Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

10 dingen die u niet moet vergeten als u op vakantie gaat

Voorafgaand aan een ontspannende zomervakantie ervaren veel mensen een kortstondig stressmoment: testen, koffer inpakken, werk afronden etc. Vaak gebeuren de vakantievoorbereidingen net iets later dan gepland, kost het iets meer tijd, en kunt u toch niet alles wat u nodig heeft vinden. Het is haast onvermijdelijk dat u iets vergeet. Om u op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van essentiële spullen om mee te nemen op uw vakantie naar Curacao.

Paspoort

Het allerbelangrijkst om mee te nemen is uw paspoort. Zonder uw paspoort komt u namelijk niet verder dan Schiphol, en dat is een flink eind verwijderd van Curacao. Ook op Curacao kan het zijn dat u uw paspoort nodig heeft, bijvoorbeeld bij het inchecken bij uw hotel of bij het huren van een auto.

   


Wellicht ook interessant: 

Beste 10 fotogenieke hotspots van Avila (voor Instagram)

 

Een ingevulde ED-kaart

U heeft geen Visa nodig voor Curacao, maar om op Curacao door de immigratie te komen dient u als buitenlandse bezoeker wel een ingevulde ED-kaart te hebben. Deze ED-kaart kunt u online en voor uw vertrek invullen via deze website.

Vanwege het coronavirus heeft u meer documenten nodig om te reizen en het eiland te betreden. Bijvoorbeeld een PLC-kaart en afhankelijk van het land waar u vandaan reist, heeft u mogelijk ook een PCR-test of Antigeentest nodig. Bezoek deze website van de overheid voor een actueel overzicht van welke documenten/testen nodig zijn.

   


Wellicht ook interessant: 

Meest gestelde vragen over uw aanstaande reis naar Curaçao en het Coronavirus

 

Rijbewijs

Zoals vele bestemmingen is Curacao een geweldig eiland om te verkennen per auto. Om een auto te huren heeft u een rijbewijs nodig. Daarnaast geldt uw rijbewijs uiteraard als identiteitsbewijs, wat altijd handig is om bij u te hebben.

Zelfs alsuw hotel wordt omringd door geweldige restaurants, bars en stranden, is er zoveel te zien en te doen verspreid over het eiland. Dat wilt u niet missen!

Zwemkleding & slippers

Zon, zee en strand vraagt om zwemkleding. De kans is groot dat uw zwemkleding het eerste kledingstuk is dat u aantrekt en dat dit ook het meest gedragen kledingstuk blijft. Op Curacao zijn er tal van leuke winkels om uw garderobe aan te vullen dus er is geen man overboord als u uw zwemkleding vergeet, maar u heeft het hoe dan ook nodig. Uw zomeroutfit is natuurlijk niet compleet zonder een paar slippers.

Zonnebrandcrème

Zon is op Curacao een vaste waarde; het is er vrijwel altijd mooi weer. Om uw huid te beschermen tegen de felle zon is zonnebrand absoluut noodzakelijk. Verbranden is niet alleen slecht voor uw gezondheid, het kan ook uw vakantie bederven. Voorkomen is beter dan genezen, daarom raden wij factor 50 aan. Tip: neem de zonnebrandcrème in uw koffer mee (dus niet in uw handbagage) omdat het anders mogelijk niet door de douane komt.

Als u in het Avila Beach Hotel verblijft, hoeft u uw eigen zonnebrandcrème niet mee te nemen, aangezien het hotel een gratis rifveilige zonnebrandcrème aanbiedt.

Muggenspray

Wanneer de zon ondergaat komen de muggen tot leven – ook op Curacao is dit helaas het geval. Om te voorkomen dat u gestoken wordt is goede muggenspray een aanrader. Op het eiland kunt u zelfs natuurlijke muggenspray kopen, bijvoorbeeld op basis van aloë vera. Het wordt zelfs gemaakt bij de Aloë Vera Plantage op Curacao. Ook hiervoor geldt dat u het waarschijnlijk niet in uw handbagage mag meenemen, wel in uw koffer!

Zonnebril

De felle zon op Curacao vormt niet alleen een risico voor de huid, maar ook voor de ogen. Het hoornvlies is kwetsbaar, maar is ook gemakkelijk te beschermen; een goede zonnebril met UV-filter biedt volledige bescherming voor de ogen. Met een zonnebril hoeft u ook niet de hele dag met samengeknepen ogen rond te lopen! Heeft u geen goede zonnebril of bent u hem toch vergeten, dan kunt u op Curacao een merkzonnebril kopen in één van de vele winkels (bijvoorbeeld in Willemstad).

We raden een zonnebril met een gepolariseerde glazen aan, omdat alle kleuren en tinten blauw van de zee perfect tot hun recht komen!

Verloopstekker

Om er zeker van te zijn dat u uw digitale apparaten (fotocamera, telefoon, laptop, etc.) met gemak op uw hotelkamer kunt opladen is het verstandig om een verloopstekker/reistekker/wereldstekker mee te nemen naar Curacao. Het Avila Beach Hotel biedt in de meeste kamers echter 220 en 110 volt. Meer informatie hierover vindt u bij de kameromschrijvingen.

Telefoon en oplader

Uw telefoon is waarschijnlijk uw meest veelzijdige apparaat; u gebruikt het om foto’s te maken, informatie op te zoeken, de route te bepalen, contact te houden met het thuisfront, enzovoorts. Het is belangrijk om uw telefoon mee te nemen op vakantie, maar het is net zo belangrijk om hem af en toe op de hotelkamer te laten of op vliegtuigmodus te zetten zodat u er niet door gestoord wordt.

Het Avila Beach Hotel biedt – naast veel andere locaties op Curacao – gratis Wi-Fi, waardoor het makkelijk is om verbonden te blijven. Vergeet ook uw oplader niet en misschien zelfs een power pack voor extra batterij.

Zet uw bankpas op pinnen in het buitenland

Als u naar het buitenland vertrekt is het van belang dat u bij uw geld kan. Dit moet u vaak handmatig inschakelen via de website van uw bank. Om veiligheidsredenen kunt u dit voor een bepaalde periode inschakelen of permanent, maar het is verstandig om dit op tijd te doen. Mocht u het toch vergeten, dan moet u vanuit het buitenland naar uw bank bellen om het alsnog te regelen – dat is waarschijnlijk het laatste waar u zin in heeft.

Onthoud dat als u iets bent vergeten of het gevoel hebt dat u iets bent vergeten in te pakken, u het altijd kunt kopen. Er zijn tal van supermarketen met de vetrouwde AH, Spar en Jumbo producten, DA drogist en winkels zoals Mango & Bruna. Dus maak u geen zorgen en probeer ook te genieten van uw vakantievoorbereidingen. Er zijn zoveel mensen die naar een zonovergoten Caraïbisch eiland zouden willen reizen, en dat voorrecht heeft u binnenkort :)

Wellicht ook interessant:

10 Tips & trucs om geld te besparen bij een vakantie

Vakanties kosten over het algemeen nogal wat geld. Toch is het ma...

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...

5 Redenen om in het laagseizoen naar Curacao te reizen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om in het laagseizoen naar Cu...