Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

10 belangrijke dingen om te doen tijdens de Coronavirus-crisis

Bijna de hele wereld zit op slot vanwege de pandemie COVID-19. Nu de meeste mensen thuis zitten of in ploegendiensten werken in de voor de maatschappij vitale banen, is het alleen maar menselijk om dingen te verlangen die men niet kunt doen. Hier zijn 10 dingen die u echter kunt doen tijdens deze Coronavirus-crisis. Zelfs als u thuis bent, kunt u nog steeds nuttige dingen doen, van het leven genieten én een verschil maken.

Help mensen in nood

Veel mensen hebben hun banen al verloren of hebben hun inkomen drastisch zien verminderen vanwege de coronaviruscrisis. Help hen die zichzelf niet kunnen helpen door bijvoorbeeld gratis boodschappen aan te bieden of door kleding, gezondheidsproducten etc. te doneren. Er zijn ook een speciale Facebook forums en websites waarmee u in contact kunt komen met mensen en families in uw regio die momenteel geen geld hebben voor voedsel of andere benodigdheden.

Laat familie, vrienden, buren en vooral ouderen, weten dat u aan ze denkt

Er zijn nog heel veel manieren om contact te houden zonder elkaar fysiek te zien. Leuke apps zoals Houseparty is een leuke manier om met uw familieleden en vrienden te communiceren. Facetime, bellen, digitale kaarten sturen en whatsapp-berichten, kleine attenties bij de voordeur afleveren ​​of andere artikelen verzenden via websites. Hoewel mensen er misschien alleen voor staan, hoeven ze zich niet ook alleen en afgezonderd te voelen.

Koop cadeaubonnen en/of ga naar uw favoriete restaurant om eten af te halen

Red de lokale horecabranche en haar medewerkers die dag in, dag uit, hun alles geven. Koop cadeaubonnen, vouchers, bestel afhaal- bezorgmaaltijden of koop andere specials waarbij u nu betaalt, maar later geniet. Op deze manier ondersteunt u hen direct en als de situatie tot rust is gekomen, kunt u uzelf, geliefde, familieleden, goede vrienden trakteren op iets leuks met deze cadeaubon / voucher. 

   


Wellicht ook interessant: 

Bekijk Avila's Takeout & Delivery menu

 

Verwen uw kinderen met extra knuffels

U vindt deze hele situatie waarschijnlijk heel bizar. Maar probeer eens na te gaan wat uw kinderen voelen of denken. Ze begrijpen waarschijnlijk niet helemaal wat er aan de hand is. Ze merken alleen dat de situatie compleet anders is dan wat ze gewend zijn, ze zijn beperkt in het uitgaan spelen met hun vriendjes en klasgenootjes die ze normaal gesproken regelmatig zien. Hoewel u misschien vanuit huis werkt of in een maatschappelijk vitale baan werkt; vergeet niet om uw kinderen zoveel mogelijk uit te leggen en te verwennen met extra veel knuffels.

Voel de ultieme vrijheid door uw volgende droomvakantie te plannen

U realiseert u waarschijnlijk dat thuis zitten vrij beperkt aanvoelt. Dit is daarom hét perfecte moment om uw reiswensen eens goed te bekijken. Stond Curacao bijvoorbeeld altijd al op uw vakantie bucketlist? Het leven is kort; doe het gewoon! Zorg ervoor dat u iets positiefs heeft om naar uit te kijken. Door daarnaast uw vlucht, hotelverblijf, autoverhuur enz. te boeken, ondersteunt u direct de reisindustrie. Zorg ervoor dat u volledig restitueerbare vliegtickets en hotelkamers boekt. De kans is groot dat u nu een geweldig tarief betaalt en/of mooie gratis extra's ontvangt die u anders niet zou ontvangen.

DIY klusprojecten in huis

Heeft de tuin wat liefde en aandacht nodig? Heeft u de muur in de kinderkamer een nieuw behangetje nodig, kan het wat netter in huis of moeten uw keukenkasten nu toch echt eens worden herschikt? Dit is hét moment voor een grondige voorjaarsschoonmaak. Spullen weg doen (Kringloop), reorganiseren en het huis schoonmaken gaat volgens de experts ook gepaard met een verbeterde stemming, verminderde stress en verhoogde creativiteit.

Eet gezond

Thuisblijven betekent vaak meer snacken en misschien ook kant-en-klaarmaaltijden. Nu is het juist de perfecte tijd om uw immuunsysteem te versterken en zo gezond mogelijk te zijn. Probeer uw dag te beginnen met een fruit- en groentesmoothie. Drink veel water. Geniet van een fatsoenlijke maaltijd met groenten en probeer wit brood, witte pasta en witte rijst uit uw dieet te snijden. Vermijd ook suikerrijke snacks voor uw kinderen om te voorkomen dat ze in nog drukkere kleine stuiterballetjes veranderen. Fruit- en groentesmoothies kunnen bijvoorbeeld ook worden omgetoverd tot lekkere ijsjes.

Blijf actief

Hoewel het tegenwoordig gemakkelijk is om u als een professionele couch potato te gedragen, is het veel beter om in beweging te blijven. Probeer uw dag te beginnen in uw achtertuin of veranda genietende van wat zonnestralen terwijl u yoga- of krachtoefeningen doet. Loop een paar keer per dag de trap op of doe wat lunges als u vanuit de woonkamer naar uw keuken loopt. Sluit uw dag af met een training via een van de vele Fitness-tutorials op YouTube. U kunt zich van binnen goed voelen terwijl u binnen blijft, en het hoeft u geen cent te kosten. Bovendien zullen uw kinderen waarschijnlijk ook van wat actie houden!

Bekijk niet 24/7 het nieuws

Er is zoveel nieuws over het Coronavirus. Als u het allemaal leest, heeft u 24/7 uw ogen op een scherm of krant gericht. Naast het feit dat nieuwsbulletins u hoogstwaarschijnlijk geen gemoedsrust zullen geven, stelt u zich constant bloot aan extra stress. Volg gewoon strikt de richtlijnen vanuit de WHO en de lokale autoriteiten. Doe alles wat u kunt doen voor een veilige en gezondere omgeving en focus daarnaast op andere (positieve) dingen in het leven.

Investeer in uzelf

Nu u beperkt bent in het doen van veel dingen waar u dol op bent, is het tijd om geluk te vinden in nieuwe dingen. Veel bedrijven bieden online materiaal aan om van te genieten. Er zijn geweldige online cursussen die in overvloed opduiken. Ook coole e-learning mogelijkheden voor kinderen via apps zoals Squla. Dit is een perfect moment om een online les of cursus te volgen, aangezien u toch binnen moet blijven. Bovendien bieden velen u op dit moment geweldige kortingen. Als deze crisis voorbij is, bent een betere versie van uzelf met allerlei nieuwe kennis en vaardigheden.

Wellicht ook interessant:

10 Tips & trucs om geld te besparen bij een vakantie

Vakanties kosten over het algemeen nogal wat geld. Toch is het ma...

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...

5 Redenen om in het laagseizoen naar Curacao te reizen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om in het laagseizoen naar Cu...