Vind ons

 • 1.2 km
  AFSTAND VANAF HET CENTRUM

 • 12.4 km
  AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

 • Adres
  PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Het Coronavirus: hoe veilig is Curacao en welke veiligheidsmaatregelen kunt u verwachten?

Curaçao is open voor reizigers over de hele wereld.

We kunnen het goed voorstellen dat u niet kunt wachten om weer te gaan reizen en te genieten van de wonderen die de wereld te bieden heeft. Als Curacao op uw radar staat, vindt u hier een goed overzicht van hoe veilig Curacao echt is en wat de beperkingen en veiligheidsmaatregelen precies zijn.

FAQ

Welke landen worden beschouwd als laag risico en kunnen naar het eiland reizen zonder PCR-test?

Reizigers uit landen met een laag risico kunnen zonder een PCR-test naar Curaçao reizen. Ook als u volledig gevaccineerd bent en een Digital Corona Pass (DCC) hebt, heeft u geen PCR-test nodig.

Een actuele lijst van landen die als laag risico worden beschouwd, vindt u hier.

Deze lijst kan worden gewijzigd afhankelijk van de situatie van het land van vertrek. We adviseren om pas vanaf een aantal dagen voor vertrek regelmatig op de website van de Curaçase overheid te kijken voor het geval procedures/beperkingen verschuiven.

Welke verplichte vereisten zijn er wanneer ik naar Curacao vlieg vanuit "High Risk" landen?

Verplichte acties om Curacao binnen te komen vanuit High Risk landen vindt u hier:

Kinderen van 6 jaar en jonger die geen symptomen vertonen en waarvan de ouders een negatieve PCR-test kunnen aantonen, hoeven geen PCR-test te ondergaan. In dit geval hoeven kinderen van 6 jaar en jonger geen PLC te voltooien.


 

Moet ik ingeënt zijn om naar Curacao te reizen en moet ik me nog laten testen als ik gevaccinneerd ben?

U heeft geen vaccinaties nodig om naar Curacao te reizen.

Het (volledig) vaccineren met een coronavaccin is niet verplicht om naar Curaçao te reizen. Bent u volledig ingeënt en heeft u eenDigital Corona Pass (DCC) dan heeft u geen PCR-test nodig.

Wat is de dichtstbijzijnde PCR- en antigeentestlocatie?

Het Avila Beach Hotel is een medische testlocatie voor internationale hotelgasten. Samen met Med Care Curacao en MLS biedt het hotel de mogelijkheid om een PCR Test en Antigen test te doen. 

De kosten voor een antigeentest bedragen $20. Reizigers die een PCR-test moeten afleggen om te reizen, kunnen er gemakkelijk en snel een aanschaffen voor US $72 per persoon. Het Med Care Curacao en MLS testcentrum bevindt zich vlakbij de hotellobby en is 's ochtends geopend. Het hotel biedt deze service tot nader order.

Hoe groot is de kans dat Curaçao in Lockdown gaat (met gesloten grenzen)?

Het is uiterst onwaarschijnlijk dat de grenzen sluiten, want:

 • Bijna 80% van alle inwoners van Curaçao is volledig ingeënt met het Pfizer- of Moderna-vaccin. Curaçao heeft een van de hoogste vaccinatiepercentages ter wereld.
   
 • Het eiland is nu beter voorbereid sinds we de IC-bedden en de medische staf in het ziekenhuis hebben uitgebreid.
   
 • Er is een vruchtbaar testbeleid voor reizigers uit landen met een groter risico op verspreiding.
   
 • Het eiland heeft per 1 januari 2021 zijn grenzen voor alle landen geopend. Dankzij onze lokale viroloog Dr. Izzy Gerstenbluth is het eiland behoorlijk succesvol geweest in het vermijden van het Coronavirus en het tot een minimum beperken van die risico's.
   
 • Normen voor hygiëne worden zeer serieus genomen, inclusief extra stappen om uw veiligheid te waarborgen (zie bovenaan deze pagina).
   

Het eiland is voldoende voorbereid om een volledige lockdown te vermijden, aangezien dit het laatste is wat Curaçao wil omdat het eiland over het algemeen afhankelijk is van toerisme.

Kan ik desondanks nog steeds genieten van mijn vakantie op Curacao?

Curacao is een eiland waar mensen genieten van de voordelen van 'buitenleven' vanwege de perfecte weersomstandigheden. Bijna alle restaurants zijn buiten of bieden eetgelegenheden in de buitenlucht. Ongeveer 95% van de activiteiten zijn buitenactiviteiten, en met meer dan 35 stranden en een prachtige onderwaterwereld is het ontspannen op de buitenlucht uiterst gemakkelijk en aangenaam op Curacao.

Met twee Nationale Parken, Zoutpannen en zelfs kleine bossen is er veel natuur aanwezig. Buiten zijn in plaats van binnen met een gebrek aan frisse lucht, verhoogt zowel uw veiligheid als uw gevoel van vrijheid. Wij wedden 100% dat u nog steeds maximaal van uw vakantie kunt genieten.

Klik hier voor een vakantieplanning van 9 dagen, inclusief de huidige tijdelijke COVID-19 maatregelen.

Wat is het annuleringsbeleid van het hotel?

We erkennen de onzekerheid rond de COVID-19 pandemie. De gezondheid en veiligheid van al onze hotelgasten is onze topprioriteit en we begrijpen dat een risicovrije vakantie een must is in dit tijdperk met flexibiliteit en vrijblijvendheid als kernwaarden.

Het Avila Beach Hotel heeft daarom haar annuleringsbeleid aangepast om het beste aan uw reisplannen te voldoen en biedt Corona flexibele en volledig flexibele opties. 

Bekijk hier het flexibele annuleringsbeleid van Avila.

Wat doet het Avila Beach Hotel om de veiligheid van hun hotelgasten te waarborgen?

Al 71 jaar ontvangt het Avila Beach Hotel reizigers voor onvergetelijke vakanties. Uw welzijn en veiligheid zijn altijd een topprioriteit geweest. Een uitgebreide COVID-19-gids is aanwezig in ons hotel. U bent in goede handen wanneer u in het Avila Beach Hotel verblijft, en we zijn hier om u te helpen.

 

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die worden genomen in het Avila Beach Hotel?

1. Ons Housekeeping team is goed opgeleid en alle kamers zijn drievoudig grondig ingecheckt voor het inchecken van de volgende hotelgast (standaardprocedure).

2. Elke medewerker heeft een training over het Coronavirus gekregen en over hoe en wanneer zij hun handen grondig moet wassen.

3. Hotelgasten ontvangen hand desinfecterend middelen.

4. Handdesinfectie dispensers zijn op meerdere locaties door het hotel geplaatst.

5. Controlelijst van 52-punten voor interne reiniging.

6. Oppervlakken die vaak worden aangeraakt, worden extra gereinigd. Zoals liftknoppen, kamersleutelkaarten, trapleuningen, deurknoppen van hotelkamers en kantoren, evenals telefoons en digitale apparaten.

7. Handwasinstructieborden voor zowel hotelgasten als medewerkers.

8. Was- en desinfectiemiddel op hoge temperatuur voor beddengoed, beddengoed, kussens, keukenapparatuur, handdoeken, strandlakens enz. (Standaardprocedure).

9. Bell-service is niet beschikbaar. We zullen bagagekarren in de lobby van het hotel ter beschikking stellen voor uw gebruik. Bagagekarren worden na elk gebruik gereinigd.

10. Temperatuurcontrole wordt door het hotelpersoneel uitgevoerd op alle aankomende gasten via een infrarood temperatuurscanner op uw voorhoofd. Voor een temperatuur hoger dan 37,7 graden wordt u doorverwezen naar een vooraf bepaalde kamer en wordt gecontacteerd door het hotelmanagement voor verdere assistentie.

11. Welkomstdrankje wordt u aangeboden vanuit een zelfservice-station in de lobby van het hotel.

12. Welkomstinformatie wordt na het inchecken digitaal naar u verzonden.

13. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar zijn verkrijgbaar bij de receptie voor alle gasten en personeelsleden die er gebruik van wensen te maken.

14. Afstandsrichtlijnen voor een fysieke afstand van 2 meter (2 armlengtes) dienen in het gehele hotel gerespecteerd worden.

15. In sommige delen van het hotel zijn vloermarkeringen zichtbaar zijn om fysieke afstand te ondersteunen/vergemakkelijken.

16. Betalingen zijn alleen mogelijk met een pinpas, creditcard of op de kamer. Geldafhandeling is alleen mogelijk bij de receptie.

17. Avila Fitness Center is beschikbaar op afspraak, neem contact met ons op om uw tijdslot te reserveren (7111)

18. Cloud Nine Spa rekent tot nader order géén locatiekosten voor buitenmassages in het Avila Beach Hotel (ook van toepassing op massages op de balkons van de kamers).

19. Een beperkt aantal van onze restaurants en bars ter plaatse is beschikbaar tijdens uw verblijf.


Het Avila Beach Hotel blijft de situatie nauwlettend volgen en zal indien nodig aanvullende aanpassingen doen.

Hoeveel gevallen van Coronavirus zijn er op Curacao?

Na de lockdown van Curaçao was het eiland volledig COVID-19-vrij. Er waren in totaal slechts 17 gevallen (waarvan 1 Nederlandse toerist overleed) voordat de grenzen op 1 juli 2020 opengingen. Klik hier voor een actueel overzicht.

Zijn er reisverzekeringen die reizen verzekeren ongeacht de kleurcode?

Kies zorgvuldig uw reisverzekering. Kijk wat uw reisverzekering dekt als u ziek wordt met het Coronavirus. Bestemmingen met een hoog risico zijn mogelijk niet inbegrepen in uw reisverzekering.

Er zijn echter reisverzekeringen waarmee u goed verzekert op vakantie kunt met een code oranje of code rood.

Wellicht ook interessant:

10 redenen waarom een vakantie naar Curacao

Curacao is de thuisbasis van meer dan 35 boeiende en prachtige st...

Het Corona Virus Tijdperk: Kan ik nog steeds reizen?

U kunt niet wachten om het reizen weer op te pakken en te geniete...

Waar moet u op letten bij het boeken van een Vakantie tijdens de Corona-crisis?

De Coronavirus-crisis zal eindigen. Reizigers zullen opnieuw hun ...