Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Hoe verblijft u veilig op Curacao?

Is Curacao veilig? Kort antwoord: ja.

Maar dat betekent niet dat u uw eigen persoonlijke veiligheid op een laag pitje moet zetten. Als u reist, waar ook ter wereld, is uw veiligheid altijd belangrijk.

Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden en ervoor te zorgen dat u veilig blijft op dit zonovergoten Caribische eiland met meer dan 160.000 inwoners:

Op de weg:

Wanneer u naar het buitenland reist, is het normaal om te vragen aan welke kant van de weg de lokale bevolking rijdt. Op Curacao rijden mensen net als in Nederland aan de rechterkant van de weg. Ook gebruiken ze net als in Nederland gewoon het metrische systeem, dus geen mijlen maar kilometers zijn wanneer u snelheidslimiettekens ziet. Wanneer u op het eiland navigeert, kunt u altijd kaarten van Willemstad en Curacao downloaden, zelfs zonder data of Wi-Fi voor het geval u ooit de weg kwijt bent. Als de wegen nat zijn, wees dan voorzichtig, want deze kunnen glad zijn.

Taxi's:

U kunt met de taxi door Willemstad en het grootste deel van het eiland. Voordat u een taxi neemt, is het handig om met uw chauffeur een prijs af te spreken, omdat taxi's op Curacao geen elektronische meters hebben. Taxichauffeurs zijn meestal heel eerlijk; we raden het echter wel aan om vooraf een prijs vast te stellen.

   


Wellicht ook interessant: 

Top 5 veiligste Caribische eilanden (en welke te vermijden)

 


Diefstal:

Hoewel zakkenrollen zeldzaam is op Curacao. Het wordt echter wel aanbevolen om oplettend te zijn, zoals op elke bestemming waar u naar toe reist. Wanneer u uw huurauto parkeert, is het verstandig om de deuren van uw auto op slot te doen en nooit waardevolle spullen achterlaten. De meeste hotels hebben een kluisje op de kamer waar u uw waardevolle spullen kunt opbergen.

Uitgaan 's nachts:

Het is geen geheim dat Curacao ‘s nachts levendig kan zijn, dus heel veel plezier. Maar vergeet niet om in de hoofdstraten te blijven terwijl u 's nachts te voet op pad gaat. Zorg ervoor dat u in goed verlichte en levendige gebieden blijft. Als u besluit iets te drinken, ken uw eigen grenzen. Het is nooit goed om beschonken in de auto te stappen, vooral in een onbekend gebied.

 

Wees altijd bewust van de omgeving:

Krijg een goed beeld van wat het normale gedrag van mensen hier op Curacao is. Het zijn meestal goedaardige mensen die enorm vriendelijk zijn voor toeristen en die hun best doen om u te helpen wanneer u het nodig hebt. Als u iets ziet dat een beetje afwijkt van het gewone, wees dan niet al te gealarmeerd. Wees u ervan bewust en gebruik uw instinct.

De talen op Curacao:

het is gemakkelijk om op een eiland als Curacao te navigeren. Als u verdwaalt of in de problemen zit, moet u weten dat de meeste mensen op Curacao gewoon Nederlands spreken. Over het algemeen spreken ze ook Engels, Spaans en Papiamento (de lokale taal). In geval van nood is het alarmnummer 911.

Conclusie:

Curacao is een unieke plek om te bezoeken. U zou hier geen moeite moeten hebben om van uw tijd te genieten. Over het algemeen zijn er geen gevaren die toeristen kunnen bedreigen. Uiteindelijk komt het erop neer dat u uw gezond verstand gebruikt. Wanneer u opmerkt dat een gebied een beetje te stil of onguur is; vermijd dan die richting te gaan, zoals u in alle delen van de wereld zou doen. Geniet van uw tijd op Curacao!

Wellicht ook interessant:

Het Coronavirus: hoe veilig is Curacao en welke veiligheidsmaatregelen kunt u verwachten?

Het Coronavirus: hoe veilig is Curacao en welke veiligheidsmaatre...

5 belangrijke feiten over orkanen (in het Caribisch gebied)

Orkaanseizoen 2017 was extreem actief; Orkaan Irma (categorie 5) ...

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...