Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

10 redenen waarom ondanks een code oranje toch nog naar Curaçao

Maandenlang was Curaçao misschien wel het meest stabiele vakantieland ter wereld met een code geel. Op 8 december j.l. moest het eiland er toch aan geloven en werd het door RIVM abrupt bestempeld als code oranje. Maar betekent dit automatisch ook dat het eiland, ondanks negatief reisadvies tot half maart, dan niet meer mogelijk is om naar Curaçao te gaan? Het antwoord is Nee. Curaçao is gewoon open en wij geven u 10 redenen waarom u ondanks een code oranje, toch naar Curaçao zou moeten vertrekken.

Curaçao is nog steeds veiliger dan Nederland

Als u de cijfers naar verhouding van Curaçao met Nederland er op na trekt dan is Curaçao met een code oranje, nog steeds de veiligere optie. Op Curaçao leeft men daarnaast voornamelijk veel buiten en voelt u zich niet alleen veiliger, maar ook vrijer. Naar het strand op 2 meter afstand blijven? Geen enkel probleem om bij wijze van spreken zelfs 20 meter afstand te bewaren.

De mooiste hotspots van Curaçao ontdekken? Ze zijn allemaal in de buitenlucht (gunstig voor de aerosolen), dus ook hierbij ervaart u geen hindernissen.

   


Wellicht ook interessant: 

Een 9-daagse COVID-19 bestendige Curacao Vakantieplanning

 

U kunt nog steeds goed verzekerd op vakantie

Er zijn verzekeraars die een reisverzekering bieden die dekking geven voor medische kosten tijdens een vakantie ongeacht de kleur die Buitenlandse Zaken het betreffende land of gebied gegeven heeft.

Vakantielanden die oranje of zelfs rood zijn vallen, dus onder de dekking van deze verzekering, ook buiten Europa. Ook de medische kosten in verband met Corona vallen onder de dekking van de ziektekostenverzekering van dit verzekeringspakket. 
 

Hoe u de quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland kunt "omzeilen"

U kunt bij thuiskomst op dag 5 een PCR test kunnen doen en bij een negatief resultaat kunt u alsnog buitenshuis bewegen. Het blijft wel belangrijk om op te letten dat je geen klachten krijgt. Op vakantie naar Curaçao en helemaal niet in thuisquarantaine hoeven bij terugkomst in Nederland. Hoe u dat doet? Als u er een ABC-tje van maakt en na een verblijf op Curaçao minimaal 10 dagen op code geel Bonaire (zie foto) en code geel Aruba vertoefd. We kunnen u vertellen dat een bezoek aan de ABC eilanden dit geen straf is!

   


Wellicht ook interessant: 

Op vakantie naar Aruba, Bonaire of Curacao (ABC eilanden): de overeenkomsten en verschillen

 

Even echt tot rust komen; geen 24/7 Corona aan uw hoofd

Waar in Nederland momenteel geen ellenlange gesprekken over het weer worden gevoerd, is Corona nu hét agendapunt van de dag, week, maand en jaar. Persconferenties, het onderwerp van gesprek p straat, thuis, bij de supermarkt, op het werk en waarschijnlijk zelfs als u thuiswerkt. Hoe goed u uw best ook doet, u kunt er niet omheen.

Psychologisch is dit niet alleen heel vermoeiend, maar het beïnvloed ook behoorlijk het geluksgevoel. Hoe lekker is het als u op een plek bent waar het even niet alleen maar over corona gaat? Ja, op Curaçao speelt corona ook een rol, maar op een heel andere manier en er is nog steeds voldoende andere gespreksstof. Al helemaal als u er met vakantie bent.

Dan gaat het er toch meer om wat je vandaag eens zou doen. Lekker luieren op het strand of aan het zwembad? Een tour naar Tugboat of toch eens dat ene pittoreske lunchplekje aan het water proberen? Iets actiefs zoals een (proef)duik of jezelf liever verwennen met een ontspannende massage in de buitenlucht met uitzicht op zee? Als u er dus mentaal even helemaal doorheen zit, is Curaçao echt een welkome verlichting.

Alle toeristen zijn negatief getest

Allereerst is Curaçao is met code oranje een enorm stuk rustiger dan met een code geel. Daarnaast bent u als reiziger en al uw medereizigers die naar Curaçao vliegen, negatief getest, dit is een vereiste vanuit de overheid van Curaçao.

Met een positieve PCR test komt u het vliegtuig en eiland niet in en de kans dat u als toerist op Curaçao corona oploopt is overigens ontzettend klein. 

In de afgelopen 6 maanden dat Curaçao code groen en geel was, is er op Curaçao namelijk geen enkele toerist positief getest op Corona.

Terug, van Curaçao naar Nederland is er geen PCR test nodig voor Nederlanders (ook niet nodig voor Nederlanders uit het Caribische deel van het Koninkrijk). 

Volop Vitamine D

Werken aan uw immuunsysteem door het opnemen van extra Vitamine D, dat is op Curaçao zo makkelijk als maar kan. Het voorkomen van een tekort aan Vitamine D en ziek worden is wel het laatste wat men wil in deze tijd.

Al is het alleen maar door het vele gedoe wat een "normaal" griepje met zich meebrengt; Huisarts en GGD bellen, testen, in isolatie tot u het resultaat hebt en intussen kunnen de kinderen niet naar school of clubjes, moet u 100% thuiswerken (als u dat niet al deed) en kunt u niet naar buiten voor de boodschappen of andere belangrijke zaken buitenshuis.

Het immuunsysteem versterken door extra zon en dus vitamine D is daarom een heel goed idee.
 

Curaçao is gewoon open en kan alle steun goed gebruiken

Code oranje is door het RIVM afgegeven, maar Curaçao is nog steeds open.

Toeristen uit Nederland zijn dus desondanks de oranje kleurcode op Curaçao gewoon welkom. Hotels, autoverhuurbedrijven, tours en activiteiten zijn ook geopend.

U doet uzelf niet alleen een plezier om uw vakantie te boeken of u reeds geboekte vakantie niet te annuleren, maar de hele economie van het eiland een grote gunst. De totale wereldeconomie krimpt, maar op een klein eiland als Curaçao dat grotendeels afhankelijk is van toerisme is dit extra goed voelbaar.

Elke toerist die ervoor kiest om toch te komen is daarom van groots belang. En het allermooiste is, dat deze goede daad u direct naar het paradijs brengt.

Zon, Zee, Strand en onbezorgd genieten

Hoe lang is het geleden dat het u een verkoelende plons in een helderblauwe zee moest nemen? Dat u de warme zon op uw bolletje voelde en met de voetjes in het (witte) zand hebt kunnen zitten?

Naar alle waarschijnlijkheid, langer dan ooit tevoren. Het is aannemelijk dat u zodoende op een schaal van "zin in zon en onbezorgdheid" waarschijnlijk een dikke 9 scoort.

Zon, Zee en Strand is er op Curaçao in overvloed en met 365 dagen in het jaar zo'n 30 graden komt u zeker aan uw trekken op dit zonovergoten eiland. Met meer dan 35 stranden op Curaçao is de keuze reuze.

Goedkoper wordt het niet

Wilt voor een duppie op de eerste rij zitten? Nu reist u goedkoper dan ooit naar één van de mooiste vakantielanden ter wereld.

Sla daarom nu uw slag wat betreft vliegtickets, hotels, maar ook huurauto's, tours en activiteiten. Alles en iedereen heeft scherpe aanbiedingen.

Als Curaçao op uw bucketlist stond of wilt u in plaats van een wintersport vakantie, toch liever een winterzonvakantie, dan is nu het moment om in actie te komen. En dit geldt niet alleen voor last minutes, maar ook voor vakanties later in 2021! Bij het Avila Beach Hotel boekt u alle verblijven ook geheel risicovrij.

   


Wellicht ook interessant: 

Bekijk Avila's aanbiedingen

 

Toe aan vakantie

Wat zijn de symptomen als u toe bent aan vakantie? Denk aan hoofdpijn, vermoeidheid, geïrriteerd zijn en u zwaar en moe voelen.

Waar u misschien soms in 2019 dacht toe te zijn aan vakantie, weet u anno 2020 pas écht hoe dat voelt. Gun uzelf dat weekje vakantie. Het zal wonderen doen om het leven even op pauze te zetten en een stapje terug te doen.

U en uw lichaam doen ertoe en zijn het meer dan waard om naar te luisteren. 
 

   


Wellicht ook interessant: 

10 beste manieren om uw vakantie zo betekenisvol mogelijk te spenderen

 

Wellicht ook interessant:

Het Coronavirus: hoe veilig is Curacao en welke veiligheidsmaatregelen kunt u verwachten?

Het Coronavirus: hoe veilig is Curacao en welke veiligheidsmaatre...

Hoe is het weer op Curacao?

De zon schijnt er namelijk bijna altijd en het is altijd warm wee...

Uw COVID-19 bestendige Curacao Vakantieplanning

Benieuwd hoe u uw dagen op Curaçao zou kunnen doorbrengen; COVID...