Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Hoe is het weer op Curacao?

Wie op zoek is naar een zonnige vakantiebestemming, is op Curacao aan het juiste adres. De zon schijnt er namelijk bijna altijd en het is er altijd warm. Qua temperatuur is het het hele jaar door zomer. Op Curacao is er hierdoor niet echt sprake van seizoenen, maar als je het dan toch zou moeten indelen zou dat het: de zomer, het windseizoen en het regenseizoen zijn. De verschillende seizoenen zullen echter weinig invloed op uw vakantie hebben – het is immers vrijwel altijd mooi weer op Curacao –  maar het is handig om ze te kennen. Om u te helpen bij het plannen van uw vakantie, hebben we een overzicht gemaakt van het weer op Curacao.

 

Het aantal zonuren op Curacao

In de maanden van juni tot december komen er jaarlijks meerdere orkanen en tropische stormen voor in het Caribische gebied. Gelukkig krijgt Curacao hier zeer zelden tot nooit direct mee te maken – het eiland behoort tot de Benedenwindse Eilanden die net buiten het orkaangebied liggen. Als er in de omgeving van Curacao orkaanactiviteit is, dan is dat op het eiland merkbaar aan het gebrek aan wind. Mogelijk gaat dit gepaard met regenval, maar u hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken over orkanen op Curacao.

   


Wellicht ook interessant: 

Bekijk het actuele weerbericht van deze week

 

De temperatuur op Curacao

De gemiddelde temperatuur op Curacao ligt het gehele jaar zo rond de 30 graden. De gevoelstemperatuur wordt grotendeels bepaald door de wind of het gebrek daaraan. Gelukkig waait de passaatwind bijna altijd, waardoor het over het algemeen goed uit te houden is op het eiland. In de warmste maanden van het jaar (augustus tot oktober) koelt het zelfs ’s nachts nauwelijks af. Als het in deze periode windstil is, dan merkt u dat direct aan de overweldigende hitte. Op deze dagen is het van groot belang dat u leeft zoals de inwoners van het Caribische gebied: zonder haast. Een plekje in de schaduw en een verkoelend drankje doen wonderen.

Het regenseizoen en buienradar

Het regenseizoen op Curacao begint oktober en eindigt in januari. In deze periode valt er maandelijks ongeveer 100 millimeter regen op het eiland; beduidend meer dan in de rest van het jaar, maar nog eigenlijk te weinig om van een echt regenseizoen te spreken. U hoeft een vakantie naar Curacao dus zeker niet te laten vanwege het regenseizoen.

Dagen waarop het continu regent zijn zeer zeldzaam op Curacao. Als het regent, dan is het meestal kort maar krachtig. Wonderbaarlijk genoeg vinden deze hoosbuien voornamelijk ’s nachts en ’s ochtends vroeg plaats. De buien zijn meestal zeer plaatselijk en waaien gauw weer over. Dit maakt het enigszins lastig om een accurate weersvoorspelling te doen. Voor actuele weersinformatie kunt u ook het wekelijkse weerbericht en buienradar bekijken.

De beste reistijd om naar Curacao te gaan

Het is als je naar de weersverwachtingen kijkt eigenlijk altijd een goed moment om naar dushi Korsou te gaan. De beste reistijd om naar Curacao te gaan is daar dus niet zozeer van afhankelijk, maar meer van zaken als de tarieven van vliegtickets en verblijfplaatsen. In de schoolvakanties en met name tijdens de kerstvakantie liggen de prijzen doorgaans hoger dan normaal. Gouden tip hierbij is om zo vroeg mogelijk op zoek te gaan naar de beste deals bij de hotels zelf.

Ontwijk het druilerige herfstachtige weer, ontsnap aan de winter of kom in de lente of zomer om échte zon en warmte te voelen. Met een minimale temperatuur van 25 graden, weinig regen en een lekker zonnetje is het altíjd de beste reistijd om naar Curacao te gaan! Soms pakt zelfs de zon zijn koffers naar het eiland.

De weersverwachting op Curacao

In Nederland kun je bijna het huis niet uit, voor je weet wat het weer wordt en je je daar dan vervolgens naar kleed. Het zal je opvallen dat er op Curacao bijna nooit weerberichten zijn te zien of te horen. De weersverwachting op Curacao is namelijk zeer stabiel; heerlijk warm. U zult waarschijnlijk ook merken dat de weersvoorspellingen voor Curacao bijna altijd bewolkt en soms zelfs regenachtig is. Dit is absoluut geen reden tot paniek. Ja, u zult waarschijnlijk af en toe bewolking in de lucht zien. Maar de zon brandt er eigenlijk altijd doorheen. Draag daarom altijd een hoge factor zonnebrandcrème! In de nacht en/of heel vroeg in de ochtend regent het vaak even kort, vandaar de regendruppels in de weersvoorspelling. Niet iedereen is natuurlijk op zoek naar dezelfde weersverwachting. Curacao is een populaire bestemming onder verschillende soorten vakantiegangers. Voor de weersverwachting op Curacao kan men hier terecht voor een actueel weerbericht.

Orkanen op Curacao

In de maanden van juni tot december komen er jaarlijks meerdere orkanen en tropische stormen voor in het Caribische gebied. Gelukkig krijgt Curacao hier zeer zelden tot nooit direct mee te maken – het eiland behoort tot de Benedenwindse Eilanden die net buiten het orkaangebied liggen. Als er in de omgeving van Curacao orkaanactiviteit is, dan is dat op het eiland merkbaar aan het gebrek aan wind. Mogelijk gaat dit gepaard met regenval, maar u hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken over orkanen op Curacao.

Wellicht ook interessant:

5 belangrijke feiten over orkanen (in het Caribisch gebied)

Orkaanseizoen 2017 was extreem actief; Orkaan Irma (categorie 5) ...

Vermijd het kiezen van de verkeerde reisperiode naar Curacao

Vermijd het kiezen van de verkeerde reisperiode naar Curacao. Lee...

Top 20 bezienswaardigheden op Curacao

Het grote aantal bezienswaardigheden op Curacao maakt het eiland ...