Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

10 Tips om de drukte op Schiphol te ontlopen

Het zal u niet ontgaan zijn, Schiphol kampt met uitdagingen en daardoor is het met name in de zomerperiode drukker dan normaal. Het zien van die lange rijen op beelden is best even slikken en een vlucht missen wil niemand, maar dit is te voorkomen! Hier volgen de beste tips om zo min mogelijk last te hebben van de drukte op Schiphol en het heft in eigen hand te nemen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Houd de adviezen van uw luchtvaartmaatschappij in de gaten. Hoe laat moet u op Schiphol zijn (Schiphol raadt zelf aan vanaf 4 uur voordat uw vlucht vertrekt in de vertrekhal te zijn). Bij welke vertrekhal moet u zijn? Zijn er andere omstandigheden waarmee rekening gehouden moet worden. Zijn er bijvoorbeeld files of wegwerkzaamheden (of stakingen) op mijn route naar Schiphol? Heeft de NS bijzonderheden? Beter goed voorbereid dan later spijt.

   


You might also like: 

10 dingen die u niet moet vergeten als u op vakantie gaat

 

Check alvast thuis in, in plaats van op Schiphol

Het ligt misschien voor de hand, maar thuis inchecken, is de eerste tijdbesparende tip. In-checken kan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen vanaf 24 uur voor vertrek. Vaak ontvangt u een e-mail met de vraag of u alvast wilt inchecken. Er bestaan verschillende manier om dit te doen. Via hun website of hun app. Inchecken kan eventueel ook via de selfservice kiosk. Dit scheelt tijd bij de incheckbalies. Er is ook een selfservice bagage drop-off. 

   


Wellicht ook interessant: 

10 redenen waarom een vakantie naar Curacao

 

Kies voor Priority Check-in (met Flying Blue) 

Met een Priority Check-in is de drukte op Schiphol kinderspel. Luchtvaartmaatschappijen bieden Priority Check-in als u een hogere klasse boekt.

KLM heeft bijvoorbeeld SkyPriority en krijg je als u Business Class of Premium Comfort Class vliegt. Daarnaast kunt u er gratis gebruik van maken als u Gold- of Platinum-niveau heeft bij het frequent flyer-programma van KLM, Flying Blue.

Als u bij TUI een Deluxe stoel boekt, kunt u bij een aparte balie inchecken. Omdat de meeste reizigers Economy of Comfort klasse boeken, zal u minder lang in de rij hoeven staan dan anderen. Daarnaast mag u ook gebruik maken van de Fast Lane bij de handbagage controle.

Reis met alleen hand baggage

Schiphol vraagt reizigers om licht bepakt te reizen. Bij voorkeur de (rol) koffer thuislaten en niet meer dan één stuk handbagage. Als u reist met alleen hand baggage scheelt dit aan wachttijd op Schiphol. Als u thuis al heeft ingecheckt kunt u op Schiphol meteen door naar boven naar de Security en Paspoortcontrole. Reizigers met alleen handbagage kunnen gelijk door (naar boven). Vaak heeft u minder nodig op vakantie dan u van tevoren denkt. Mocht u toch nog wat zijn vergeten, zijn er altijd wel winkels op uw vakantiebestemming waar u terecht kunt. Vaak is het nog voordeliger ook en het is meteen een leuke souvenir. Win-win!

Reizigers die met KLM, TUI en Transavia kunnen gebruik maken van de Drive-Inchecken op parkeerplaats P3. Geef uw koffer af op P3 tussen 7 juli t/m 28 augustus 2022. Zij kunnen daar hun auto parkeren, bagage afgeven bij de luchtvaartmaatschappij waarmee ze vliegen en de pendelbus pakken naar de terminal.

Vlieg vanaf een andere luchthaven

Een vlucht boeken met vertrek vanaf een andere luchthaven (in Nederland) is uiteraard eveneens een optie. Kiezen voor een luchthaven vlak over de grens is ook mogelijk. Vanuit Brussel kunt u bijvoorbeeld heel voordelig met Air Belgium naar Curacao vliegen. Uw vakantie eerder beginnen door er een nachtje Brussel aan vast te plakken is misschien zelfs heel leuk.

Check de app

Draag comfortabele kleding en schoeisel

Als u wat langer moet wachten, loont het om comfortabele kleding te dragen. Laagjes dragen is ook raadzaam. Ten eerste is het prettig om uzelf warm of koel te houden als u buiten moet wachten. Een jas is misschien niet altijd fijn om aan te hebben en neemt ook weer extra ruimte in beslag neemt. Een vest is dan een handig alternatief en komt in het vliegtuig wellicht ook nog van pas. Gemakkelijke schoenen helpen u om wat langer pijnvrij op de been te blijven. Luchtige sportieve kleding en sneakers of slippers mag u ook aanhouden in de scanner van security. Hoge schoenen, laarzen, schoenen met dikke zolen en hoodies moet je uitdoen voor u door de scanner gaat. 

Bij echte nood kan een comfortabele sneaker tegenover een elegante pump of glimmende gespschoen zelfs het verschil halen tussen een vlucht net wel of net niet redden. Met deze tips ga je soepel en snel door security op Schiphol.

Kies voor de nachtvlucht of vroege vlucht

Niet alle bestemmingen bieden nachtvluchten of vroege vluchten (KLM & TUI hebben doorgaans wel beide een ochtendvlucht), maar het loont qua wachttijd (en vluchttarieven) vaak om een vlucht te boeken met een vertrektijd die valt in de nacht of vroeg in de ochtend. Doordat er minder vluchten in de nacht of vroege ochtend vertrekken en deze vluchten minder geboekt worden, zal het rustiger zijn op Schiphol. De lange rijen op Schiphol staan er vooral overdag.
 

Rust uit in de Lounge

Een exclusievere stoel boeken heeft nog meer voordelen. Zo mag u ook gratis gebruik maken van de Lounge op Schiphol. Zo kunt u nog even een powernap doen, douchen en rustig een hapje of natje gebruiken. Toegang tot de Crown Lounge (zie foto) is tevens tegen betaling mogelijk. Schiphol Privium biedt ook een Priority Pass. Het kost u een klein beetje extra, maar biedt veel extra ontspanning.

Maak van het wachten een deugt

Het zal hoe dan ook wat langer duren op Schiphol dan normaal. Verzacht deze pijn met bijvoorbeeld een smakelijke sandwich en/of heerlijk bakkie koffie (met likeurtje wellicht). Zorg dat al uw apparaten goed zijn opgeladen, zodat u gewoon uw favoriete serie kunt bingen en muziek naar hartenlust kunt afspelen. Of werk terwijl u wacht nog even de laatste mailtjes weg, zodat u echt ontspannen het vliegtuig in stapt.

Reist u met kinderen? Misschien is deze bijzondere koffer een idee om ze netjes in de rij te houden. Naast een tablet/iPad is een leuk boek en talloze snacks (wellicht niet al te suikkerrijk om stuiterende kids te voorkomen) en spelletjes zoals rugtekenen en Ik zie, ik zie wat jij niet ziet een idee. Leer samen wat woorden in de taal die ze spreken op uw vakantiebestemming.

De drukte op Schiphol is voor niemand leuk. Voor de reizigers niet, maar ook voor het luchthavenpersoneel niet. De tijd gaat niet sneller door steen en been te klagen. Ontspanning vermindert stress en laat de tijd juist verstrijken. Blijf dus vooral kalm, vriendelijk en probeer er het beste van te maken. Uw vakantie gaat bijna écht van start!

Wellicht ook interessant:

10 Tips & trucs om geld te besparen bij een vakantie

Vakanties kosten over het algemeen nogal wat geld. Toch is het ma...

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...

5 Redenen om in het laagseizoen naar Curacao te reizen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om in het laagseizoen naar Cu...

Voel de warmte op Curaçao en het Avila Beach Hotel. Bekijk ons a...