Vind ons

 • 1.2 km
  AFSTAND VANAF HET CENTRUM

 • 12.4 km
  AFSTAND VANAF HET VLIEGVELD

 • Adres
  PENSTRAAT 130  WILLEMSTAD, CURAÇAO

Boek jouw kamer of appartement

Bel ons

070 - 2211425
Gelieve een trefwoord invullen om de site te doorzoeken

Over het coronavirus

FAQ

Welke landen worden beschouwd als laag risico en kunnen naar het eiland reizen zonder PCR-test?

Reizigers uit landen met een laag risico kunnen zonder een PCR-test naar Curaçao  reizen.

De lijst met landen die als laag risico worden beschouwd, zijn:

 • Anguilla, Antigua and Barbuda, Aruba, Bermuda, Bonaire, British Virgin Islands, Cayman Islands, Dominica, Grenada, Montserrat, Saba, Saint Barthelemy, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, St. Eustatius, Sint Maarten, Saint Martin, St. Vincent and Grenadines, Turks & Caicos

Deze lijst kan worden gewijzigd afhankelijk van de situatie van het land met betrekking tot het virus. We zullen dit artikel bijwerken wanneer de procedures verschuiven.

Welke verplichte vereisten zijn er wanneer ik naar Curacao vlieg vanuit "High Risk" landen?

Verplichte acties om Curacao binnen te komen vanuit High Risk landen:

- Een negatief resultaat van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test in een laboratorium
- Antigeen test op de 3e dag op het eiland. Alle passagiers die vertrekken vanuit een hoogrisicoland zijn verplicht om op de 3e dag op Curaçao een antigeentest te ondergaan in een lokaal laboratorium.
- Voldoende dekking voor medische zorg en om de mogelijke extra kosten te dekken in het geval dat u in quarantaine of ziek wordt tijdens uw verblijf is vereist
- Vul vóór de reis de Public Health Passenger Locator Card (PLC) in
- Digital Immigration (ED-) kaart

Kinderen van 6 jaar en jonger die geen symptomen vertonen en waarvan de ouders een negatieve PCR-test kunnen aantonen, hoeven geen PCR-test te ondergaan. In dit geval hoeven kinderen van 6 jaar en jonger geen PLC te voltooien.

Klik hier om te bekijken wat bij aankomst op Curacao verplicht is om aan te houden.
 

Hoeveel gevallen van Coronavirus zijn er op Curacao?

Na de lockdown van Curaçao was het eiland volledig COVID-19-vrij. Er waren in totaal slechts 17 gevallen (waarvan 1 Nederlandse toerist overleed) voordat de grenzen op 1 juli 2020 opengingen. Klik hier voor een actueel overzicht.

Wat is de dichtstbijzijnde PCR- en antigeentestlocatie?

Het Avila Beach Hotel is sinds half maart een medische testlocatie voor internationale hotelgasten. Samen met Med Care Curacao en MLS biedt het hotel de mogelijkheid om een PCR Test en Antigen test te doen. De Antigeen sneltest wordt door het Avila Beach Hotel zelfs gratis aangeboden aan hotelgasten.

Reizigers die een PCR-test moeten afleggen om te reizen, kunnen er gemakkelijk en snel een aanschaffen voor US $90 per persoon. Het Med Care Curacao en MLS testcentrum bevindt zich vlakbij de hotellobby en is 's ochtends geopend. Het hotel biedt deze service tot nader order.

Moet u in quarantaine zijn wanneer u naar Curacao reist?

NEE! Maar let op: de volgende toegangsvoorwaarden zijn van toepassing op alle reizigers (uit landen met een laag en hoog risico):

 • U heeft binnen 14 dagen voor aankomst contact gehad met een persoon die positief getest is op COVID-19. Als dit het geval is, wordt u in quarantaine geplaatst.
   
 • U moet voldoende verzekerd zijn voor medische zorg en eventuele extra kosten als u tijdens uw verblijf in quarantaine wordt geplaatst of ziek wordt.
   
 • Als u niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, wordt u mogelijk bij aankomst in quarantaine geplaatst. Dit is geheel voor eigen rekening.

Moet ik in mijn hotelkamer zijn als er een avondklok is?

U hoeft niet in uw hotelkamer of appartement te zijn als er een avondklok is. Onze bars en restaurants zijn normaal geopend, ondanks de avondklok. In hotels mag dit, maar alleen voor de eigen hotelgasten. Een aantal medewerkers zoals front office medewerkers, koks en serveersters hebben een ontheffing van de overheid en mogen gasten blijven helpen om van hun vakantie te genieten. Met de huidige maatregelen in acht natuurlijk.

Hoe groot is de kans dat Curaçao in Lockdown gaat (met gesloten grenzen)?

Het is uiterst onwaarschijnlijk dat het eiland in gehele lockdown gaat met gesloten grenzen. Het eiland is nu beter voorbereid sinds we de IC-bedden en het medisch personeel in het ziekenhuis hebben uitgebreid. Landen met een hoog risico zijn verplicht een PCR-test uit te voeren en kunnen ons eiland alleen betreden als dat testresultaat negatief is.

Wat we uit 2020 hebben geleerd, is dat het coronavirus zich niet onder reizigers verspreidt. Dit is de reden waarom het eiland per 1 januari 2021 zijn grenzen heeft geopend voor alle landen.

Dankzij onze lokale viroloog Dr. Izzy Gerstenbluth is het eiland succesvol geweest in het vermijden van het Coronavirus en het tot een minimum beperken van die risico's.

In nauwe samenwerking met hotels, toeristische attracties en restaurants verplichtte onze regering strenge maatregelen op basis van de gedegen kennis en advies van Dr. Izzy Gertenbluth.

Normen voor hygiëne worden zeer serieus genomen, inclusief aanvullende stappen om uw veiligheid te garanderen.

Wanneer het Coronavirus Curacao weer binnenkomt via toeristen die afkomstig zijn uit een laag risico en een middelhoog risico, is het eiland voldoende voorbereid om een ​​nieuwe lockdown te voorkomen, aangezien dit het laatste is dat Curacao wil, omdat het eiland in het algemeen afhankelijk is van toerisme.

 

Bekijk hier ons flexibele annuleringsbeleid.

Wat doet het Avila Beach Hotel om de veiligheid van hun hotelgasten te waarborgen?

Al 71 jaar ontvangt het Avila Beach Hotel reizigers voor onvergetelijke vakanties. Uw welzijn en veiligheid zijn altijd een topprioriteit geweest. Een uitgebreide COVID-19-gids is aanwezig in ons hotel. U bent in goede handen wanneer u in het Avila Beach Hotel verblijft, en we zijn hier om u te helpen.

 

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die worden genomen in het Avila Beach Hotel?

1. Ons Housekeeping team is goed opgeleid en alle kamers zijn drievoudig grondig ingecheckt voor het inchecken van de volgende hotelgast (standaardprocedure).

2. Elke medewerker heeft een training over het Coronavirus gekregen en over hoe en wanneer zij hun handen grondig moet wassen.

3. Hotelgasten ontvangen hand desinfecterend middelen.

4. Handdesinfectie dispensers zijn op meerdere locaties door het hotel geplaatst.

5. Controlelijst van 52-punten voor interne reiniging.

6. Oppervlakken die vaak worden aangeraakt, worden extra gereinigd. Zoals liftknoppen, kamersleutelkaarten, trapleuningen, deurknoppen van hotelkamers en kantoren, evenals telefoons en digitale apparaten.

7. Handwasinstructieborden voor zowel hotelgasten als medewerkers.

8. Was- en desinfectiemiddel op hoge temperatuur voor beddengoed, beddengoed, kussens, keukenapparatuur, handdoeken, strandlakens enz. (Standaardprocedure).

9. Bell-service is niet beschikbaar. We zullen bagagekarren in de lobby van het hotel ter beschikking stellen voor uw gebruik. Bagagekarren worden na elk gebruik gereinigd.

10. Temperatuurcontrole wordt door het hotelpersoneel uitgevoerd op alle aankomende gasten via een infrarood temperatuurscanner op uw voorhoofd. Voor een temperatuur hoger dan 37,7 graden wordt u doorverwezen naar een vooraf bepaalde kamer en wordt gecontacteerd door het hotelmanagement voor verdere assistentie.

11. Welkomstdrankje wordt u aangeboden vanuit een zelfservice-station in de lobby van het hotel.

12. Welkomstinformatie wordt na het inchecken digitaal naar u verzonden.

13. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar zijn verkrijgbaar bij de receptie voor alle gasten en personeelsleden die er gebruik van wensen te maken.

14. Afstandsrichtlijnen voor een fysieke afstand van 2 meter (2 armlengtes) dienen in het gehele hotel gerespecteerd worden.

15. In sommige delen van het hotel zijn vloermarkeringen zichtbaar zijn om fysieke afstand te ondersteunen/vergemakkelijken.

16. Betalingen zijn alleen mogelijk met een pinpas, creditcard of op de kamer. Geldafhandeling is alleen mogelijk bij de receptie.

17. Avila Fitness Center is beschikbaar op afspraak, neem contact met ons op om uw tijdslot te reserveren (7111)

18. Cloud Nine Spa rekent t/m 18 december 2020 géén locatiekosten voor buitenmassages in het Avila Beach Hotel (ook van toepassing op massages op de balkons van de kamers).

19. Een beperkt aantal van onze restaurants en bars ter plaatse is beschikbaar tijdens uw verblijf.


Het Avila Beach Hotel blijft de situatie nauwlettend volgen en zal indien nodig aanvullende aanpassingen doen.

Zijn er reisverzekeringen die reizen verzekeren ongeacht de kleurcode?

Kies zorgvuldig uw reisverzekering. Kijk wat uw reisverzekering dekt als u ziek wordt met het Coronavirus. Bestemmingen met een hoog risico zijn mogelijk niet inbegrepen in uw reisverzekering.

Er zijn echter reisverzekeringen waarmee u goed verzekert op vakantie kunt met een code oranje of code rood.

Heeft u vaccinaties nodig om naar Curacao te reizen?

U heeft geen vaccinaties nodig om naar Curacao te reizen. 

Biedt het Avila Beach Hotel een risicoloos verblijf aan?

Wij bieden risicoloos boeken aan voor het geval u abrupt moet verschuiven of annuleren, zonder extra kosten. Klik hier om ons risicovrije annuleringsbeleid te bekijken.

 

Boek hier een van onze risicovrije deals.

Is het veilig om met het vliegtuig te reizen?

Alle luchtvaartmaatschappijen hanteren aangepaste veiligheidsmaatregelen zoals het blokkeren van stoelen, beperken van service aan boord, instappen, hygiëne aan boord en/of passagiersonderzoek. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben tijdens het reizen een gezichtsmasker nodig. Vliegen blijft een veilige manier van reizen tijdens COVID-19; geavanceerde HEPA-filters reinigen constant de lucht aan boord, beperken het risico op virusoverdracht en zorgen voor een veilige omgeving.

De luchtstroom van plafond naar vloer verkleint de kans op overdracht naar voren of naar achteren in de cabine verder, bovendien zijn de luchtstroomsnelheden hoog en niet bevorderlijk voor de verspreiding van druppels op dezelfde manier als in andere binnen locaties. Het wordt aanbevolen om voor uw vluchtdatum contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij voor alle nieuwe regels en voorschriften.

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven Hato (CUR)?

Verschillende luchthavens over de hele wereld hebben hun screeningmethoden voor geïnfecteerde passagiers opgevoerd. Luchthavens op Curacao hebben ook strengere screeningmaatregelen geïmplementeerd en er is een strikte regel van 2 meter afstand (2 armlengtes).


Speciale medische traveeën zijn voorbereid om passagiers die symptomen van de ziekte vertonen onmiddellijk in quarantaine te plaatsen. Het luchthavenpersoneel en de stewardessen is verplicht een veiligheidsmasker te dragen.


Sommige reisorganisaties moeten mogelijk testen op het Coronavirus voordat ze op reis gaan. Neem contact op met uw vluchtmaatschappij en/of touroperator om na te gaan wat hun specifieke vereisten zijn, aangezien deze mogelijk verschillende richtlijnen en protocollen hanteren.

Is Curacao een (toekomstige) locatie met een hoog risico?

 

Warme gebieden met een hoge luchtvochtigheid lijken minder risico op verspreiding te hebben. Curaçao heeft gelukkig die weerskenmerken. Hierdoor heeft Curaçao een "buitencultuur" en vinden bijna alle activiteiten buiten plaats.

Daarnaast namen de lokale overheden, samen met de lokale viroloog Izzy Gerstenbluth, zeer strikte maatregelen en stelden zij een lijst op met nieuwe sociale en psychische afstandsregels en procedures om infecties te verminderen en te beperken.

Hierdoor is Curacao geen "hot zone". Ook het Avila Beach Hotel houdt zich aan deze maatregelen om zowel de medewerkers, lokale bevolking als toeristen een goed gevoel van veiligheid te bieden.

Zelfs met een code oranje bent u nog steeds veiliger op Curaçao dan momenteel in Nederland.

Kan ik desondanks nog steeds genieten van mijn vakantie op Curacao?

Curacao is een eiland waar mensen genieten van de voordelen van 'buitenleven' vanwege de perfecte weersomstandigheden. Bijna alle restaurants zijn buiten of bieden eetgelegenheden in de buitenlucht. Ongeveer 95% van de activiteiten zijn buitenactiviteiten, en met meer dan 35 stranden en een prachtige onderwaterwereld is het ontspannen op de buitenlucht uiterst gemakkelijk en aangenaam op Curacao.

Met twee Nationale Parken, Zoutpannen en zelfs kleine bossen is er veel natuur aanwezig. Buiten zijn in plaats van binnen met een gebrek aan frisse lucht, verhoogt zowel uw veiligheid als uw gevoel van vrijheid. Wij wedden 100% dat u nog steeds maximaal van uw vakantie kunt genieten.

Klik hier voor een COVID-19 proof vakantieplanning van 9 dagen.

Is het veilig om uw dagen op Curacao door te brengen?

Curacao biedt het hele jaar door warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Beide elementen lijken minder risico op verspreiding te hebben. Hoewel er niet veel regen valt, heeft Curacao een hoge luchtvochtigheid, die varieert van 75 tot 80%, soms met pieken ver boven de 90 procent. Door de overvloed aan zonneschijn kan er veel vitamine D worden opgebouwd, wat handig is om het immuunsysteem te versterken.

Een zonovergoten vakantie in de winter kan dus veel gezondheidsvoordelen opleveren. Omdat Curacao geen bestemming voor massatoerisme is, zult u niet veel toeristen vinden op deze Caribische parel.

De Curaçaose overheid doet veel in overleg met de Nederlandse overheid om de veiligheid te garanderen.
 

Hoe kan ik contact opnemen met PCR-testlaboratoria op het eiland?

Terwijl u op het eiland bent, of in het geval u moet terugkeren naar een land waar een negatieve test vereist is (hoeft niet als u naar Nederland reist), zijn COVID-19-tests beschikbaar op de volgende locaties:

Wellicht ook interessant:

Uw COVID-19 bestendige Curacao Vakantieplanning

Benieuwd hoe u uw dagen op Curaçao zou kunnen doorbrengen; COVID...

Het kiezen van de beste reisperiode naar Curacao

Leer meer over het weer en de beste reisperiode naar Curacao door...

Beste 10 fotogenieke hotspots van Avila (voor Instagram)

Beroemde modellen. talloze andere bekende en populaire (reis)blog...