Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Historische Belle Terrace restaurant wordt The Pen

Dineer met een vleugje chic in een "beach house" setting

WILLEMSTAD - 8 december 2017, is één van de oudste restaurants van het eiland van naam gewijzigd. Het Belle Terrace restaurant bij het Avila Beach Hotel dat al sinds de jaren ’70 open is en bekend staat om verfijnde gerechten, heet vanaf nu restaurant The Pen. Eerder dit jaar is het restaurant grondig gerenoveerd, dit was de eerste stap naar een nieuwe koers.

Unieke kenmerken
Restaurant The Pen heeft een aantal unieke elementen. Allereerst biedt het een vleugje chic in een "beach house" setting. Daarnaast biedt het unieke openlucht restaurant een uitzonderlijk menu met ingrediënten en gerechten uit de regio, aangevuld met een prachtig uitzicht op de oceaan. Het heeft een authentieke locatie met een verhaal, waar men met lokale en regionale ingrediënten kan proeven, geserveerd met een warme glimlach van haar voornamelijk lokale medewerkers.

Herkomst nieuwe naam
Waarom The Pen? In 1812 was de La Belle Alliance villa, die nu in gebruik is als Avila’s lobby, een thuis voor Engelse Gouverneurs. Hun favoriete plekje was de afgesloten weelderige achtertuin welke zij The Pen noemde. In oud Engels betekent "Penn" omheining" en "Penne" een afgesloten ruimte voor dieren. Restaurant The Pen is gesitueerd op exact dezelfde locatie en vernoemd naar hun geliefde stek. De Penstraat (waar wij gelegen zijn) is ook genoemd naar deze bijnaam. De herkomst van de naam “The Pen” wordt unaniem togeschreven aan dit afgesloten stuk tuin waar mogelijk vroeger ook dieren werden gehouden. Het Avila Beach Hotel, dat tevens het oudste operationele hotel van Curaçao is, creëert hiermee ondanks dat het een nieuw restaurant is, toch een directe link naar haar rijke geschiedenis.

Meer informatie over dit nieuwe restaurant is ook te vinden op www.thepencuracao.nl.
  
Foto 1: Het nieuwe restaurant The Pen met General Manager Robbin Vogels, Executive Chef Jurrien Falkeisen, Restaurant Supervisor Nick de Miranda & staff
Foto 2: Locatie The Pen als weelderige achtertuin
Foto 3: Het oude Belle Terrace restaurant in de jaren ‘70

Locatie The Pen als weelderige achtertuin
Het oude Belle Terrace restaurant in de jaren ‘70
The Pen

Wellicht ook interessant:

10 Beste Restaurants in Curacao

Op zoek naar een fantastisch restaurant? Wij hebben voor u de 10 ...

5 redenen om te dineren bij The Pen Restaurant & Terrace

The Pen Restaurant & Terrace op Curacao is een absolute aanrader ...

Top 10 plekken om te lunchen op Curacao

Op Curacao zijn er restaurants en eetgelegenheden in overvloed, m...