Vind ons

  • 1.2 km
    AFSTAND VANAF HET CENTRUM

  • 12.4 km
    AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

  • Adres
    PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

De grootste fouten die je kunt maken bij het boeken van een hotel op Curacao

Het genot dat u op vakantie ervaart wordt mede bepaald door het hotel waarin u verblijft. Een geweldig hotel voelt als een tweede thuis in het paradijs, terwijl een hotel dat tegenvalt onnodige problemen of zelfs stress kan veroorzaken – en dat is het laatste wat u wilt op vakantie. Om optimaal van de vakantie te genieten is het belangrijk dat uw verblijfplaats aan uw wensen voldoet. Het boeken van het juiste hotel op Curacao kan een lastige opgave zijn; u kent de omgeving mogelijk niet, het aanbod is groot en websites kunnen misleidend zijn. Met behulp van de onderstaande tips kunt u veelgemaakte fouten bij het boeken van een hotel op Curacao voorkomen.

Boek geen hotel dat erg afgelegen ligt

De vakantie is voor veel mensen een moment om tot rust te komen. Dit kan het aantrekkelijk maken om een hotel te boeken dat zo afgelegen mogelijk ligt. Toch is dit geen goed idee: een afgelegen hotel creëert een hoge drempel om het eiland en haar bewoners daadwerkelijk te ervaren – iets waar u zeker geen spijt van zult krijgen. Een centraal gelegen hotel biedt net zoveel rust naast de mogelijkheid om de cultuur in u op te nemen. Het is beter om vanuit een levendige omgeving zoals Willemstad uitstapjes naar afgelegen gebieden te maken dan andersom. Curaçao is niet erg groot, maar een autorit van het dunbevolkte Westpunt naar het levendige Willemstad duurt ruim 45 minuten. Dat is een lange rit voor een lekker hapje en een gezellig drankje.

 

Boek geen "cookie-cutter" hotel

Hoe dichter het hotel verbonden is met het eiland, hoe beter. Lokale werknemers kennen de omgeving, zijn trots op hun eiland en vertellen u graag wat er allemaal te doen is. Zo leert u plekken en activiteiten kennen waarvan u anders niet zou weten dat ze bestonden. Een ander belangrijk aspect van iedere vakantie is lekker eten; laat u verrassen door lokale gerechten gemaakt van verse (lokale) producten. Het boeken van een "authentiek" hotel draagt niet alleen bij aan de perfecte vakantie, maar ook aan Curacao zelf. Het ondersteunt de lokale werkgelegenheid en de gehele economie van dit prachtige eiland, waardoor we er allemaal van kunnen blijven genieten.

Boek geen all inclusive hotel op Curacao

All inclusive hotels op Curacao zijn misschien makkelijk omdat u niet hoeft na te denken over het eten en drinken, maar daarmee doet u uzelf echt te kort. Curacao biedt tal van geweldige restaurants en bars op de meest adembenemende locaties die absoluut de moeite waard zijn om te ontdekken. Het eten van versgevangen vis terwijl u met blote voeten op het strand naar de zonsondergang kijkt – dat is Curacao. Ga erop uit!

 

Curacao heeft veel stranden, maar ga er niet vanuit dat ieder hotel een privéstrand heeft

Curacao heeft veel prachtige stranden, maar niks is zo lekker als een dagje ontspannen op het privéstrand van uw hotel. Deze zijn meestal voorzien van comfortabele strandbedden, voldoende schaduwplekken, eet- en drinkgelegenheden en ze bieden vaak een veilig afgebakend zwemgebied in zee. En dat allemaal op loopafstand van je hotelkamer. Dit is luxe, maar absoluut geen overbodige luxe.

Niet ieder hotel heeft een privéstrand. Als het bovenstaande aantrekkelijk klinkt, dan is het zeker de moeite waard om hierop te letten bij het boeken van een hotel op Curacao. Er zijn zelfs hotels met twee privéstranden om dubbel te genieten.

Boek niet last minute naar Curacao

Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper vliegtickets vaak zijn en hoe meer er voor u geregeld kan worden. Als u bijvoorbeeld het liefst een kamer met uitzicht op zee hebt, dan doen goede hotels er alles aan om dit mogelijk te maken. Uit onderzoek van Skyscanner is daarnaast gebleken dat u een vliegticket naar Curacao het best ongeveer 30 weken (6 a 7 maanden) van tevoren kunt boeken om de beste prijs in de wacht te slepen. Boek dus niet last minute; de vroege vogels vangen de dikste wormen.

   


Wellicht ook interessant: 

Ontvang de voordeligste tarieven & een GRATIS Airport Shuttle 

 

Wellicht ook interessant:

Top 20 bezienswaardigheden op Curacao

Het grote aantal bezienswaardigheden op Curacao maakt het eiland ...

10 mooiste stranden van Curaçao

Curacao telt meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Elke kus...

5 Redenen om in het laagseizoen naar Curacao te reizen

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om in het laagseizoen naar Cu...

Voel de warmte op Curaçao en het Avila Beach Hotel. Bekijk ons a...