Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Trouwen in het buitenland: Alles wat u moet weten over trouwen op het strand van Curacao

Trouwen in het buitenland en met name op Curacao staat voor velen hoog op het wenslijstje; het is een geweldige plek om het JA-woord te geven. Zo is het weer altijd mooi, het is goedkoper dan trouwen in Nederland en de ervaring van een strandbruiloft is voor u en uw gasten werkelijk onvergetelijk. Het leven is beter op het strand, en trouwen is daar geen uitzondering van. Daarnaast is Curacao onderdeel van Nederland, wat het een stuk makkelijker maakt om alle formaliteiten te regelen. Als u wilt trouwen in het buitenland en met name op het strand of als gast bent uitgenodigd voor een strandbruiloft, zijn onderstaande tips handig om te onthouden.

 

De beste schoenen voor een strandbruiloft zijn geen schoenen

Strand en schoenen zullen nooit elkaars beste vriend worden. Dat hoeft ook niet – er is namelijk niks zo fijn als met uw blote voeten over het strand te lopen. Eén van de mooie dingen aan een strandbruiloft is dat dit kan; u heeft geen schoenen nodig. Op hoge hakken is het nagenoeg onmogelijk om elegant over het strand te paraderen. Een beter idee is om alle schoenen bij de ingang te verzamelen en op blote voeten verder te gaan. Als alternatief kunnen hier vrolijk gekleurde slippers of sandaaltjes worden aangeboden. Dit is het makkelijkst en draagt tegelijkertijd bij aan de feestelijke sfeer van uw strandbruiloft. Het gebrek aan schoenen kunt u opvullen met enkelversieringen zoals vrolijke bloemenkransen en mooie enkelsieraden. Draagt u toch liever schoenen, dan zijn luchtige schoenen met platte zolen zoals espadrilles uw beste keus.

Niet iedere trouwjurk geschikt voor op het strand

Voor de bruid is de trouwjurk waarschijnlijk het belangrijkst van de hele dag. De trouwjurk voor op het strand moet mooi zijn, maar ook comfortabel zitten en praktisch zijn – met name op een tropische locatie zoals het strand is dat laatste van groot belang. Een trouwjurk met lange sleep wordt gauw vies in het zand en is vooral erg onhandig als u rondloopt op het strand, vooral voor de bruidsmeisjes die hem moeten dragen. Houd ook rekening met de temperatuur: het is gemiddeld dertig graden op Curacao. Een jurk met allerlei lagen is al gauw te warm. Een goede oplossing voor beide problemen is een korte trouwjurk. Voor op het strand is dit ideaal; het is luchtig, speels, en past perfect bij de Caribische setting van een strandbruiloft op Curacao.

   


Wellicht ook interessant: 

Trouwen op Curacao - De benodigde documenten

 

Wat voor kleding draagt u op een strandbruiloft?

Op een strandbruiloft is vrijwel iedere kledingstijl een optie: u kunt zeer netjes gekleed gaan of juist erg casual. Voordat u een nieuwe outfit aanschaft voor deze bijzondere gelegenheid, is het verstandig om de uitnodiging nog eens goed te lezen – het kan zijn dat er een dresscode is voor de bruiloft. Vrolijke kleuren zoals lichtblauw, rood en geel doen het altijd goed op het strand. Gezien het warme en zonnige klimaat van Curacao is het verstandig om u luchtig te kleden en enige voorbereidingen te treffen. Aan zee waait het doorgaans harder – helemaal met de passaatwind van Curacao – dan in het binnenland, houd hier rekening mee met het kiezen van uw outfit. Vergeet ook vooral zonnebrandcrème niet; noodzakelijk onderdeel bij elke dresscode bij een bruiloft op het strand.

Leuke ideeën voor een perfecte strandbruiloft

De romantische setting van een wit strand met een helderblauwe zee op de achtergrond creëert automatisch een ontspannen en romantisch gevoel van vrijheid. Een strandbruiloft is uniek in ieder opzicht en de mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos. Er is vaak niet veel decoratie nodig bij een strandbruiloft en de aankleding kan geheel afwijken van gebruikelijke bruiloften. Bijvoorbeeld door het gastenboek te vervangen door een surfboard en de tafels te maken van drijfhout en te versieren met schelpen.

Als u zeker wilt zijn van een onvergetelijke, originele en vooral zorgeloze strandbruiloft, dan is het verstandig om hulp in te schakelen. Dit kan in de vorm van een weddingplanner zijn, maar ook middels de trouwlocatie zelf. Er zijn ook hotels zoals het Avila Beach Hotel die deskundige wedding coördinatoren hebben en geheel verzorgde trouwmogelijkheden/pakketten aanbieden op de allermooiste locaties van het eiland.

Klik hier om meer te weten over trouwen in het buitenland en in Curacao in het bijzonder.

Wellicht ook interessant:

Hoe haalt u het meest uit uw huwelijksreis naar Curacao?

Trouwen is een hele speciale en mooie gebeurtenis in uw leven, ma...

Hoe is het weer op Curacao?

De zon schijnt er namelijk bijna altijd en het is altijd warm wee...

Beste 10 fotogenieke hotspots van Avila (voor Instagram)

Beroemde modellen. talloze andere bekende influencers, vloggers, ...