Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Curacao versus Sint Maarten

Welk paradijselijk eiland is het meest geschikt voor u? Caribische eilanden zijn enkele van de meest adembenemende bestemmingen ter wereld, dus het is geen wonder dat ze elk jaar massa's toeristen trekken.

Hoewel veel bezoekers weten dat ze deze regio willen bezoeken, weten ze vaak niet welk eiland ze moeten kiezen, en nog minder zeker hoe ze het selectieproces moeten doorlopen. Curacao en Sint Maarten zijn twee van deze verbluffende opties, en hoewel ze enkele overeenkomsten delen, verschillen ze ook op tal van manieren.

Als u het moeilijk vindt om te kiezen tussen Curacao en Sint Maarten, lees dan verder voor alle informatie die u nodig heeft om een ​​beslissing te nemen.

Stranden: verborgen baaien versus luxe resort

Curacao is een minder populaire bestemming dan de meeste van zijn Caribische tegenhangers zoals Sint Maarten, dus de vele baaien die Curacao telt zijn afgelegen en intiemer dan de stranden op andere eilanden. Sint Maarten is de thuisbasis van veel resorts, waarvan de meeste claimen enkele van de prachtige witte zandstranden van het eiland claimen.

Als u geïnteresseerd bent in luieren onder een parasol op een paar honderd meter van uw resort, dan is Sint Maarten misschien de beste keuze, maar als u liever geniet van een idyllisch strand (gratis) met minder mensen, dan wint Curacao hier.

Foto: Grote Knip op Curacao

Natuur: gevarieerd landschap vs. bruisend stadsbeeld

Hoewel het een klein eiland is, herbergt Curacao een verscheidenheid aan landschappen met van door cactussen bezaaide droge gebieden tot bergachtige uitzichten. Deze variëteit maakt Curacao een ideale bestemming voor reizigers met een voorliefde voor avontuur en verkenning van de buitenlucht.

Omdat Sint Maarten deel uitmaakt van een gespleten eiland, zijn de bezette gebieden vrij dichtbevolkt. Dit betekent dat er niet veel natuur op het droge te zien is, omdat het meeste door bewoners is bewoond. Op deze manier is Sint Maarten perfect voor wie op zoek is naar een traditionele strandvakantie zonder unieke recreatie.

Foto: Christoffelberg op Curacao door National Geographic

Onderwater: gemakkelijk verkennen versus samengestelde duiken 

In lijn met zijn andere attracties biedt Curacao tal van gemakkelijke toegangspunten om te snorkelen en duiken. Het enige dat een toerist hoeft te doen om te genieten van de overvloedige onderwaterlocaties van Curacao, is binnenlopen vanaf één van de vele stranden.

Aan de andere kant is Sint Maarten wat meer gereguleerd in hun aanpak. Vakantiegangers kunnen onder begeleiding van een professional de onderwatergebieden van Sint Maarten verkennen op een goedgekeurde duiklocatie.

Zoals met de meeste van hun verschillen, vertoont Curacao hier een meer ontspannen houding, waarbij Sint Maarten meer planning vooraf hanteert.

Foto: St Maarten Dive Adventures

   


Wellicht ook interessant: 

Top 20 Activiteiten op Curacao

 

Bonuseilanden: ongerepte schoonheid versus een one-stop-shop 

Curacao heeft een klein, onbewoond zustereiland genaamd "Klein Curacao", perfect voor bijzonder avontuurlijke vakantiegangers om te verkennen. Dit kleine eiland heeft een ongerept landschap, een prachtig wit zandstrand met veel zeeschildpadden en geeft bezoekers een idee van hoe veel van de Caribische eilanden eruitzagen voordat ze zich vestigden.

Sint Maarten biedt één eiland, er zijn geen andere kleinere eilandjes van Sint Maarten om binnen zijn grenzen te verkennen.

Foto: Het onbewoonde eiland Klein Curacao

   


Wellicht ook interessant: 

Een volledig overzicht van alle vluchten naar Curacao

 

Type toeristen: Europeanen versus Amerikanen

Curacao is voor mensen buiten Nederland niet zo bekend, dus niet veel mensen buiten de Nederlanders zijn zich bewust van het bestaan ​​ervan, laat staan ​​daar naartoe te reizen.

Hoewel Sint Maarten ook Nederlands is, is het een belangrijke haven geworden voor Amerikaanse cruiseschepen. Dit zorgt voor een hoog verkeer van Amerikaans toerisme met een zeer snelle omzet. De vele hoogbouwresorts trekken ook meer toeristen aan, aangezien Sint Maarten een bekendere bestemming is dan Curacao.

Foto: Cruise kade Sint Maarten

Eilandgevoel: klein Europa versus levendig Caribisch gebied 

Een vluchtige blik op Curacao's UNESCO-werelderfgoed, de Handelskade, zal ongetwijfeld het gevoel geven dat ze naar Nederland zijn vervoerd met een Caribische twist. Met charmante, kleurrijke huizen die sterk lijken op die van de Nederlanders, zijn de culturele invloeden van Curacao gemakkelijk te onderscheiden.

Sint Maarten onderscheidt zich van veel van het Caribisch gebied doordat het meer bekend staat om zijn levendige, pittige houding dan om een ​​ontspannen, gemakkelijke houding. Op Sint Maarten is het zeker nog mogelijk om te ontspannen en tot rust te komen, maar de energie neigt naar levendigheid boven kalmte.

Foto: Handelskade op Curacao

Hotels en restaurants: karakterrijk aan het strand versus vooraf geselecteerde ervaringen

Omdat het de kleinere en minder populaire van deze twee eilanden is, zou het geen verrassing moeten zijn dat Curacao een meer boetiekervaring en familie-eigendom biedt, zowel wat betreft restaurants als hotels. Curacao heeft een aantal van de toeristisch-vriendelijke etablissementen die u zou verwachten, zoals fastfood en dineren aan het strand met uitzicht.

Sint Maarten heeft hoogbouwhotels die veel prominenter zijn, veel daarvan zijn all-inclusive en maken het niet nodig om uit eten te gaan. Er zijn echter enkele geweldige eetervaringen op Sint Maarten als bezoekers de tijd nemen om ze op te zoeken.

Foto: Het in familie-eigendom Avila Beach Hotel op Curacao
 

Activiteiten: authentieke activiteiten versus toeristische attracties

Nogmaals, dankzij de kleinere toeristenaantallen, biedt Curacao meer cultureel relevante activiteiten, evenals afgelegen recreatieve plekken. Christoffel National Park en Shete Boka National Park zijn bijvoorbeeld unieke plekken met een immense natuurlijke schoonheid die bezoekers kunnen doorkruisen zonder door een enorme menigte toeristen te hoeven waden.

Omdat Sint Maarten de meest populaire bestemming is, wordt er vaak ingespeeld op toeristische wensen. Dit is duidelijk met de nadruk op casino's en avonturenparken die bedoeld zijn om de vele bezoekers te verrassen die snel aankomen en vertrekken vanwege hun cruiseschema's.

Foto: Maho Beach Sint Maarten 

Uitgaansleven: lokale hotspots versus strandbars

Hoewel beide eilanden een groot aantal strandgerichte feestlocaties hebben, biedt Curacao een veel meer uitgebalanceerde bemonstering van uitgaansgelegenheden. Verspreid over het eiland vindt u spannende plekken, niet alleen aan het water, dus u zult vast en zeker ervaren hoe lokalen uitgaan en hen ontmoeten. Daarnaast zijn er talloze happy hours en worden er regelmatig feesten en concerten georganiseerd met bekende artiesten en DJ's uit Nederland.

Aangezien veel toeristen naar Sint Maarten komen om te genieten van de stranden geflankeerd door resorts, is het geen verrassing dat veel van het nachtleven zich in deze gebieden afspeelt en sterk leunt op de Amerikaanse verwachtingen van het Caribisch gebied.

Foto: Het Uitgaansleven in Philipsburg Sint Maarten

Conclusie

Het is duidelijk dat beide bestemmingen hun vakantiegangers een stukje paradijs bezorgen. De keuze voor een vakantie naar één van deze eilanden is een persoonlijke keuze, maar waar het op neer komt is dat het een keuze wordt tussen de authentieke charme van Curacao tegenover de overvolle esthetiek van Sint Maarten.

Omdat Curacao zich buiten de orkaangordel bevindt, wordt Curacao gemarkeerd als een veiligere bestemming om te bezoeken tijdens het orkaanseizoen (van 1 juni tot 1 december).

Wellicht ook interessant:

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...

Top 20 bezienswaardigheden op Curacao

Het grote aantal bezienswaardigheden op Curacao maakt het eiland ...

Hoe is het weer op Curacao?

De zon schijnt er namelijk bijna altijd en het is altijd warm wee...