Vind ons

 • 1.2 km
  AFSTAND VANAF HET CENTRUM

 • 12.4 km
  AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

 • Adres
  PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Het Corona Virus Tijdperk: Kan ik nog steeds reizen?

U kunt niet wachten om het reizen weer op te pakken en te genieten van de wonderen die de wereld u te bieden heeft; begrijpelijk! Het is nu essentieel om ervoor te zorgen dat u de nodige maatregelen neemt om uzelf en anderen te beschermen. Uw onderzoek en reisplanning hebben een goede bijwerking nodig. Leer in 5 stappen hoe u tijdens het reizen in het Corona Virus-tijdperk veilig kunt blijven.

Stap 1: Kies een verstandige (laag-risico) bestemming 

 • Is het een locatie met een laag risico?
  Hoeveel gevallen waren er, was het een "hot zone" en is de bestemming veel aangetast door het coronavirus?
 • Warme gebieden met een hoge luchtvochtigheid lijken minder risico op verspreiding te hebben.
  Controleer daarom de weerkenmerken van uw bestemming.
 • Wat zijn de maatregelen die de lokale overheden hebben genomen of nog steeds nemen?
  Geeft dit een goed gevoel van veiligheid?
 • Controleer of uw thuisland en uw bestemming quarentaine nodig heeft
  Voor of na terugkeer uit een risicoland nodig hebben, zelfs als u niet besmet bent.
 • Kies zorgvuldig uw reisverzekering en uw bestemming.
  Kijk wat uw reisverzekering dekt als u coronavirus krijgt. Bestemmingen met een hoog risico zoals China, Italië, Frankrijk, Spanje zijn mogelijk niet inbegrepen in uw reisverzekering.
 • Is er genoeg 'buitenleven' op uw bestemming?
  Denk aan buiten dineren, buitenactiviteiten, buiten ontspannen en of er natuur aanwezig? Buiten zijn in plaats van binnen met een gebrek aan frisse lucht, verhoogt zowel uw veiligheid als uw gevoel van vrijheid.

Stap 2: Overweeg de kwaliteit voordat u een hotel boekt, om uw veiligheid te garanderen

 1. Een goed getraind Housekeeping team 
 2. Hotelkamers die meer dan één keer worden gecontroleerd voor het inchecken van elke nieuwe hotelgast
 3. Bekijk of het hotelpersoneel is opgeleid over de hygiënische regels met betrekking tot het Corona-virus; weten hoe en wanneer u handen grondig moet wassen enz.
 4. Zijn er dispensers voor handdesinfectie op meerdere locaties
 5. Is er een interne checklist voor reiniging en schoonmaak
 6. Vraag om extra hygiënische maatregelen, zoals het reinigen van oppervlakken die vaak worden aangeraakt, worden extra schoongemaakt. Zoals de liftknoppen, kamersleutelkaarten, trapleuningen, deurknoppen van hotelkamers en kantoren, evenals telefoons in de kamer en digitale apparaten.
 7. Biedt uw accommodatie was- en desinfectiemiddelen op hoge temperatuur, voor beddengoed, kussens, keukenapparatuur, handdoeken, strandlakens, enz.
 8. Wat is de locatie van uw hotel? Het is een groot voordeel als het hotel een huisarts op afroep heeft en dicht bij een apotheek en ziekenhuis ligt.

Belangrijke opmerking bij het selecteren van uw hotel/resort/appartement: zorg ervoor dat u een risicoloos verblijf boekt (flexibel annuleringsbeleid), voor het geval u abrupt moet annuleren.

Stap 3: Controleer op Visa-beperkingen

Verschillende landen nemen maatregelen om hun burgers tegen het virus te beschermen. Sommigen verhinderden ook de toegang of hebben de visumvrijstelling opgeheven voor mensen die reizen vanuit China, Italië, Iran of Zuid-Korea. Controleer of er extra Visa-vereisten of beperkingen van uw bestemming zijn.

   


Wellicht ook interessant: 

10 Mooiste Caribische Eilanden

 

Stap 4: Veiligheidsmaatregelen op de luchthavens

Luchthavens over de hele wereld hebben hun screeningmethoden voor geïnfecteerde passagiers opgevoerd. Luchthavens in Canada, de Verenigde Staten, Maleisië en ook Curacao hebben strengere screeningmaatregelen geïmplementeerd.

Speciale medische traveeën zijn voorbereid om passagiers die symptomen van de ziekte vertonen onmiddellijk in quarantaine te plaatsen. Het luchthavenpersoneel en de stewardessen is gevraagd een veiligheidsmasker te dragen.

Sommige reisorganisaties vereisen testen op het Coronavirus voordat ze op reis gaan. Neem contact op met uw vluchtmaatschappij en/of touroperator of accommodatie om te controleren wat hun specifieke vereisten zijn, aangezien zij mogelijk verschillende richtlijnen en protocollen hanteren.

Stap 5: Let bij het reizen in het COVID-19-tijdperk op het volgende advies volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO):

 1. Was uw handen en reinig regelmatig
  Het is waarschijnlijk het belangrijkste dat u kunt doen om de kans op het oplopen van het coronavirus te verkleinen. Was ze niet even snel – maar was uw handen met zeep voor elke kans die u krijgt gedurende ten minste 20 tot 30 seconden - vooral nadat u in een openbare plek bent geweest of met het openbaar vervoer reist. Als u met het vliegtuig vliegt, was uw handen nadat u het vliegveld heeft verlaten, maar ook de dienbladtafel, armleuningen. Als u geen toegang heeft tot water en zeep, wrijf dan op uw handen en polsen met een hand desinfecterende gel met een alcoholpercentage van ten minste 60 procent. Let op, het hand desinfecterend middel is niet net zo goed als grondig wassen met zeep. Vergeet niet om ook uw telefoon, paspoort, bagage zonder handen en de handen van je kinderen te ontsmetten.
   
 2. Raak uw gezicht niet aan met ongewassen handen
  Raak uw gezicht niet aan tenzij u uw handen grondig hebt schoongemaakt. Het coronavirus kan u nog steeds infecteren als u uw mond, neus en ogen aanraakt.
   
 3. Houd afstand
  Als u merkt dat iemand hoest, niest of symptomen vertoont die lijken op die van griep of verkoudheid, zorg dan dat u op afstand blijft. Indien mogelijk, minstens 2 meter (2 armlengtes) van hen verwijderd. Hun druppeltjes in de luchtwegen (hoesten of niezen) kunnen u besmetten.
   
 4. Reinig vaak aangeraakte objecten met een reinigingsspray of -doekje
  Als u in een hotel of appartement in het buitenland verblijft, zorg er dan voor dat u ergens boekt waarvan u weet dat het veilig is. Een 4- of 5 sterrenhotel biedt waarschijnlijk een veiliger en schonere omgeving dan een hostel of een 3 sterrenhotel. Toch kan het geen kwaad om te checken bij het personeel en het management of hun kamer grondig is schoongemaakt - of misschien kunt u zelf nog even vegen met een ontsmettingsmiddel voor vaak aangeraakte items. Scroll naar beneden om te leren wat u moet vragen of naar welke elementen u moet zoeken bij uw toekomstige accommodatie.
   
 5. Vermijd drukte, vooral in gesloten ruimtes
  Als u naar een land gaat met een groot aantal gevallen van het coronavirus, kunt u het beste wegblijven van een locatie waar een groot aantal mensen aanwezig is. Het wordt aanbevolen om zoveel mogelijk buiten te zijn.

  Bijkomende kanttekening: vliegreizen blijft een veilige manier van reizen tijdens COVID-19; geavanceerde HEPA-filters reinigen constant de lucht aan boord, beperken het risico op virusoverdracht en zorgen voor een veilige omgeving. De luchtstroom van plafond naar vloer verkleint de kans op overdracht naar voren of naar achteren en verder in de cabine, bovendien zijn de luchtstroomsnelheden hoog en niet bevorderlijk voor druppelverspreiding op dezelfde manier als in andere binnen omgevingen.
   
 6. Doe onderzoek naar de verspreiding van de coronavirus-uitbraak in het land dat u bezoekt
  Kijk wat de gezondheids- en overheidsfunctionarissen in dat land adviseren en volg dezelfde regels. Als ze u adviseren om weg te blijven van de drukte of een andere plaats, is het verstandig om hetzelfde doen.

 

 1. Draag een masker en zoek medische hulp als u verkoudheid of griepverschijnselen krijgt.
  Als u COVID-19-symptomen ontwikkelt, zoals koorts, hoesten of ademhalingsmoeilijkheden, draag dan een masker zodat u niet het risico loopt andere mensen te infecteren en zoek onmiddellijk medische hulp.

Tip

Als u het Coronavirus al heeft gehad, kijk dan of u een kopie kunt krijgen van een bloedtestresultaat of een medische ontslagbrief waaruit blijkt dat u het al heeft gehad en dat u voorlopig immuun bent voor het virus.

Als u nog geen Coronavirus heeft gehad en een bloedtest heeft gedaan, neem dan ook een kopie hiervan mee.

 

Tenslotte; controleer uw luchtvaartmaatschappij op de dag van uw vlucht of uw vlucht zonder enige vertragingen vertrekt.

 

Geniet van uw aanstaande reis en blijf veilig!

 

Wellicht ook interessant:

Het Coronavirus: hoe veilig is Curacao en welke veiligheidsmaatregelen kunt u verwachten?

Het Coronavirus: hoe veilig is Curacao en welke veiligheidsmaatre...

10 redenen waarom een vakantie naar Curacao

Curacao is de thuisbasis van meer dan 35 boeiende en prachtige st...

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...