Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Een auto huren op Curacao: wat moet je weten

Naast zon, zee en strand biedt het eiland tal van activiteiten op het land, onder water, boven water maar ook musea en andere culturele activiteiten. Daarnaast zijn er tal van restaurants en bars verspreid over het eiland die u graag ontvangen. Taxi's zijn nogal duur (en ze hebben geen elektronische meters) en het openbaar vervoer is niet zo stipt of gestructureerd als u waarschijnlijk gewend bent in Nederland of Belgie. Er zijn geen fietspaden, dus op de fiets rondreizen is niet de veiligste keuze. Als u daarom het eiland wilt verkennen, is het geen overbodige luxe om een ​​auto te huren op Curacao. Het is de gemakkelijkste manier om u op Curacao te verplaatsen.

 

Vereisten autoverhuur bedrijven Curacao?

Allereerst is een geldig rijbewijs vereist. Voor de meeste autoverhuur geldt een minimumleeftijd van 21 jaar. Verder zijn er geen vereisten om een ​​auto te huren op Curacao. Het afsluiten van een autoverzekering is aan te raden.

Wat u moet weten over autorijden op Curacao?

Op Curacao rijdt men ook aan de rechterkant van de weg (hetzelfde als in Nederland en Belgie). Ook gebruiken ze hier het metrische systeem, dus kilometers per uur, geen mijlen per uur. Als u over het eiland navigeert, kunt u altijd kaarten van Willemstad en Curacao downloaden, zelfs zonder data of wifi voor het geval je ooit verdwaalt. Als de wegomstandigheden nat zijn, wees dan voorzichtig, want wegen kunnen dan glad zijn.

Welke autoverhuur op Curacao is aan te raden?

Curacao biedt veel autoverhuurbedrijven. De luchthaven biedt er een aantal, maar ook grote hotels. Sommige toeristen kiezen ervoor om gedurende hun hele verblijf een huurauto te boeken. Als dit uw voorkeur heeft, kan het het handigst zijn om uw auto op te halen en weer terug te brengen op de luchthaven. Als u tijdens uw verblijf een auto wilt huren voor slechts een paar dagen, kunt u er misschien gemakkelijk een bij uw hotelaccommodatie boeken. Het is aan te raden om voorafgaand aan uw vlucht een auto te huren op Curacao.

Wat zijn de kosten voor een huurauto op Curacao?

De kosten kunt u eenvoudig berekenen, veelal via de website van de huurauto. Bij een verblijf in het Avila Beach Hotel kunt u kiezen voor het gerenomeerde Budget Rental Car. Hun kantoor zit gevestigd in de lobby van het hotel. Klik hier om de kosten te berekenen via de widget van hun website.

Wellicht ook interessant:

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...

Vermijd het kiezen van de verkeerde reisperiode naar Curacao

Vermijd het kiezen van de verkeerde reisperiode naar Curacao. Lee...

Top 20 bezienswaardigheden op Curacao

Het grote aantal bezienswaardigheden op Curacao maakt het eiland ...