Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Top 5 veiligste Caribische eilanden (en welke te vermijden)

Wat zijn de veiligste Caribische eilanden om naar toe te reizen? En welke eilanden zijn verstandig om te vermijden of hebben een hogere criminaliteit? Belangrijke vragen om uzelf af te vragen bij het plannen van een reis naar het Caribisch gebied. De veiligste Caribische eilanden in onze lijst zijn de rijkere eilanden in het Caribisch gebied. Het is zeldzaam om een verkoper te vinden die u vanalles op het strand probeert te verkopen en dat draagt ook al bij aan dat zon, zee en voel me goed gevoel. Hier is een lijst van de 5 veiligste Caribische eilanden.

Curacao

Curacao is een uitstekende keuze bij het plannen van uw reis naar het Caribisch gebied. Het eiland is een autonoom gebied in het Nederlandse Koninkrijk met inwoners van Nederlandse oorsprong.

Relatief weinig criminaliteit en gelegen onder de orkaanriem. Dat betekent dat het 365 dagen per jaar veilig is om naartoe te reizen. Ook spreken mensen meerdere talen (Engels, Nederlands, Spaans en Papiaments), het is dus geen enkel probleem als u alleen Nederlands spreekt.

   


Wellicht ook interessant: 

15 Meest Insta-waardige Curacao hotspots

 

Kraanwater is volkomen veilig om te drinken en er is een droog klimaat, wat betekent dat het geen tropische buien stortbuien in het regenseizoen en daardoor ook relatief weinig (gevaarlijke) insecten en muggen zijn.

De meeste wereldreizigers hebben geen visum nodig om hun identiteit te bewijzen. Curacao heeft het grootste aantal musea in vergelijking met andere Caribische eilanden. Dit zegt niets over de veiligheid van Curacao, maar wel over de goede ontwikkeling van de culturele kant van dit zonovergoten eiland.

   


Wellicht ook interessant: 

Het Coronavirus: hoe veilig is Curacao en welke veiligheidsmaatregelen kunt u verwachten?

 

Bonaire

Net als Curacao (en Aruba) bevindt Bonaire zich onder de orkaanriem. Bonaire heeft net als Sint Eustatius en Saba - Caribisch Nederland - een nieuwe status verworven als bijzondere gemeente.

Op Bonaire wordt alleen wel betaald met US Dollars en zijn er geen verkeerslichten; zo klein is het eiland. Op de ABC eilanden wordt er gewoon aan de rechterkant van de weg gereden en gelden de internationale verkeersregels.

Het heeft hetzelfde goede weer als het naburige eiland Curacao. Rijdt er iemand langzaam voorbij terwijl u zich per scooter verplaatst? De kans is groot dat de vriendelijke Bonaireanen proberen te zien of u verdwaald bent of wellicht hulp nodig heeft.

Bonaire wordt algemeen erkend als één van de veiligste eilanden in het Caribisch gebied en de gemoedelijke inwoners van Bonaire spelen hier een grote rol in.

St. Barths

St. Barths of Saint-Barthélemy officieel - is een Frans eiland en staat bekend als de speeltuin van de rijken en beroemdheden. De officiële taal is Frans, maar u zult merken dat de meeste mensen ook goed Engels spreken.

St. Barts is ongelooflijk veilig en er is weinig tot geen misdaad op het eiland. Het eiland is ook gemarkeerd als veilig vanwege het moordpercentage nul is. Het is zo veilig dat u zelfs uw auto en huis niet op slot hoeft te zetten, zoals veel locals ook doen.

Rijden op St. Barths is net zo eenvoudig, maar weet dat toeteren als extreem onbeleefd wordt beschouwd. Het orkaanseizoen loopt normaal van juni tot november en het eiland heeft zich heel snel hersteld na Irma's verwoestende bezoek.

Net als in veel andere Caribische landen in dit lijstje, is het grootste gevaar voor vakantiegangers op St. Barths de hoge kans op een door de zonverbrande huid.

   


Wellicht ook interessant: 

5 belangrijke feiten over orkanen (in het Caribisch gebied)

 

Anguilla

Anquilla biedt de beste stranden die u zich maar kunt voorstellen, dus het is fijn dat dit kleine stukje paradijs één van de veiligste eilanden in het oosten van de Cariben is.

Het is zo klein dat u er zelfs niet kunt verdwalen, ook als u dat heel hard probeert. Anguilla-politiemensen hebben geen kopzorgen over criminaliteit tegen toeristen, want die zijn hier uiterst zeldzaam.

Hoewel ze betalen met Oost-Caribische (EC) dollars, is het gemakkelijker en soms goedkoper om Amerikaanse dollars te gebruiken.

De criminaliteit is laag, maar de reden waarom dit eiland niet hoger op de lijst staat is omdat het in de orkaanriem ligt, hoewel Anguilla is teruggekaatst van orkaanschade.

Montserrat

Dit eiland heeft de laagste misdaadcijfers in het hele Caribisch gebied. In Montserrat zijn de meeste bezoeken geheel probleemloos. Waarom staat dit eiland niet bovenaan in deze lijst? Vanwege de vulkaan Soufrière Hills.

Montserrat is tegenwoordig eigenlijk twee eilanden: de Safe Zone, in het noorden, die weelderig en groen is; en de zuidelijke Exclusion Zone, die eruitziet als een filmset en maar een beperkte toegang heeft. Af en toe blazen zuidelijke winden as en vulkanische gassen over het hele eiland, wat kan leiden tot annuleringen van vluchten.

Montserrat is geweldig om al wandelend te verkennen en het is volkomen veilig om dit te doen (in de Safe Zone). Het verkeer is mild, er zijn net als op Bonaire geen verkeerslichten. De warmte, het optimisme en de vrolijkheid van de lokale bewoners valt echt op.

Als liften op uw bucketlist staat, doe dit dan hier, want het is volkomen veilig gedurende de dag en de vroege avond. Het eiland is opmerkelijk stil en een rustige plek. Het is nog steeds herstellende van een orkaan en vulkanische activiteit in de jaren tachtig en negentig, maar het sepia-landschap maakt het ontzettend uniek.

De gevaarlijkste Caribische eilanden

Misdaad kan altijd en overal plaatsvinden en er zijn geen garanties. Uiteraard neemt u dezelfde voorzorgsmaatregelen die u thuis ook zou nemen, zoals het vergrendelen van (auto)deuren en ramen, het niet dragen van te veel contant geld of pronken met dure sieraden en last but not least; gebruik uw gezond verstand

Op basis van de cijfers voor moord en geweld staat Jamaica bovenaan als gevaarlijkste eiland. Gevolgd door St. Kitts en Nevis, Trinidad en Tobago, Bahama's, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek. Haïti is helaas vaak het slachtoffer van natuurrampen en daarom helaas ook geen erg veilige Caribische bestemming.

Weet dat toeristen zelden het doelwit zijn van gewelddadige misdaad in het Caribische gebied. Het is wellicht de moeite waard om bovenstaande lijst in gedachten te houden bij het plannen van uw vakantie richting de Cariben. Het is niet bedoeld om u te ontmoedigen om te reizen, maar om de standaard veiligheidsmaatregelen serieus te nemen wanneer u naar een bestemming reist waarvan bekend is dat er een criminaliteitsprobleem is.

Wellicht ook interessant:

Het kiezen van de beste reisperiode naar Curacao

Leer meer over het weer en de beste reisperiode naar Curacao door...

Reisgids voor beginners: Eilandhoppen naar de ABC eilanden

Het is gemakkelijk om een paar Caribische eilanden te verzamelen ...

10 dingen die u niet moet vergeten als u op vakantie gaat

De volgende 10 dingen moet u niet moet vergeten als u op vakantie...