PLC) in
- Digital Immigration (ED-) kaart
- Geen quarantaine nodig

Klik hier om te bekijken wat bij aankomst op Curacao verplicht is om aan te houden.
 

Moet u in quarantaine zijn wanneer u naar Curacao reist?

Er zal een beperkte capaciteit zijn (20.000 zitplaatsen) die geleidelijk zal worden uitgebreid als deze zich veilig ontwikkelt.

Reizigers uit Nederland en andere landen met een laag en medium risico, hoeven niet in quarantaine. Reizigers uit hoog risicolandenkunnen alleen naar Curaçao reizen als:
- ze gaan akkoord met verplichte quarantaine waarvoor ze zichzelf betalen
- als er voldoende ruimte voor hen in quarantaine is

 

We zullen dit artikel bijwerken wanneer procedures veranderen. 

Moet ik in mijn hotelkamer zijn als er een avondklok is?

U hoeft niet in uw hotelkamer of appartement te zijn als er een avondklok is. Onze bars en restaurants zijn normaal geopend, ondanks de avondklok. In hotels mag dit, maar alleen voor de eigen hotelgasten. Een aantal medewerkers zoals front office medewerkers, koks en serveersters hebben een ontheffing van de overheid en mogen gasten blijven helpen om van hun vakantie te genieten. Met de huidige maatregelen in acht natuurlijk.

Kan ik desondanks nog steeds genieten van mijn vakantie op Curacao?

Curacao is een eiland waar mensen genieten van de voordelen van 'buitenleven' vanwege de perfecte weersomstandigheden. Bijna alle restaurants zijn buiten of bieden eetgelegenheden in de buitenlucht. Ongeveer 95% van de activiteiten zijn buitenactiviteiten, en met meer dan 35 stranden en een prachtige onderwaterwereld is het ontspannen op de buitenlucht uiterst gemakkelijk en aangenaam op Curacao.

Met twee Nationale Parken, Zoutpannen en zelfs kleine bossen is er veel natuur aanwezig. Buiten zijn in plaats van binnen met een gebrek aan frisse lucht, verhoogt zowel uw veiligheid als uw gevoel van vrijheid. Wij wedden 100% dat u nog steeds maximaal van uw vakantie kunt genieten.

Is het veilig om uw dagen op Curacao door te brengen?

Curacao biedt het hele jaar door warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Beide elementen lijken minder risico op verspreiding te hebben. Hoewel er niet veel regen valt, heeft Curacao een hoge luchtvochtigheid, die varieert van 75 tot 80%, soms met pieken ver boven de 90 procent. Door de overvloed aan zonneschijn kan er veel vitamine D worden opgebouwd, wat handig is om het immuunsysteem te versterken.

Een zonovergoten vakantie in de winter kan dus veel gezondheidsvoordelen opleveren. Omdat Curacao geen bestemming voor massatoerisme is, zult u niet veel toeristen vinden op deze Caribische parel.

De Curaçaose overheid doet veel in overleg met de Nederlandse overheid om de veiligheid te garanderen.

Is Curacao een (toekomstige) locatie met een hoog risico?

 

Warme gebieden met een hoge luchtvochtigheid lijken minder risico op verspreiding te hebben. Curaçao heeft gelukkig die weerskenmerken. Hierdoor heeft Curaçao een "buitencultuur" en vinden bijna alle activiteiten buiten plaats.

Daarnaast namen de lokale overheden, samen met de lokale viroloog Izzy Gerstenbluth, zeer strikte maatregelen en stelden zij een lijst op met nieuwe sociale en psychische afstandsregels en procedures om infecties te verminderen en te beperken.

Hierdoor is Curacao geen "hot zone". Ook het Avila Beach Hotel houdt zich aan deze maatregelen om zowel de medewerkers, lokale bevolking als toeristen een goed gevoel van veiligheid te bieden.

Hoe groot is de kans dat Curaçao weer in Lockdown gaat (met gesloten grenzen)?

Het is uiterst onwaarschijnlijk. Curaçao heeft momenteel geen corona-gevallen, waardoor het een van de veiligste landen is. Het eiland is nu beter voorbereid sinds we de IC-bedden en het medisch personeel in het ziekenhuis hebben uitgebreid. De grenzen zijn nu alleen open voor landen met een laag risico en een middelhoog risico die zonder quarantaine van Curacao kunnen genieten. Landen met een middelhoog risico zijn verplicht een PCR-test uit te voeren en kunnen ons eiland alleen betreden als dat testresultaat negatief is.

Dankzij onze lokale viroloog Dr. Izzy Gerstenbluth is het eiland zeer succesvol geweest in het vermijden van het Coronavirus en het tot een minimum beperken van die risico's.

In nauwe samenwerking met hotels, toeristische attracties en restaurants verplichtte onze regering strenge maatregelen op basis van de gedegen kennis en advies van Dr. Izzy Gertenbluth.

Normen voor hygiëne worden zeer serieus genomen, inclusief aanvullende stappen om uw veiligheid te garanderen.

Wanneer het Coronavirus Curacao weer binnenkomt via toeristen die afkomstig zijn uit een laag risico en een middelhoog risico, is het eiland voldoende voorbereid om een ​​nieuwe lockdown te voorkomen, aangezien dit het laatste is dat Curacao wil, omdat het eiland in het algemeen afhankelijk is van toerisme.

Wat doet het Avila Beach Hotel om de veiligheid van hun hotelgasten te waarborgen?

Al 71 jaar ontvangt het Avila Beach Hotel reizigers voor onvergetelijke vakanties. Uw welzijn en veiligheid zijn altijd een topprioriteit geweest. Een uitgebreide COVID-19-gids is aanwezig in ons hotel. U bent in goede handen wanneer u in het Avila Beach Hotel verblijft, en we zijn hier om u te helpen.

 

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die worden genomen in het Avila Beach Hotel?

1. Ons Housekeeping team is goed opgeleid en alle kamers zijn drievoudig grondig ingecheckt voor het inchecken van de volgende hotelgast (standaardprocedure).

2. Elke medewerker heeft een training over het Coronavirus gekregen en over hoe en wanneer zij hun handen grondig moet wassen.

3. Hotelgasten ontvangen hand desinfecterend middelen.

4. Handdesinfectie dispensers zijn op meerdere locaties door het hotel geplaatst.

5. Controlelijst van 52-punten voor interne reiniging.

6. Oppervlakken die vaak worden aangeraakt, worden extra gereinigd. Zoals liftknoppen, kamersleutelkaarten, trapleuningen, deurknoppen van hotelkamers en kantoren, evenals telefoons en digitale apparaten.

7. Handwasinstructieborden voor zowel hotelgasten als medewerkers.

8. Was- en desinfectiemiddel op hoge temperatuur voor beddengoed, beddengoed, kussens, keukenapparatuur, handdoeken, strandlakens enz. (Standaardprocedure).

9. Bell-service is niet beschikbaar. We zullen bagagekarren in de lobby van het hotel ter beschikking stellen voor uw gebruik. Bagagekarren worden na elk gebruik gereinigd.

10. Temperatuurcontrole wordt door het hotelpersoneel uitgevoerd op alle aankomende gasten via een infrarood temperatuurscanner op uw voorhoofd. Voor een temperatuur hoger dan 37,7 graden wordt u doorverwezen naar een vooraf bepaalde kamer en wordt gecontacteerd door het hotelmanagement voor verdere assistentie.

11. Welkomstdrankje wordt u aangeboden vanuit een zelfservice-station in de lobby van het hotel.

12. Welkomstinformatie wordt na het inchecken digitaal naar u verzonden.

13. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar zijn verkrijgbaar bij de receptie voor alle gasten en personeelsleden die er gebruik van wensen te maken.

14. Afstandsrichtlijnen voor een fysieke afstand van 2 meter (2 armlengtes) dienen in het gehele hotel gerespecteerd worden.

15. In sommige delen van het hotel zijn vloermarkeringen zichtbaar zijn om fysieke afstand te ondersteunen/vergemakkelijken.

16. Betalingen zijn alleen mogelijk met een pinpas, creditcard of op de kamer. Geldafhandeling is alleen mogelijk bij de receptie.

17. Avila Fitness Center is beschikbaar op afspraak, neem contact met ons op om uw tijdslot te reserveren (7111)

18. Cloud Nine Spa rekent t/m 18 december 2020 géén locatiekosten voor buitenmassages in het Avila Beach Hotel (ook van toepassing op massages op de balkons van de kamers).

19. Een beperkt aantal van onze restaurants en bars ter plaatse is beschikbaar tijdens uw verblijf.


Het Avila Beach Hotel blijft de situatie nauwlettend volgen en zal indien nodig aanvullende aanpassingen doen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een reisverzekering?

Kies zorgvuldig uw reisverzekering. Kijk wat uw reisverzekering dekt als u ziek wordt met het Coronavirus. Bestemmingen met een hoog risico zijn mogelijk niet inbegrepen in uw reisverzekering.

Heeft u vaccinaties nodig om naar Curacao te reizen?

U heeft geen vaccinaties nodig om naar Curacao te reizen. Curacao is Zika vrij.

Biedt het Avila Beach Hotel een risicoloos verblijf aan?

Wij bieden risicoloos boeken aan voor het geval u abrupt moet annuleren, zonder extra kosten. Klik hier om ons risicovrije annuleringsbeleid te bekijken.

 

Boek hier een van onze risicovrije deals.

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven Hato (CUR)?

Verschillende luchthavens over de hele wereld hebben hun screeningmethoden voor geïnfecteerde passagiers opgevoerd. Luchthavens op Curacao hebben ook strengere screeningmaatregelen geïmplementeerd en er is een strikte regel van 2 meter afstand (2 armlengtes).


Speciale medische traveeën zijn voorbereid om passagiers die symptomen van de ziekte vertonen onmiddellijk in quarantaine te plaatsen. Het luchthavenpersoneel en de stewardessen is gevraagd een veiligheidsmasker te dragen.


Sommige reisorganisaties moeten mogelijk testen op het Coronavirus voordat ze op reis gaan. Neem contact op met uw vluchtmaatschappij en/of touroperator om na te gaan wat hun specifieke vereisten zijn, aangezien deze mogelijk verschillende richtlijnen en protocollen hanteren.

Wat moet ik doen om veilig te blijven tijdens het reizen in het COVID-19-tijdperk?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is dit het volgende:

1. Was uw handen en reinig regelmatig
Vergeet niet uw handen te wassen nadat je het vliegveld hebt verlaten, maar ook de dienbladtafel, armleuningen, je telefoon, paspoort, bagagehandvatten en ook de handen van eventuele kinderen.

2. Raak uw gezicht niet aan met ongewassen handen
Raak uw gezicht niet aan tenzij u uw handen grondig hebt schoongemaakt. Het Coronavirus kan u nog steeds infecteren als u uw mond, neus en ogen aanraakt.

3. Houd afstand
Als u merkt dat iemand hoest, niest of symptomen vertoont die lijken op die van griep of verkoudheid, zorg dan dat u op afstand blijft. Indien mogelijk, minstens 2 meter (2 armlengtes) van hen verwijderd. Hun druppeltjes in de luchtwegen (hoesten of niezen) kunnen u besmetten.

4. Reinig vaak aangeraakte objecten met een reinigingsspray of doekje
Hoewel we een uitgebreide schoonmaakprocedure hebben met strikte regels en we onze kamer driemaal controleren voor elke check-in, kunt u ons personeel of management vragen om te zien of ze uw kamer grondig hebben schoongemaakt - of misschien kunt u zelf oppervlakten en vaak aangeraakte items schoonvegen met een ontsmettingsmiddel. Doe dit ook in het vliegtuig.

5. Vermijd drukte, vooral in gesloten ruimtes
U kunt het beste wegblijven van een locatie waar een groot aantal mensen aanwezig is. Het wordt aanbevolen om zoveel mogelijk buiten te zijn.

6. Doe onderzoek naar de verspreiding van de Coronavirus-uitbraak in het land dat u bezoekt.
Kijk wat de gezondheids- en overheidsfunctionarissen in dat land adviseren en volg dezelfde regels. Als ze u adviseren om weg te blijven van de drukte of een andere specifieke locatie, is het raadzaam hetzelfde te doen.

7. Draag een mondkapje en zoek medische hulp als u verkoudheid of griepverschijnselen krijgt.
Als u COVID-19-symptomen ontwikkelt, zoals koorts, hoesten of ademhalingsmoeilijkheden, draag dan een mondkapje zodat u niet het risico loopt andere mensen te infecteren en zoek onmiddellijk medische hulp. Het personeel van Avila is opgeleid om u in een dergelijke situatie te helpen.

Is het veilig om met het vliegtuig te reizen?

Alle luchtvaartmaatschappijen hanteren aangepaste veiligheidsmaatregelen zoals het blokkeren van stoelen, beperken van service aan boord, instappen, hygiëne aan boord en/of passagiersonderzoek. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben tijdens het reizen een gezichtsmasker nodig. Vliegen blijft een veilige manier van reizen tijdens COVID-19; geavanceerde HEPA-filters reinigen constant de lucht aan boord, beperken het risico op virusoverdracht en zorgen voor een veilige omgeving.

De luchtstroom van plafond naar vloer verkleint de kans op overdracht naar voren of naar achteren in de cabine verder, bovendien zijn de luchtstroomsnelheden hoog en niet bevorderlijk voor de verspreiding van druppels op dezelfde manier als in andere binnen locaties. Het wordt aanbevolen om voor uw vluchtdatum contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij voor alle nieuwe regels en voorschriften.

Ik heb het Coronavirus al gehad, moet ik alsnog alle procedures volgen?

We raden u dringend aan om nog steeds alle procedures te volgen. Omdat mensen van buitenaf niet kunnen zien dat u het virus al heeft gehad, willen we niet dat hotelgasten, onze medewerkers en andere Curacaoënaars zich ongemakkelijk gaan voelen. Als u het Coronavirus al heeft gehad, controleer dan of u een kopie kunt krijgen van een bloedtestresultaat of een medische ontslagbrief waaruit blijkt dat u Coronavirus het al heeft gehad. 

Heeft Curacao Visa-beperkingen?

Curacao heeft geen visumvrijstellingen.

Wellicht ook interessant:

10 redenen waarom een vakantie naar Curacao

Curacao is de thuisbasis van meer dan 35 boeiende en prachtige st...

Het Corona Virus Tijdperk: Kan ik nog steeds reizen?

U kunt niet wachten om het reizen weer op te pakken en te geniete...

Waar moet u op letten bij het boeken van een Vakantie tijdens de Corona-crisis?

De Coronavirus-crisis zal eindigen. Reizigers zullen opnieuw hun ...