Vind ons

 • 1.2 km
  AFSTAND VANAF HET CENTRUM

 • 12.4 km
  AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

 • Adres
  PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Reisgids voor beginners: Eilandhoppen naar de ABC eilanden

Het is gemakkelijk om een paar Caribische eilanden te combineren die er allemaal uitzien alsof ze rechtstreeks van een ansichtkaart komen tijdens één enkele reis. De kleine Caribische eilanden liggen relatief dichtbij elkaar.

In sommige gevallen kunt u zelfs het andere Caribische eiland in de verte van de kustlijn van een ander eiland zien liggen. De korte afstanden maakt eilandhoppen relatief goedkoop en het is daarnaast ook gemakkelijk.

In deze beginnersgids nemen we u mee door alle stappen van het plannen van een rondreis door het Caribische gebied:

 1. Een paar gemakkelijk te combineren, adembenemende en veilige Caribische eilanden kiezen
 2. Onderlinge verschillen en overeenkomsten
 3. Een rondreis schema en planning 
 4. Vlucht informatie

Als u op zoek bent naar een eilandhop ervaring in het Caribisch gebied met het hele jaar door geweldig weer, dan zijn de zuidelijke Caribische eilanden het meest aan te bevelen. Een trip met meerdere eilanden in de zuidelijke Cariben is 365 dagen per jaar perfect geschikt omdat ze buiten de orkaangordel liggen.

De kans is groot dat u tijdens uw vakantie een grote storm vermijdt wanneer u gaat eilandhoppen op de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curacao) aan de westelijke rand van de Benedenwindse Antillen. Zelfs tijdens het orkaanseizoen van juni tot december.

   


Wellicht ook interessant: 

Leer meer over het Caribische gebied: 5 belangrijke feiten over orkanen in het Caribische gebied

 

Aruba, Bonaire en Curaçao worden beschouwd als de zonnigste eilanden van het Caribisch gebied. Het is de perfecte plek om het hele jaar door te bezoeken, aangezien het gemiddeld het minste aantal regenachtige dagen heeft en typisch meer dan 8 uur zonneschijn per dag.

Dat is waar u waarschijnlijk naar op zoek bent als u gaat eilandhoppen in de Caraïben, zonzeker weer, toch? De ABC-eilanden zijn ook een van de veiligste eilanden in het Caribisch gebied.

Aruba, Bonaire en Curaçao bieden zon, zee en strand. Alle drie de eilanden delen dezelfde moedertaal, namelijk Papiamento. Veel gesproken is daarnaast Nederlands, Engels en Spaans, waardoor het voor bezoekers gemakkelijk is om te communiceren. Omdat de eilanden deel uitmaken van het Koninkrijk der Nederlanden, worden ze vaak Caribisch Nederland genoemd. De eilanden hebben ook de traditionele viering van Carnaval gemeen.

Tot zover de overeenkomsten, want er is een wereld van verschil ondanks dat ze slechts 30 minuten van elkaar zijn verwijderd. Hier is een korte samenvatting van hun grootste pluspunten en uniekheid, in alfabetische volgorde, niet de geografische volgorde (ACB).

 

   


Wellicht ook interessant: 

Overeenkomsten & Verschillen: Aruba vs. Curacao
Overeenkomsten & Verschillen: Bonaire vs. Curacao

 

De verschillen tussen de ABC-eilanden

Aruba

Aruba

Aruba is een populaire toeristische bestemming met tal van directe vluchten. Het is de kleinste en duurste van de drie en het is een vrij vlak eiland. Op één enorme strip zijn er geweldige restaurants, bars, veel beroemde fastfoodketens en bekende hoogbouwhotelketens.

Aruba is een geweldige plek om kilometerslange strandwandelingen te maken. De service is perfect verzorgd naar Amerikaanse normen, aangezien de meeste toeristen uit de VS komen. U vindt er scheepswrakken om te duiken, commerciële kleine eilanden zoals Palm Island en Renaissance Island. Als u Aruba wil vergelijken met een Caribisch eiland, zou u het in zekere zin kunnen vergelijken met de Bahama's.

“One Happy Island”

Bonaire

Bonaire

Op dit Caribische eiland vindt u ongerepte stranden en veel natuurparken. Dit duurzame eiland is in wezen één groot Nationaal Park met vele reservaten.

Mensen bezoeken Bonaire vooral vanwege de prachtige duikplekken; het staat bekend als de mooiste duikplekken ter wereld. Dit ecologische eiland trekt vooral Europese toeristen en biedt een dorpse sfeer.

Er zijn geen stoplichten en er zijn vooral kleinschalige resorts en appartementen. Dit eiland biedt voornamelijk watersportactiviteiten, enkele terrassen en pubs en geeft u van alle eilanden de meeste rust en stilte. Misschien zelfs van alle eilanden in het gehele Caribisch gebied.

“Once a visitor always a friend”
 

Curacao

Curacao

Curacao s het grootste eiland van alle drie en wordt beschouwd als het “centrum” van de ABC-eilanden. De UNESCO Handelskade en Pontjesbrug zijn iconisch, evenals de Instagramwaardige intieme baaien. Het onbewoonde eiland Klein Curacao is een waar Bounty-eiland. Curacao biedt heuvels en rotsen, vooral in de buurt van Christoffelpark en Shete Boka Park.

Net als Bonaire biedt Curacao een zeer toegankelijk rif en is het een geweldige plek om te snorkelen en te duiken. Er is een meer Europese sfeer en dit prachteiland trekt vooral toeristen uit Europa. U ziet er vooral laagbouw boetiekhotels of familiehotels.

Het aanbod aan activiteiten is hier het meest divers en biedt ook een scala aan culturele activiteiten. Veel kunst, ook street art (muurschilderingen), unieke restaurants en bars, en er zijn verschillende levendige gebieden verspreid over het eiland. Er zijn talloze verborgen juweeltjes te ontdekken op Curacao en het is aan te raden om een ​​auto te huren om ze allemaal te verkennen.


“Feel it for yourself”


Tot slot: Bij een bezoek aan de ABC-eilanden ervaart u een grote variëteit. Elk eiland is uniek, mooi, gastvrij en warm op zijn eigen manier.

Nu we alle kenmerken hebben opgesomd, kunnen we ons voorstellen dat u zich afvraagt hoe u uw dagen moet verdelen. Wij hebben de perfecte ABC-eilandhop planning voor u samengesteld.

 

We hebben een 14-daagse (aanbevolen) reisroute op een rij gezet met hun elk hoogtepunten om te doen en te zien.

Als u van plan bent om slechts 7 dagen te gaan eilandhoppen, raden we u aan om slechts twee van de ABC eilanden te selecteren. Een 7-daags reisschema zou bestaan uit een verblijf van minimaal 4 dagen op Curacao en 3 dagen op Bonaire of Aruba.

Aruba: 4 dagen wordt minimaal aanbevolen

Dag 1 – Dag van aankomst – uitrusten en verkennen van uw accommodatie
Avond: Verken de strip
Dag 2 – Geniet van de beste stranden van Aruba: Eagle Beach, Palm Beach, Baby Beach en voor het avontuurlijke Boca Grandi & Arashi Beach
Avond: Zeilen bij zonsondergang op een catamaran
Dag 3 – Jeeptour naar Natural Pool en Arikok National Park
Avond: paardrijden bij zonsondergang
Dag 4 – Dag van vertrek.
Ochtend: Verken Oranjestad voor vertrek

Bonaire: 3 dagen wordt minimaal aanbevolen

Dag 1 – Dag van aankomst – uitrusten en verkennen van uw accommodatie
Avond: Proef de Michelin-waardige keuken bij Brass Boer
Dag 2 – Ochtend: Snorkelen of duiken (een minimum preflight surface interval van 12-24 uur tijdens het duiken) op Klein Bonaire.
Middag: Jibe City bij Lac Bay om te windsurfen.
Avond: Kies een van de restaurants aan zee in Kralendijk en geniet van een slaapmutsje bij Karel’s Beach Bar
Dag 3 – Dag van vertrek
Ochtend: ga flamingo's spotten bij het Pekelmeer, tussen de vuurtoren van Willemstoren en de rode slavenhutten (ze zijn nu geel) voor uw vertrek. Of als u meer tijd heeft, een begeleide Noord & Zuid Tour van 3 uur.

Curacao: 7 dagen wordt minimaal aanbevolen

Dag 1 – Dag van aankomst – uitrusten en verkennen van uw accommodatie (Avila Beach Hotel)
Avond: Geniet van een diner in The Pen Restaurant & Terrace of Blues Restaurant
Dag 2 – Ochtend: Wandeltocht naar Punda (en winkelraamkunst) of Otrobanda (en straatkunst)
Middag/Avond: bezoek de flamingo's bij Jan Kok en dineer in het nabijgelegen Landhuis Daniel
Dag 3 – Bezoek Christoffel Park (vroeg in de ochtend) en ga daarna naar het strand van Cas Abou
Avond: Kies een van de restaurants die zich op loopafstand van het hotel bevinden (Penstraat of Pietermaai)
Dag 4 – Zwem, snorkel of maak een duikboottocht bij Coral Estate gevolgd door lunch bij Koraal of Karakter
Avond: Bezoek een van de happy hours (vooral op vrijdag, zaterdag). Geniet van een late night truki pan (foodtruck) eetervaring zoals de lokale bevolking dat doet.
Dag 5 – Boottocht naar Klein Curacao 
Avond: Kies een van de restaurants die zich op of op loopafstand van het hotel bevinden (Penstraat of Pietermaai)
Dag 6 – Westpunt strandhoppen om te eindigen bij Porto Marie Beach
Avond: Sluit uw Curacao vakantie af met een romantisch diner op het strand bij Avila
Dag 7 – Dag van vertrek.
Ochtend: Sluit uw verblijf af met een ontspannende massage met uitzicht op zee voor uw vertrek

De laatste stap naast het selecteren van uw hotel, is het selecteren van uw vluchten. Aangezien u begin- en eindpiunt van deze Caribische eilandhoppende ervaring kan afhangen van uw locatie en de (directe) vluchten naar (een van) deze eilanden, zullen we geen exact begin- of eindpunt noemen. Het is verstandig om de websites van de drie luchthavens te raadplegen voor actuele informatie over vluchtschema's (ook vanwege COVID-19-aanpassingen).

U kunt bovendien bekijken welke luchtvaartmaatschappijen naar de ABC-eilanden vliegen van waaruit u uw meest efficiënte reisroute kunt samenstellen. Ook tussen de ABC-eilanden zie je direct de dienstregeling van de luchtvaartmaatschappijen vliegen. Er zijn 5 luchtvaartmaatschappijen die de ABC-route exploiteren: Winair, Divi Divi Air, EZ-Air, Jetair, Aruba Airlines.

- Aruba (Queen Beatrix International Airport): https://www.airportaruba.com/flight-schedules
Luchthavencode: AUA

- Bonaire (Flamingo International Airport): https://bonaireinternationalairport.com/destinations/
Luchthavencode: BON

- Curacao (Hato International Airport): https://www.curacao-airport.com/flights
Luchthavencode: CUR


"Caribbean Island Hopping is as easy as ABC" 

   


Wellicht ook interessant: 

10 redenen om het Avila Beach Hotel op Curacao te kiezen 

 

Wellicht ook interessant:

Top 5 veiligste Caribische eilanden (en welke te vermijden)

Wat zijn de veiligste Caribische eilanden om naar toe te reizen? ...

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...